SHARE

 

Buffet Ramadhan Putrajaya 2017 Marriott Hotel. Bagi mereka yang masih mencari-cari lokasi untuk berbuka puasa yang ohsem dan sedap kali ini aku nak kenalkan Buffet Ramadhan Putrajaya 2017 Marriott Hotel. Sebelum ni aku berkesempatan untuk join preview buffet Ramadhan kat sini.

 

Ok ada beberapa perkara yang menarik perhatian aku untuk terus berbuka puasa di sini. Salah satunya adalah buffet kat sini bertemakan “warna-warna Ramadhan” bererti buka puasa ala-ala street gitu. Buka puasa tepi jalan macam dulu-dulu. Best kan. Kat sini diorang fokus utk zaman 80-an. Aku pun tak lahir lagi waktu tu. Masa tu popular dengan Jalan Chow Kit dan Jalan Raja Alang (Kampung Baru). Kalau nak merasa zaman2 dulu boleh cuba berbuka puasa di Marriot Putrajaya.

 

Bagi mereka yang selalu organize event-event besar seperti berbuka puasa untuk company ke. Kat sini ruang berbuka puasa amat luas. Dan tempat makanan dan tempat makan diasingkan. Jadi tak der lah crowded sangat nak makan lagi nak ambil makanan lagi. Kat sini juga memang terkenal dengan event-event dari company yang besar2.

 

Makanan kat sini juga banyak pilihan. Dari entree sampailah desert. Macam-macam korang boleh makan. Sampai tak larat nak bangun. tapi makan tu berpada-pada lah ye. Pastu nak teraweh lagi kan.

 

 

Paling menarik dan menjadi tarikan kat sini adalah Kebun Durian. Haa tak banyak buffet Ramadhan yang sedian Durian ya. Durian pulak bukan durian cikai-cikai tapi durian merah tu. yang sedap persis musang king. Nak makan banyak mana pun makan lah. Semuanya dah termasuk dalam pakej. Then Kebun Durian ni betul-betul dia letak dalam kebun. hehe bukan bermaksud kena masuk kebun cuma dia letak satu tempat corner untuk durian. then ada tempat duduk macam dalam kebun tu.

 

kambing golek pun ada
Ni bazaar Baru Chow Kit. kalaunak gi Chow Kit betol2 memang jem lah then penuh dgn warga asing.
Ketupat dan lemang
Seafood fresh lagi
Roti John
Satay daging dan satay ayam
Ayam goreng berempah
Soting dan udang grill
Antara desert yg aku suka

 

So korang yang berminat untuk Buffet Ramadhan Putrajaya 2017 di Marriott Putrajaya boleh tengok detail di bawah ya

 

Untuk Warna-warna Ramadhan pakej harga adalah RM135 nett per adult RM90 nett per child (age 5-12 years)

 

RAMADHAN MEETING PACKAGES

 

FULL DAY MEETING PACKAGES

  • RM160.00 nett per person

HALF DAY MEETING PACKAGES

  • RM140.00 nett per person

ADD ON

  • Ramadhan buka puasa at Zest RM120 nett

ROOM & IFTAR

  • Deluxe Room Single / Twin at RM577.20 per room per night

PACKAGES INCLUDE

  • 2 Days & 1 Night stay in a Deluxe Room
  • Buka Puasa Buffet for 2 persons at Zest Lifestyle Restaurant

*valid for 27 May – 24 June 2017

 

For Reservation, please call,

  • Hunting line: 03-89498888 ext. 1013/1028/1029
  • Ramadhan Hotline: 03-89498922/8761/8655

 

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge