Hotel in Putrajaya Marriott Putrajaya Review

Bersantai di tepi Lagoon. Sangat menenangkan.

 

Hotel in Putrajaya Marriott Putrajaya Review. Nama Marriott bukanlah nama yang asing untuk di dengari. Marriot merupakan salah satu jenama hotel yang agak terkemuka di seluruh dunia. Kalau tak salah di Malaysia sahaja ada lebih kurang 4 rangkaian hotel Marriott. Salah satunya terletak di Putrajaya.

 

Baru-baru ni aku berpeluang untuk stay satu malam di Hotel Marriott Putrajaya. Jarak antara kediaman aku dengan hotel ni tak begitu jauh hanya lebih kurang 20 minit driving. Lagipun Hotel ini terletak dilaluan antara Puchong dan UPM di mana aku berulang alik hampir setiap hari untuk ke tempat belajar. Kira hari-hari jugaklah aku lalu depan hotel ni. Terdetik juga dalam hati mungkin satu hari aku akan stay di sini.

 

Nak di jadikan cerita minggu lepas aku berpeluang untuk stay di sini sebagai “weekend gateway”. Alaa sekali sekala kan apa salahnya manjakan diri dengan penginapan yang selesa. Jadi aku memilih untuk stay satu malam di Marriorr Putrajaya.

 

Lokasinya yang terletak berdekatan laluan lebuhraya utara-selatan dan juga LDP membuatkan hotel ni mudah untuk di akses ke jalan-jalan utama. Lagi satu Marriott Putrajaya terletak di antara rangkaian hotel-hotel di bawah pengurusan ioi group. Jadi, disekitar ini juga terdapat resort, shopping mall dan juga padang golf. Kiranya korang dah tak perlu keluar jauh-jauh kalau stay disini untuk shopping ataupun main Golf.

 

Marriott Putrajaya merupakan hotel bertaraf 5 bintang yang ada di sekitar Putrajaya dan merupakan hotel yang menjanjikan kelainan buat para pelangan apabila menginap di sini. View yang menarik dan di tambah pula dengan suasana yang begitu kool dan damai membuatkan aku berasa tenang dalam menghabiskan hari-hari aku di sini.

 

Hotel in Putrajaya, Marriott Putrajaya Review

 

LOKASI YANG STRATEGIK

 

Lokasi yang strategik membuatkan Marriott Putrajaya Hotel perlu menjadi pilihan buat mereka yang inginkan penginapan yang berkualiti dan tenang tetapi tidak jauh dari ibu kota Kuala Lumpur dan Airport. Access untuk ke tempat-tempat utama amat banyak dari sini.

 

  • 25 minutes from Kuala Lumpur City Centre
  • 25 minutes from Kuala Lumpur International Airport
  • 25 minutes from Sepang International Circuit
  • 15 minutes from Putrajaya Convention Centre
  • 5 minutes from IOI City Mall

 

 

BILIK YANG SELESA DAN HIASAN YANG MENARIK

 

Hiasan dalaman yang begitu elegant membuatkan aku seakan terpukau sekejap. Rasa berasa di kayangan. Gituh! Paling membuatkan aku teruja sebenarnya adalah swimming pool yang seakan akan lagoon. Rasa tak sabar nak berenang dan bersantai. Lobby utama pun dah mampu buat aku tersenyum. Memang begitu besar dah gah sekali. Sebab itulah hotel ni menjadi pilihan company untuk buat event di sini. Lagipun di sini juga terdapat banyak kemudahan utnuk event ataupun meeting.

 

  • 488 elegant and spacious guest rooms
  • 1 huge pillar less Grand Putrajaya ballroom
  • 1 chic Garden Ballroom
  • 21 other smaller meeting rooms
  • Dewi Teratai by Tranquility Spa & Wellness
  • Well-equipped Fitness Centre (Gym)
  • Tee-off in utter glory at the all-new championship 18-hole Palm Garden Golf Course

 

Ruangan kerja. So untuk business trip pun tak ada masalah.

 

Terlalu banyak kemudahan yag disediakan. So, kalau korang berminat untuk mencari tempat meeting, gathering ataupun seminar bolehlah korang usha sikit di Marriott Hotel Putrajaya. Memang sangat recommended!!!

