SHARE

 

 

Tiap kali nak travel mesti aku akan kalut terutama untuk buat persediaan barang-barang untuk travel. Kira part nak packing barang tu paling malas dah leceh. Dah siap packing pun masih lagi ada perasaan ada barang-barang yang tertinggal. Walaupun dah buat travel checklist.

 

Nak packing barang bila travel ni ada banyak langkah yang perlu di ambil. Contohnya kalau travel ke tempat sejuk semua barang-barang perlulah sesuai dengan cuaca di sana. sama juga dengan tempat yang beriklim panas.

 

Pokoknya kalau travel part persiapan memang kena fokus lebih untuk senang di kemudian hari. Tak kisahlah dalam luar negara ataupun dalam.

 

Cosmoderm Travel Set. Pic curi dari Umminani.com

 

Baru-baru ni aku ke Cherating. So dalam packing barang-barang pun kena lah bersesuaian dengan keadaan tempat dan cuaca. Memandangkan Cherating ni kawasan pantai jadi satu produk ni memang aku masukkan dalam senarai terus.

 

Barang utama bila bercuti di kawasan pantai atau pulau adalah losyen dan sunblock. Jadi dalam part ni aku memilih produk cosmoderm. Boleh katakan produk dari cosmoderm memang aku akan bawak tiap kali aku travel.

 

Kini lagi mudah cosmoderm menawarkan set travel. Packing kecik khas bagi mereka untuk di bawah ketika bercuti. Yang pasti lepas untuk bawa masuk flight.

 

Set travel ni mengandungi 3 set iaitu Vitamin E Cream 3,000iu (50ML), Tea Tree Oil Magic Body Lotion (60ML), Advanced Moisture Therapy Cream (50ML). Maklumlah berjalan kuat sangat. Nak lagi best topup extra cream heat deep. Ni untuk lenguh-lenguh dan kebas. Pening2 pun boleh pakai.

 

 

Vitamin E Cream 3,000iu (50ML) – Melembapkan kulit wajah yang kering

 

Tea Tree Oil Magic Body Lotion (60ML) – Memberikan kesegaran dan meredakan kegatalan kulit akibat cuaca panas kering atau dingin.

 

Advanced Moisture Therapy Cream (50ML) – Memulihkan tumit kaki yang merekah dan meredakan kepedihan akibat rekahan.

 

Tapi kalau beli set travel ni akan percuma Vanity’s Favourite Deep Heat Lotion (100ML). Yang ni untuk Melegakan otot-otot yang lenguh akibat berjalan jauh.

 

Jadi mereka yang nak product Cosmoderm ni boleh dapatkan di farmasi berdekatan. Untuk matlumat lanjut boleh ke www.cosmoderm.com.my

 

Perlukan Khidmat Translation untuk blog? Jom ke veqta.com semua bahasa boleh di translate. Bahasa Alien pun boleh!!

#TIPTRAVEL: Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum travell! Boleh kongsi ramai-ramai. Boleh pickup di KLIA/KLIA2. Antara negara yang aku pernah guna Samurai Wifi adalah Eropah, Jepun, Indonesia, Thailand, South Korea, Mauritius, New Zealand dan Australia TravelRecommends Pocket Wifi aku dah guna di Eropah dan South Korea! Boleh sewa DISINI RoamingMan Pocket Wifi aku dah guna di Jepun! Boleh sewa DISINI

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge