Beli Sim Kad Korea Unlimited Data SIM Dari Mobile U

Beli Sim Kad Korea Unlimited Data SIM Dari Mobile U. Sebelum ni aku ada bagi pilihan bagi siapa yang baca blog aku tentang Travel Recommends Pocket Wifi kalau nak travel. Kali ni aku nak memperkenalkan sim kad pulak. 

 

Banyak pilihan yang ada zaman sekarang ni. kalau korang jenis nak sharing ramai ramai boleh sewa Samurai Pocket Wifi. Kalau korang jenis pakai sorang sorang atau pun jenis selesa guna sim kad aku sarankan korang sewa sim kad dari Mobile U ni. aku sendiri dah cuba masa aku ke korea minggu lepas. 

 

Aku ambil yang untuk 10 hari. Dari segi coverage aku rasa x der masalah lansung sebab di Korea sim kad ni adalah KT punya line. So KT ni antara company telco yang terbesar di Korea. 

 

Kalau korang nak ke korea korang boleh buat tempahan online di www.mobileu.com.sg. Nak pickup sendiri kat KL sentral pun bleh dan nak pick upkat Incheon Airport pun boleh. So tak payahlah korang kalut nak beli sim kad bila sampai ke korea nanti. 

 

Selain Korea, korang boleh juga tempah sim kad ni untuk ke Jepun, China, Australia, dan Eropah. Hanya perlu booking online jer Dari segi harga pula tak der lah mahal sangat.

 

Ramai kata kalau nak jimat boleh tarik wifi kat sana jer sebab banyak free wifi. Seriously? Tak kan lah korang gi travel korang nak lepak satu tempat jer. Come on lah korang mesti nak jalan2…Wifi free kalau dah offroad tu mana provide dah wifi free. melainkan korang melepak je kat dalam mall ataupun kat train station. 

 

HARGA

  • 5 Hari = RM30
  • 10 Hari = RM126
  • 30 Hari = RM216

 

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

4 thoughts on “Beli Sim Kad Korea Unlimited Data SIM Dari Mobile U

Post Comment

CommentLuv badge