 

Bagi mereka yang kaki makan pula, dekat sini ada disediakan beberapa jenis restoran antaranya seven food and beverage outlets; Zest Lifestyle Restaurant, Summer Palace Chinese Restaurant, Midori Japanese Restaurant, Tuscany Italian-American Grill, d’Oracle Coffee Lounge, Lobby Lounge & Karaoke and Splash Pool & Bar. So, depend kepada korang nak rasa makanan apa. Semua da di sini. Tak perlu pergi jauh-jauh pun.

 

Highlights nearby Putrajaya Marriott Hotel:

 

  • Free daily shuttle services for hotel guest to IOI City Mall, Putrajaya
  • 18 hole championship golf course, Palm Garden Golf Club
  • Putrajaya Wetlands Park
  • Putrajaya Lake
  • Putrajaya International Convention Centre (PICC)

 

Jadi, kalu stay di sini korang tak perlu risau tentang aktiviti atau tempat yang nak pergi sebab everthing is there. Tempat-Tempat Menarik di Putrajaya pun ada disekitar Hotel ni jer.

 

Lobby Hotel. Very huge. Masa ni ada event melibatkan hampir 2000 orang

Dari atas ni ada view yg sangat menarik. kalau cuaca elok boleh nampak KLCC dan KL Tower. Tapi masa ni nak hujan so nampak IOI Resort.

Swimming pool yg berkonsepkan Lagoon

Huge swimming pool. Puas lah kalau nak berenang.

 

Kalau bawa anak-anak, confirm mereka akan suka mandi kolam renang. Therefore, jangan lupa bawa pakaian renang. Spend time bersama keluarga tersayang sambil buat aktiviti seperti berenang juga antara salah satu cara untuk kita mengeratkan hubungan antara ahli keluarga.

 

If you don’t start appreciating what’s right in front of you, you might lose it..

Kat belakang tu ada satu resort. Lupa pulak nama dia tapi masih lagi under Marriott Putrajaya. Sesuai kalau ada family vacation yg mahukan privasi.

Bilik yg aku stay. Boleh lah tahan. Selesa. Aku suka lantai kayu jenis lama tu.

Cukuplah untuk habiskan masa dgn yg tersayang. Hehehe

Ruang kerja, Kalau yg datang sini utk business trip pun sangat sesuai.

Ada satu katil king + satu sofa bed

Satu satu seminar room. Ada hampir 21 bilik sebenarnya. Tapi ni salah satu.

Dewi Teratai by Tranquility SPA. First time aku dengar Nepal SPA. Interesting bagi yg nak cuba ala-ala nepal.

Dewi Teratai by Tranquility SPA – Sometimes you need to run away just to see who will come after you.

Gym Marriott Putrajaya

 

Gym. Aku sempat jugak lah main besi dekat 2 jam kat sini. Gila malam tu terus tak leh bangun dari katil, hahaha. Paling best kat gym ni tak ramai orang. So ko boleh main macam-macam dalam tu. Aku kalau gym yg crowded ni nak workout pun hilang mood sb duk tgk orang jer hahah

Gym di Marriott Putrajaya juga lengkap dengan segala keperluan untuk bersenam. Ye lah, orang kata “Cuti, cuti juga. Tapi bersenam jangan lupa”. So, kalau duduk di sini, korang tak perlu risau kerana gym dibuka 24 jam khusus buat mereka yang menginap di hotel ini.

 

Tuscany Italian-American Grill. Pizza sini memang terbaik. Tetiba teringat masa ke itali awal tahun haru tu. Kat sini pun ada BBQ

Our Lunch. Chinese Cuisine…

Best of the day bila bab makan ni. hehe

Done check out. Nak balik dah.

 

Kesimpulannya bagi mereka yang mahukan percutian berbaloi tak kisah leisure atau business aku sarankan Marriott Putrajaya Hotel. Kalau korang plan nak bercuti tapi taknak gi jauh2, bolehlah masukkan Marriott Putrajaya dalam senarai penginapan korang. Hotel ini sangat ideal kepada mereka travel bersama keluarga, pasangan dan tidak lupa untuk urusan kerja.

