SHARE

 

Produk Lelaki Candy B+ Complex – Ini Antara Cara-Cara Mengesan Produk Ori atau Tiruan. Sebelum aku ulaskan secara mendalam korang tahu ke Candy B+ Complex ni produk apa? Haa bagi mereka yang tak tahu Candy B+ Complex merupakan produk kesihatan untuk lelaki. Sejenis gula-gula yang boleh menambah performance anda sebagai seorang lelaki. Gerenti bini puass..Eh…Pandai2 je aku padahal x kahwin lagi.

 

Ok aku tak nak cerita panjang pasal Candy B+ Complex tapi aku nak cerita tentang produk tiruan. Mana-mana produk kesihatan yang begitu banyak permintaan di pasaran mesti akan mengalami masalah produk tiruan oleh scammer2 di luar sana yang hanya nak mencari keuntungan sahaja tanpa mengira kesan terhadap pengguna.

 

Baru-baru ni kecoh ada antara rakan facebook yang begitu kecewa apabila di tipu oleh penjual online. Apa yang dapat adalah tiruan. Dah nama pun tiruan dari sudut keberkesanan pun kurang. Lebih bahaya mungkin boleh memberi side effect. So kita sebagai pengguna kena bijak supaya tidak mudah tertipu.

 

Cerita dia si A ni merupakan customer tetap Candy B+ Complex. Kira dah setahun dah pun dia pakai. Memang berkesan katanya. Lately performance dengan bini mula berkurang. Padahal dia tak putus ambil produk ni. Sebelum ni si A beli produk melalui agent. Kira direct lah. tapi dia terjumpa produk ni dijual kat Lazada dan lagi murah pulak tu. Jadi dia beli lah online. Lagi mudah dan cepat kan. Lagipun Lazada nama besar mustahil jual produk tiruan kan?

 

Bila dah mushkil macam tu si A contact lah agent yang selalu beli. Rupanya produk yang di beli selama ni adalah produk tiruan. patutlah Zakar dia tak tahan lama bila beraksi.

 

Bila buat perbandingan produk yang beli online dan agent ternyata banyak perbezaannya.

 

Pertama sekali, kotak bagi produk ori lebih tebal dan warna oren lebih gelap berbanding dengan yang palsu.
Kedua, alamat laman web di kod qr produk tulen adalah www.candyb.co; manakala bagi produk tulen adalah www.candyb.us
Ketiga, sticker kod qr dilekat di dalam kotak produk tulen (kanan); produk tiruan tiada sticker
Keempat, warna bungkusan candy tulen lebih gelap; warna produk tiruan lebih terang

 

Bukan setakat produk je tiruan tau. Laman web pun di tiruankan sekali. Dasyat betul.

Websites

 

So berhati hati lah korang dalam memilih barangan ori dan tiruan. Jangan mudah tertipu. Dan satu lagi pihak Candy B+ Complex juga mengeluarkan produk yang di jual melalui online seperti LAZADA, LELONG, STOKISMALAYSIA, 11 STREET, SHOPEE, BLOGSPOT, HARGABEST.com, MyKLstore, MUDAH.my & INSTAGRAM adalah UNAUTHORIZED.

 

 

Sekarang pun agent ramai yang jual produk palsu. jadi sebelum beli tu kalau boleh pastikan ciri-ciri yang aku bagitau tu lengkap.

 

 

Kalau nak beli boleh ke laman web yang ori dan beli dari situ. Harga untuk yang original adalah 1 Box-RM150, 2 Boxes-RM250, 3 Boxes-RM350, 5 Boxes-RM550 and 10 Boxes-RM900. Kalau ada mahal atau murah sikit tu kenalah double check.

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

9 COMMENTS

  1. Tapi kan.. payah gak pemgguna nak verify kalau dia beli candy b ni. Masa dia beli bukan boleh bukak dan compare dengan yang ori pun. Kena pulak dia first time beli. Caner nak compare dengan yang ori sdgkan yang ori pun dia x der…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge