Shopping Barang Dapur Online Dengan Applikasi HonestBee. Haa bulan puasa dah tinggal beberapa hari lagi. Korang macam mana. Dah isi ke barang-barang dapur tu untuk masak berbuka puasa dan bersahur nanti? Biasalah bulan-bulan puasa ni para ibu-ibu dan hakak-hakak mesti secara automatik suka duk kat dapur. Lagi-lagi di awal Ramadhan ni. Semangat lain macam biasanya.

 

Tapi bila semangat nak masuk dapur tu datang tiba-tiba barang-barang dapur pulak tak der nak masak pun mood tu boleh jadi swing anytime beb. Dan kalau mood memasak tak der tapi bila tengok barang-barang tersusun rapi je mood nak masak pun boleh datang.

 

Aku percaya zaman sekarang ni wanita ramai berkerjaya. So nak pergi supermarket nak beli barang-barang dapur ni jarang ada masalah. Yelah nak beratur lagi, nak cari barang lagi. Kadang-kadang supermarket ni besar. Nak tawaf cari barang tu susah. Pastu dah siap loading barang-barang dalam troli kena pula beratur untuk bayar. Dah siap bayar kena angkut balik letak dalam plastik 20sen tu ke dalam kereta. Haaa kan leceh tu…

 

 

Kini aku ada satu pendekatan yang boleh membantu kaum-kaum ibu bershopping barang-barang dapur tanpa menyusahkan diri. Apa yang anda perlu adalah sejenis smartphone dan kad kredit para suami. Eh…..hehe Smartphone tak kisah smartphone apa pun GT Mobile pun boleh. X dak hal.

 

Dah ada phone korang buka Apps Store atau Play Store masing-masing dan Download Apllikasi HonestBee.  Sekali lagi aku ulang Applikasi HonestBee. Ok dah download? Korang boleh register atau sign up dah boleh mula shopping barang-barang dapur online.

 

 

Apa itu HonestBee?

 

Honestbee merupakan salah satu applikasi shopping online yang khusus untuk shopping barang-barang dapur sahaja. Jika sebelum ni korang duk sopping baju online kali ini apa kata korang cuba shopping barang dapur pulak. Download applikasi ni secara percuma jer tau. So tak payah risau kena bayar.

 

Bagi para suami yang selalu jadi mangsa untuk shopping bagi pihak isteri korang ini salah satu cara bijak untuk mengelak korang pergi supermarket. Depan tv sambil layan bola pun korang boleh shopping barang dapur kat bini. Untuk yang bujang lagi lah senang. Macam aku ni haa. Balik kerja dah penat dah nak singgah kedai beli barang. Pastu satu problem bagi org lelaki macam aku ni nak cari barang dekat supermarket ni Ya Allah….Boleh sesat beb. Kang ada nak beli benda lain gi beli benda lain lak.

 

Selalu je terjadi kat aku. Nak beli beras tapi lalu kat ais krim haa beli ais krim. Pastu aku ni jenis tak tengok harga. Kalau tengok pun lupa dah bila dapat barang baru. Kesimpulannya kat kaunter nak bayar dah over bajet.

 

Haa. So apa lagi meh install je applikasi HonestBee kat smartphone tu. Mudah dan Senang.

 

So bila dah shopping dan buat pembayaran macam mana nak dapatkan barang-barang tu? Ok yang ni tak perlu risau. Barang-barang tadi tu akan sampai di depan pintu rumah korang. Free? hehehe nothing free beb sakarang ada lah charge penghantaran sikit. Tapi kalau korang beli banyak atau sampai certain harga penghantaran tu boleh jadi FREE jugak… So dah alang-alang shopping tu korang beli banyak2 terus.

 

 

KELEBIHAN SHOPPING ONLINE DENGAN HONESTBEE

 

Ok ni aku nak habaq sikit apa kelebihan yang korang dapat dengan shopping secara online menggunakan applikasi HonestBee.

 

1. Senang nak tengok senarai barang dalam harga promosi

Ok yg ni antara yang paling disukai oleh orang ramai termasuk aku. Dengan applikasi ni korang boleh check barang-barang yg dalam promosi. So kita dah boleh jimat bajet beli barang dapur dah. Harga-harga barang pun jelas terpapar di setiap barang-barang yang korang nak beli. Ada harga asal dan ada harga promosi.

 

2. Mudah dan cepat

Dengan interface yang mesra pengguna sudah pasti ianya banyak membantu korang cari dan pilih barang. Dah jimat masa dan tenaga dari korang duk ulang alik kat supermarket. Jumpanya tak barang yang nak beli. Lagi satu kalau korang tak tau barang yg korang di minta beli tu boleh direct tanya bini-bini korang. jadi tak de lah salah beli nanti.

 

3. Penghantaran depan pintu

Ok ni part aku paling suka. Dah order tunggu je kat rumah. Depa akan mai hantar depan pintu. Tapi kalau boleh check dulu alamat rumah korang tu available ke tak. Kalau yang duk tempat jin bertendang tu memang tak lah depan nak hantar kan.

 

4. Penghantara hari yang sama

So bila sampainya lepas beli? Ok biasanya di akan hantar pada hari yang sama dengan korang beli. Aku order petang, malam dah sampai dah.

 

5. Code discount

Biasnya kelebihan beli barang secara online ni adalah voucher yang di beri untuk dapatkan potongan harga. Honestbee pun ada voucher untuk korang yang beli nanti. Vochernya adalah HBSPECIAL.

 

 

Apa lagi tunggu. Jom shopping barang  dapur online. Then bagi yang buat bisnes jualan macam biskut raya ke juadah buka puasa ke atau kuih muih ke lagi sennag beli secara online. Tak payah buang masa nak gi supermarket.

 

Aku dah. Korang bila lagi? Ini antara barang-barang yang aku beli hari ni.

 

Nak Download applikasi ni boleh KLIK SINI jugak. Free je untuk download. Lagi satu dengan applikasi ni korang sennag nak check barang2 tu semua available di groceries mana satu. Untuk info lanjut korang boleh check di website honestbee.my

 

Cash voucher code for readers – HBSPECIAL .

 

(RM20 off with min. spend of RM100, *Valid till 30th June 2017, *One time use only, *For first time users only, *Terms & Conditions apply) 

Sila check lokasi penghantara sama ada available ke tak di tempat korang..

 

Berita baik juga buat mereka yang buat jualan seperti kuih raya ke atau juadah berbuka puasa boleh gunakan applikasi ini yang di namakan Baking Fair. Mak aku meniaga juga kuih2 di bulan puasa. Tapi kat kampung lah. Kalau kat KL sudah pasti aku akan tolong order barang2 utk dia melalui HonestBee….

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

7 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge