Nak Travel Jangan Tinggalkan Produk Ini! - Faizal Fredley

Nak Travel Jangan Tinggalkan Produk Ini!

 

 

Tiap kali nak travel mesti aku akan kalut terutama untuk buat persediaan barang-barang untuk travel. Kira part nak packing barang tu paling malas dah leceh. Dah siap packing pun masih lagi ada perasaan ada barang-barang yang tertinggal. Walaupun dah buat travel checklist.

 

Nak packing barang bila travel ni ada banyak langkah yang perlu di ambil. Contohnya kalau travel ke tempat sejuk semua barang-barang perlulah sesuai dengan cuaca di sana. sama juga dengan tempat yang beriklim panas.

 

Pokoknya kalau travel part persiapan memang kena fokus lebih untuk senang di kemudian hari. Tak kisahlah dalam luar negara ataupun dalam.

 

Cosmoderm Travel Set. Pic curi dari Umminani.com

 

Baru-baru ni aku ke Cherating. So dalam packing barang-barang pun kena lah bersesuaian dengan keadaan tempat dan cuaca. Memandangkan Cherating ni kawasan pantai jadi satu produk ni memang aku masukkan dalam senarai terus.

 

Barang utama bila bercuti di kawasan pantai atau pulau adalah losyen dan sunblock. Jadi dalam part ni aku memilih produk cosmoderm. Boleh katakan produk dari cosmoderm memang aku akan bawak tiap kali aku travel.

 

Kini lagi mudah cosmoderm menawarkan set travel. Packing kecik khas bagi mereka untuk di bawah ketika bercuti. Yang pasti lepas untuk bawa masuk flight.

 

Set travel ni mengandungi 3 set iaitu Vitamin E Cream 3,000iu (50ML), Tea Tree Oil Magic Body Lotion (60ML), Advanced Moisture Therapy Cream (50ML). Maklumlah berjalan kuat sangat. Nak lagi best topup extra cream heat deep. Ni untuk lenguh-lenguh dan kebas. Pening2 pun boleh pakai.

 

 

Vitamin E Cream 3,000iu (50ML) – Melembapkan kulit wajah yang kering

 

Tea Tree Oil Magic Body Lotion (60ML) – Memberikan kesegaran dan meredakan kegatalan kulit akibat cuaca panas kering atau dingin.

 

Advanced Moisture Therapy Cream (50ML) – Memulihkan tumit kaki yang merekah dan meredakan kepedihan akibat rekahan.

 

Tapi kalau beli set travel ni akan percuma Vanity’s Favourite Deep Heat Lotion (100ML). Yang ni untuk Melegakan otot-otot yang lenguh akibat berjalan jauh.

 

Jadi mereka yang nak product Cosmoderm ni boleh dapatkan di farmasi berdekatan. Untuk matlumat lanjut boleh ke www.cosmoderm.com.my

 

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

6 Comments

  1. Nurul Nadiah

    September 12, 2017 at 10:31 AM

    Cosmoderm ni syarikat dari Mlaysia kan? Pernah cuba BB cream dengan Vitamin E cream dia..Memang best 🙂
    Nurul Nadiah recently posted..Ketahui 4 Nutrien Penting Untuk KulitMy Profile

  2. hiburanpengetahuan

    September 7, 2017 at 3:10 PM

    selepas kawan bagi tahu tetang produk ni, terus minat dengan produk ni.. produk cosmoderm memang terbaik..

  3. Mama Hakim

    September 7, 2017 at 9:50 AM

    Selalu juga mama nampak produk cosmoderm ni atas rak

    belum pernah cuba lagi
    Mama Hakim recently posted..18 Panduan beli @ Bina rumah. Kediaman tak panas & Duit tak rugi!My Profile

  4. Mazni Azmi

    September 6, 2017 at 10:06 PM

    Pernah pakai produk cosmoderm ni

    dekat setahun juga pakai
    Mazni Azmi recently posted..Vivix Shaklee Untuk Darah Tinggi. Kawal Tekanan & Elak Stroke Sekarang!My Profile

  5. mas saari

    September 6, 2017 at 11:21 AM

    Memang senang ada travel set ni, mudah nak bawak ke mana saja. Pastu semua dalam tu dah lengkap untuk penjagaan diri.

  6. Ibu Zaid

    September 6, 2017 at 8:29 AM

    Sebenarnya amalan bawa alatan penjagaan diri ni sunnah Rasulullah SAW

    kalau dah niat jadi ibadat

    insyaallah dapat pahala
    Ibu Zaid recently posted..Keputihan semasa mengandung & 8 Cara hilangkan yang berkesanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge