Tony Roma’s Memperkenalkan Menu Baru “Turn Up the Heat”

Tony Roma’s Memperkenalkan Menu Baru “Turn Up the Heat”

Tony Roma’s Memperkenalkan Menu Baru “Turn Up the Heat”. Bagi penggemar makanan ala-ala western ni, Restoran Tony Roma’s tak payah nak di perkenalkan lagi dah aku rasa. Aku pun salah seorang penggemar masakan western di Tony Roma’s. Bila dapat bonus atau gaji lebih sikit mulalah gatal tangan nak gi makan kat Tony Roma’s ni. Al-maklumlah restoran macam ni kalau makan hari hari boleh botak duit dalam poket.

 

Masakan spicy atau pedas ni dah memang sinonim dengan selera orang malaysia. Kalau tak pedas boleh hilang selera woo. Even kat rumah pun kalau makan nasi putih dan telor mata mesti kena ada cili potong. Sepena itu Tony Roma’s memperkenalkan menu baru. kali ini lebih spicy dan lebih menyerlah kepedasannya. Bagi korang yang sukakan pedas tu harus di cubaain ya.

 

Bagi korang yang nak bawa family atau anak anak yang tak boleh makan pedas dont worry menu kali ni bukan lah pedas gila gila. Pedas light light secukup rasa jer orang kata. Ada beberapa menu baru yang akan mula berasa di dalam pasaran esok sampailah bulan april nanti.

 

Tadi lunch aku sempat cuba kesemua menu baru yang disediakan. Boleh tahan lah sedap dia. Bagi korang yang baru first time aku tak pasti korang boleh bezekan menu baru ni dengan menu lain. Bagi aku menu baru ni lebih menyerlah…

 

Istimewanya menu kali ini bukan sahaja pedas tapi rasa yang enak dan sinomim dengan Tony Roma’s masih dikekalkan oleh chef chef kat sini.

 

Ok aku tak nak cakap banyak meh aku bawakan beberapa menu baru sebagai menjamu mata korang. hehhe

 

Harissa Maple Glazed Chicken Wing (RM24.90)

Harissa Maple Glazed Chicken Wing (RM24.90)

Yang ni antara favourite aku sebenarnya sebab rasa ayam dia tu pedas dan sedap. Tak tipu baq hang. Nak tau korang kena cuba. Set ni datang bersama fiery jalapeno coleslaw.

 

Spicy Peach Beef Ribs & Pepercorn Steak Combo (RM79.90)
Spicy Peach Beef Ribs & Pepercorn Steak Combo (RM79.90)

Spicy Peach Beef Ribs & Pepercorn Steak Combo (RM79.90)

Ribs ni merupakan signature dish kat Tony Roma’s ni. Aku kalau datang macam sini sebelum ni pilihan aku adalah ribs. Menu ni datang bersama beef ribs glazed with habanero peach, pappercorn rubbed dan sirloin bersama mashed potato serta brokoli.  

 

Lobster, Shrimp Pasta & Ancho Chile Rubbed Salmon Platter (RM179.90)
Lobster, Shrimp Pasta & Ancho Chile Rubbed Salmon Platter (RM179.90)

Lobster, Shrimp Pasta & Ancho Chile Rubbed Salmon Platter (RM179.90)

Seterusnya set yang boleh mengenyangkan perut korang dengan order set ni ja. ianya mengandungi Lobster, Shrimp Scampi Pasta dan Ancho Chilli-Rubbed Salmon yang di hidangkan bersama fiery jalapeno coleslow serta 3 cup sup. Set ni juga ada 2 sides dish. Menu terbaru utk set ni menggunakan perapan yang sama tapi lain lain bahan.

 

Desert Trio (RM25.33)

Desert Trio (RM25.33)

Menu baru ni menampilkan 3 jenis desert yang pasti boleh melengkapkan hidangan makanan korang. Aku sempat rasa satu. Dalam menu ni ada Red Velvet Cake, Strawberry Cheesecake, Raspberry Royale Brownie, Chocolate Chunk Cookie Sandwich and Shortcake with Fresh Strawberry Sauce.

 

Cucumber Jalapeno Romarita
Spicy Cucumber Jalapeno Romarita (RM14.90)

Cucumber Jalapeno Romarita  & Spicy Cucumber Jalapeno Romarita (RM14.90)

Untuk minuman ni aku rasa agak special sikit sebab aku tak penah jumpa air macam ni. Air dia ala ala Mojito versi halal. Ada dua versi. Ada Spicy ada yangbiasa. terpulanglah kat korangnak rasanya mana. Aku try Spicy tadi. Air rasa pedas tapi bukan pedas macam ko makan cili tu. Pedas gitu gitu jer….Tapi sedap. Korang kena cuba…

 

Tony Roma’s juga merupakan salah satu jenama restoran yang cukup dikenali secara global dan merupakan restoran keluarga. Outlet pertama dibuka di Florida US pada tahun 1972. Ketika itu TR hanya fokus kenapa signature BBQ beef dan juga lamb ribs, world famous Onion Loaf dan Kickin’ Shrimp, seafood, streak, pasta, chicken, sandwich dan burger. DI Malaysia TR mempunyai 8 outlet di Klang Velley, 2 di Johor, satu di Melaka dan satu di Kuching. 

For more information about Tony Roma’s boleh ke www.tonyromas.com.my

Facebook: Tony Roma’s Malaysia

Instagram: TRMalaysia

Twitter: TRMalaysia1

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

4 thoughts on “Tony Roma’s Memperkenalkan Menu Baru “Turn Up the Heat”

Post Comment

CommentLuv badge