 

MARRIOTT PUTRAJAYA HOTEL

 

RATING FOR MARRIOTT PUTRAJAYA HOTEL REVIEW

  • Sleep Quality 5/5
  • Rooms 4/5
  • Service 4.5/5
  • Value 4.5/5
  • Cleanliness 4.5/5

 

Terima kasih kepada Marriott Putrajaya Hotel atas peluang yang berharga ini. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai hotel ini, boleh KLIK SINI

.
#TravelTip: Untuk Jimatkan belanja boleh sewa pocket wifi siap-siap dari Malaysia. Jimat & boleh kongsi ramai-ramai. Boleh sewa pocket wifi di Samurai Wifi. Untuk jimat apabila stay di Hotel boleh dapatkan Voucher Hotel dan diskaun di DiscountCodeHK.com. Apabila travel di musim sejuk boleh juga beli kelengkapan baju2 sejuk murah di PakaianMusimSejuk.com.
.
THIS WEBSITE SPONSORED & SUPPORT BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & #kelabbloggerbenashaari
.
“Every travel is a journey and every journey is a travel. No matter where you go, what you’re up to is a journey. Enjoy life, live with it and make peace of it. Our journey in life will end but not with our soul. Go beyond the journey and discover what life has to offer.”~Eacel Janubas~

13 Comments

  1. Nota Nutrisi

    May 11, 2017 at 12:37 PM

    Pernah datang hotel Mariott ni. Kawan belanja minum petang. Memang cantik sangat view dia.

  2. Noriza Abdul Rahman

    April 27, 2017 at 3:36 PM

    Memang best hotel marriott ni, makanan pun sedap juga
    Noriza Abdul Rahman recently posted..Jangan Remehkan Penyakit Resdung, Ia Boleh Menjejaskan Pendengaran!My Profile

  3. Mazni Azmi

    April 27, 2017 at 1:44 PM

    Selalu lalu hotel ni kalau nak pergi bangi. Memang nampak dari jauh saja
    Mazni Azmi recently posted..7 Rahsia Menjaga Buah Pinggang Sihat & VivixMy Profile

  4. Mama Hakim

    April 26, 2017 at 10:48 AM

    Pernah pergi hotel ni 8 tahun lepas
    .
    Memang besar dan selesa
    .
    Makanan tengahari mewah super
    .
    Masa tu company trip
    .
    Memang bestlah makan
    .
    haha
    Mama Hakim recently posted..Atasi Sembelit Ibu Mengandung Dengan 5 + 1 Cara IniMy Profile

  5. IQ aka Izyan Balqis

    April 24, 2017 at 7:48 AM

    hotel macam ni memang berbaloi nak duduk, selesa…

  6. nor asmah majid

    April 20, 2017 at 8:51 PM

    i went there for my company appreciation day. All i can say is the staff is superb, and the place as well.

  7. Izam Idris

    April 20, 2017 at 8:50 PM

    Wow the place is fantastic. The food & the place here is cozy. I Love the place ia clean & relax!

  8. Antono Vasiljev

    April 20, 2017 at 8:50 PM

    Family friendly hotel. If you need special food for your baby just ask in buffet and they prepare it for you. Clean rooms. Good location. Big IOI Mall a 5 minutes walk.

  9. Cherie Lian

    April 20, 2017 at 8:49 PM

    It’s a lovely place with a few gardens to walk around and take pictures. The interior is beautifully designed as well. Room is spacious and comfortable. Really love the bedding and linen.
    Staff attitude and service is of standard and I feel comfortable communicating with them. Of the 3 days that I’ve stayed, it has been a wonderful experience.

    However, the only criticism from me is the parking. Other than level 2B, all other levels are not connected to the elevators. And it is pretty dangerous to walk up the ramps from level 1A to level 2B (although there is a connecting staircase from level 1B, not sure if there’s any in the other lower levels) carrying and lugging the luggage. It was not a pleasant experience. So I would recommend, drop your luggage at the entrance and then park your car.

  10. Amirul Hanis

    April 20, 2017 at 8:48 PM

    better place for relaxed with beautiful view by forest in the city

  11. Mohd Shahril Shah Mohamad Ghazali

    April 20, 2017 at 4:41 PM

    best accomodations..good swimming pool and gym nearby to IOI Mall alot of ubers..yessss

  12. May Yuen Ling

    April 20, 2017 at 4:41 PM

    Great location with great activities. Can choose between a relaxing day at the hotel or hoop on the free shuttle bus to IOI City Mall for shopping & entertainment. It houses an ice skating rink and an indoor entertainment park called District 21.

    Do visit the Italian restaurant called Tuscany. They serve great pizza. For a more Asian foodie, Summer Palace serves wonderful dim sum and Chinese dishes.

    I always enjoy my stay here. Now I can’t wait to see its new refurbished rooms.

  13. Taha Hussain

    April 20, 2017 at 4:40 PM

    This is good place to stay. The beauty lies in its royal look. Food quality is awesome. Every taste is available there from local to continental.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge