Beli Sim Kad Korea Unlimited Data SIM Dari Mobile U - Faizal Fredley

Beli Sim Kad Korea Unlimited Data SIM Dari Mobile U

Beli Sim Kad Korea Unlimited Data SIM Dari Mobile U. Sebelum ni aku ada bagi pilihan bagi siapa yang baca blog aku tentang Travel Recommends Pocket Wifi kalau nak travel. Kali ni aku nak memperkenalkan sim kad pulak. 

 

Banyak pilihan yang ada zaman sekarang ni. kalau korang jenis nak sharing ramai ramai boleh sewa Samurai Pocket Wifi. Kalau korang jenis pakai sorang sorang atau pun jenis selesa guna sim kad aku sarankan korang sewa sim kad dari Mobile U ni. aku sendiri dah cuba masa aku ke korea minggu lepas. 

 

Aku ambil yang untuk 10 hari. Dari segi coverage aku rasa x der masalah lansung sebab di Korea sim kad ni adalah KT punya line. So KT ni antara company telco yang terbesar di Korea. 

 

Kalau korang nak ke korea korang boleh buat tempahan online di www.mobileu.com.sg. Nak pickup sendiri kat KL sentral pun bleh dan nak pick upkat Incheon Airport pun boleh. So tak payahlah korang kalut nak beli sim kad bila sampai ke korea nanti. 

 

Selain Korea, korang boleh juga tempah sim kad ni untuk ke Jepun, China, Australia, dan Eropah. Hanya perlu booking online jer Dari segi harga pula tak der lah mahal sangat.

 

Ramai kata kalau nak jimat boleh tarik wifi kat sana jer sebab banyak free wifi. Seriously? Tak kan lah korang gi travel korang nak lepak satu tempat jer. Come on lah korang mesti nak jalan2…Wifi free kalau dah offroad tu mana provide dah wifi free. melainkan korang melepak je kat dalam mall ataupun kat train station. 

 

HARGA

  • 5 Hari = RM30
  • 10 Hari = RM126
  • 30 Hari = RM216

 

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

4 Comments

  1. rahimah majid

    March 9, 2017 at 8:09 AM

    Saya tak sempat beli masa ke Korea hari tu. Memang biasa pakai local simkad bila pergi mana mana. Tapi simkad ni sewa ye bukan beli prepaid simkad? Kenapa harga 5 hari dengan 10 hari tu banyak beza ye?
    rahimah majid recently posted..Guesthouse Di Seoul Korea Selatan- Dekat Dengan SubwayMy Profile

  2. lokmanamirul

    March 5, 2017 at 10:29 AM

    info menarik nih…sim kad korea pulak.

  3. Uncle Zuan

    March 4, 2017 at 11:05 AM

    masaalah bila pakai poket wifi ni, kena caj gak tuk wifi portable tu. means waktu travel kena jaga tahap bateri device phone dan poket wifi. so powerbank kena la kuat.

    so bila dah pakai simkad ni terus ke phone je. tak pening nak jaga bateri 2 device.
    Uncle Zuan recently posted..Baiki Gadget Face 2 Face Di Chamo BangiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge