Raya Tahun Ni 25 Jun La... - Faizal Fredley

Raya Tahun Ni 25 Jun La…

Calendar MacBook aku said 26 June Raya Pertama

 

Raya Tahun Ni 25HB Jun La…Hari ni baru aku tahu hari raya puasa tahun 2017 jauh pada 25 Jun 2017 dan bukannya 26 hb seperti dalam calendar iphone aku. Tu pun bila member aku tanya kenapa aku balik malam raya. Mati-mati aku defend cakap raya 26 hb. Oh jem rasa bila dapat tahu raya 25 hb. Aku memang balik malam raya rupanya.

 

Sumpah rasa menyesal beli tiket flight 24 malam. Padahal aku habis exam awal lagi. Nasib baik lah aku tak beli tiket 25 malam. Kalau tak pagi syawal tu sekoq2 jelah aku rasa kat puchong. Huh!!!

 

Yang aku tak puas hati dah kenapa calendar iphone ni cakap raya 26 hb. Ko ikut calenda Uganda ke apa? Sapa lagi ingat raua 26 hb kita geng….

 

Tiket dah beli dah..X pa lah sempat lah aku buat grab car beberapa hari lagi. Cari duit raya….

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

11 Comments

  1. Mazni Azmi

    June 19, 2017 at 5:33 PM

    Belajar lagi rupanya tuan

    Selamat pulang ke kampung ber hari raya
    Mazni Azmi recently posted..Set Mengandung Shaklee Untuk Kencing Manis. Kawal Gula Sekarang!My Profile

  2. umminani

    June 19, 2017 at 1:17 PM

    hahaha redha jer la

  3. Muhammad Khairuddin Lim Bin Abdullah

    June 17, 2017 at 6:02 PM

    Selamat berpuasa

  4. anuar

    June 16, 2017 at 5:26 PM

    Saya ada pengalaman balik naik bas malam raya masa belajar dulu.. memang sedih… sampai rumah tak sempat sembahyang raya..
    anuar recently posted..Pak Ya Homestay Seri Iskandar PerakMy Profile

  5. IQ aka Izyan Balqis

    June 16, 2017 at 12:01 PM

    balik malam raya, tak ada sape nak ambik dekat airport. sume duk bakar lemang. hehe

  6. shark

    June 16, 2017 at 11:46 AM

    hahahahahahah..
    salahkn talipon pulak.
    berharap sangat kat gajet ko nie.
    cangih manggih iphone xleh beat kelendar kuda.

  7. Mawardi Yunus

    June 16, 2017 at 11:19 AM

    ya awaaakkk 25 jun

  8. Pingback: Raya Tahun Ni 25 HB Jun La... » Viral Meletop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge