STUFFIEE Apps - Keep Track of All Your Stuffs - Faizal Fredley

STUFFIEE Apps – Keep Track of All Your Stuffs

STUFFIEE Apps – Keep Track of All Your Stuffs. Bagi mereka yang gilakan media sosial, aplikasi terbaru yang bakal di lancarkan tak lama lagi ini akan membuatkan korang makin aktif untuk memuat naik gambar di media sosial dan berkongsi dengan rakan-rakan nanti. 

 

APA ITU STUFFIEE?

 

Stuffiee merupakan salah satu aplikasi terbaru bagi membolehkan korang menyimpan semua gambar-gambar di media sosial. Lebih hebat lagi applikasi ni boleh dijadikan tempat menyimpan segala memori-memori korang secara online dan tersusun mengikut kategori. Applikasi yang begitu awesome ini pastinya akan membantu korang untuk lebih sistematik dalam menyimpan segala barang-barang peribadi korang secara online.

 

Profile Stuffiee

KENAPA PERLU INSTALL APPLIKASI STUFFIEE?

 

Sama seperti applikasi sosial lain korang boleh upload segala macam gambar-gambar secara online untuk bagitau satu dunia apa yang sedang korang buat, korang di mana. Tapi bezanya dengan applikasi Stuffiee ni, gambar-gambar yang korang upload boleh di simpan di setiap kategori. Itu membuatkan aku rasa seronok untuk install applikasi ini dalam smartphone aku. 

 

Let’s say aku pergi travel. So segala bagai gambar-gambar travel aku akan di upload kan di dalam kategori Travel. Begitu juga untuk gambar gambar lain seperti food, fashion, ride dan macam-macam lagi. Itu membuatkan aku lebih mudah untuk “keep track” segala gambar yang aku upload kan. Dan ianya memudahkan untuk kawan-kawan aku nak “skodeng” gambar gambar aku nanti.

 

Idea sebenar applikasi ini diwujudkan adalah untuk “recall” kembali memori korang sebagai contoh, hadiah pertama anniversary korang dulu ke. Atau dimana first date korang. So dimasa hadapan nanti korang akan temgok balik sambil terseyum. “Ooo dulu aku detim kat sini“…hehe boleh lah nak cerita kat anak cucu nanti.

 

Bagi yang minat makanan, travel, fashion sudah tentu applikasi ni membuatkan kawan-kawan korang senang nak tengok gambar-gambar korang nanti. Bagi yang nak berniaga aku rasa apps ni pun sangat sesuai. Di mana korang boleh kumpulkan barang-barang jualan korang mengikut kategori. Tak menyusahkan customer nanti. 

 

Secara personal applikasi ni amat berguna bagi aku. Dimana aku boleh simpan semua barang-barang yang aku beli secara online. Aku juga boleh remark kemana aku pergi terutama aku sebagai travel blogger. Aku boleh kategorikan negara mana aku dah pergi. Gambar-gambar aku di setiap negara boleh di asing kan. Dan aku juga boleh tau setiap souvenir aku beli di mana nanti. Lagi best aku boleh juga buat wishlist sendiri . 

 

Ambassador Wall – Kat sini korang boleh check ranking korang kat mana. Ada 6 level semua. Lieutenant, captain, Major, Colanel dan General. 

Apa apa setting boleh buat kat sini

Apa yang kawan kawan korang post pun akan lalu kat timeline korang. So korang boleh komen dan like jugak

Baru 2 keping upload. Nanti aku singgah makan aku upload lagi.

Gambar-gambar aku utk kategori travel. Seronok kan. Tak der lah semak kalaunak caribalik gambar gambar di zaman 90 an korang. Hehhe

SECARA KESELURUHAN APPLIKASI INI MEMBOLEHKAN KORANG:

  • Snap picture dan upload mengikut kategori
  • Boleh lihat gambar gambar korang atau kawan kawan based on kategori yg di pilih
  • Boleh keep update tentang apa yang kawan kawan korang recommend kan atau apa yang kawan kawan korang gunakan
  • Melalui apps ni korang boleh tau minat kawan kawan korang
  • Whislist untuk mencari idea seperti hadiah hari jadi
  • kongsikan dengan kawan kawan apa yang korang minat

Jadi apa tunngu lagi. Applikasi ni korang boleh download melalui Google Play bagi Android dan untuk pengguna Apple applikasi ini masih belum lagi tersedia. Mungkin tak lama lagi…

 

CONTEST HEBAT UNTUK ANDA!!!

 

Bagi korang yg dah download applikasi ni pihak Stuffiee ada contest hebat untuk korang Hadiah awesome sangat. Aku pun nak jugak join ni rasanya. Hehe. Contest ni mudah pulak tu. Contest ni start 26 Feb 2017 ya…

 

Cara-cara untuk join contest!

 

Show us your stuffs #ShowStuffs and win RM1,000 every 2 weeks!

To Participate :

  • Download Stuffiee on Google Play 
  • Post your stuff that YOU ARE MOST PROUD OF on Stuffiee
  • Share it on your Facebook or Instagram and tag #showstuffs

We will give cash of RM1,000 EVERY 2 WEEKS to the most awesome stuffs shown on #showstuffs

 

PS: Good Luck!! RM1,000 kot. banyak tuuu….

 

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

2 Comments

  1. Uncle Zuan

    March 4, 2017 at 11:07 AM

    ok nampak lagi praktikal dari dropbox. thanks share beb
    Uncle Zuan recently posted..Baiki Gadget Face 2 Face Di Chamo BangiMy Profile

  2. Muhammad Khairuddin Lim

    February 28, 2017 at 8:49 PM

    Nice info..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge