Sewa Pocket Wifi Samurai Sebelum Travel - Faizal Fredley

Sewa Pocket Wifi Samurai Sebelum Travel

Sewa Pocket Wifi Samurai Sebelum Travel

Sewa Pocket Wifi Samurai Sebelum Travel. Internet ketika travel amatlah penting. Bagi aku secara personal internet ni memang sangat penting. Bukan sebab nak upload gambar sahaja tapi nak cari info tentang sesuatu tempat yang kita pergi memang memerlukan internet. Walaupun kebanyakkan negara dah ada public wifi tapi tak semua tempat ada ya. Korang bukan nak pergi travel dan duk kat airport jer kan. 

 

Ok. ni antara soalan yang paling popular aku dapat sepanjang aku jadi travel blogger ni selain tentang pekerjaan aku. lagipun zaman sekarang aku rasa memang tak sah kalau tak der internet kan. Nak upload gambar tu kalau boleh nak upload di tempat kejadian baru feeling macam travel. Aku kalau nak buat throwback ni rasa semacam jer sebab tu aku lebih suka live update. 

 

Sewa Pocket Wifi Mahal?

 

Aku rasa pocket wifi ni perlu di letakkan under bajet kot bila nak travel tu. Sepanjang 40 hari aku kat Europe ni lah benda yang paling membantu aku untuk survive. Nak cari tempat makan halal, Nak cari jalan ke tempat nak pergi, nak check wether bagai tu memang memerlukan internet. Aku rasa kalau tak der internet boleh sesat kot. 

 

Lagi satu bila travel banyak negara ni korang dah tak perlu nak beli sim kad untuk setiap negara. Leceh kot. So paling senang korang sewa je pocket wifi samurai ni. tak payah nak banyak cerita, semua negara boleh pakai. Aku pergi kat Europe tu dalam 16 negara semua tak der masalah dari segi coverage. Bateri pun tahan lama jugak. Aku boleh pakai 2 hari paling lama kot tanpa charge. 

 

Ni aku baru je balik dari Mauritius. Sama gak aku sewa samurai wifi. Memang banyak membantu. Lagi lagi aku ni jenis plan on the trip. Sampai kat airport baru aku plan nak gi mana. Tapi sebelum tu aku dah study lah cuma kadang2 plan ni selalu berubah ikut keadaan. So nak kena dptkan info yg tepat. Walaupun Mauritius tu nun jauh di benua Afrika tapi coverage still tip top….

 

So apa lagi korang sebelum travel tu pastikan sewa pocket wifi ya. Nak beli local sim kad tu boleh je tapi kalau nak pakai ramai aku rasa better sewa pocket wifi. Kalau jenis banyak merantau macam aku memang sesuai sewa pocket wifi ni. 

 

POCKET WIFI ANTARA BARANG WAJIB TRAVEL

Alhamdullillah, so far aku dah guna pocket wifi ni dekat 15 negara. semua tak de masalah. England, Scotland, Ireland, Germany, Turkey, Czech Republic, Hungary, Italy, Spain, Portugal, Monaco, France, Mauritius, Ukraine

 

 

Antara soalan pasal internet yg aku guna sepanjang aku travel….

Kalau nak sewa pocket wifi tu boleh ke link ni Sewa Pocket Wifi 

Ok tak tahu nak order macam mana? Ni aku tunjuk cara nak order. Mudah jer…

Mula2 korang pergi ke link yang aku bagi kat atas tu. Link Sewa Pocket Wifi…So link di atas akan bawa korang ke page macam bawah ni…Di page ni klik Book Now..

Step 1: Klik Book Now

Step 2: Isi Form ni

Step 3: Isi form ni

Step 4: Add comment. kalau ada Coupon Code boleh masuk kan sekali

Step 5: Order Comfimation

After that setel. Staff Samurai Wifi akan email detail dan akan call korang utk confirmation. Selain tu kalau ada masalah korang boleh tanya direct di whatsapp utk 24 jam support.

“Every travel is a journey and every journey is a travel. No matter where you go, what you’re up to is a journey. Enjoy life, live with it and make peace of it. Our journey in life will end but not with our soul. Go beyond the journey and discover what life has to offer.”~Eacel Janubas~

14 Comments

  1. zik

    April 5, 2017 at 12:20 PM

    terbaikk.. dah ada alternatif.. tak payah nak tukar sim..
    zik recently posted..Live streaming jdt vs Global fc afc cup 4 April 2017My Profile

  2. Mazni Mustapa

    March 29, 2017 at 1:51 PM

    Bagus ada pket samurai ni. Saya pun suka tangkap gambar dan upload dalam akaun
    .
    Sebab kalau masuk dalam handphone
    .
    Handphone rosak.
    .
    Gambar pun hilang
    .
    Mazni Mustapa recently posted..5 Tips Pemakanan Kawal Kencing Manis | VIVIX ShakleeMy Profile

  3. Ummu Luqman

    March 29, 2017 at 1:30 PM

    Menarik ya tuan. Senang nak melanggan internet bila bermusafir
    .
    Mudah dengan ada Wifi Samurai internet
    .
    Mesti cuba
    Ummu Luqman recently posted..Apa Yang Wanita Harapkan Sebenarnya Dari Suami Semasa Hamil?My Profile

  4. Azni

    February 24, 2017 at 12:23 PM

    Aaa masa g jepun tu sib baiklah sewa samurai wifi ni. Tuan rmh airbnb bg kedekut .. ada limit
    Azni recently posted..Day 11 Jejak Hiroshima dan MiyajimaMy Profile

  5. titan

    February 3, 2017 at 2:31 AM

    okeh.

    macam best aje benda nih.

    satu soalan aku, masa ko gi travel, sape yang ambil gambar ko?
    titan recently posted..Lelaki kahwin dan badminton kawasaki.My Profile

  6. nor hazmira

    February 1, 2017 at 11:36 PM

    Info nie kena simpan ngan baik ni.. mana la tahu tersesat plak kat negara luar…
    nor hazmira recently posted..8 Tips Supaya Anak Suka BisnessMy Profile

  7. CIKZACOM

    January 29, 2017 at 9:35 PM

    Berguna jugak rupanya pocket wifi ni.. thanks for the info..
    CIKZACOM recently posted..Kentang Cheezy Ni Buat Aku Puas Makan, Berbaloi Kalau Dapat Lagi!My Profile

  8. Ira

    January 29, 2017 at 12:34 PM

    wahh, perkongsian yang bagus, nanti nak travel senang la book awal2
    Ira recently posted..Realiti Kehidupan Yang Perlu Kita FahamiMy Profile

  9. Abam Kie

    January 28, 2017 at 7:50 AM

    best tul leh melancong around the world pd usia muda. Kalu abe kena tunggu dpt duit gratuiti le jwbnya baru leh jln2 ke Amerika.

  10. Uncle Zuan

    January 27, 2017 at 4:21 PM

    alamak! tak booking lagi wifi aku
    Uncle Zuan recently posted..Kelebihan dan Kekurangan Travel Secara SoloMy Profile

  11. Anuar

    January 26, 2017 at 3:59 PM

    Hmmmm…
    Info yang menarik ni..
    Betul jugak… Kalau dah selalu sangat travel elok dapatkan Pocket Wifi Samurai ni…
    Takderlah banyak kali nak tukar Simkad… Nak bertukar-tukar simkad ni pun leceh jugak…
    Anuar recently posted..Contest SEO : Belajar Buat BlogMy Profile

  12. rozita

    January 26, 2017 at 1:33 PM

    part jadi pembunuh upahan tu tak boleh blah.. haha..
    ok noted.. tapi ntah bila boleh travel ni ntah.. hahaha..
    rozita recently posted..Info banjir dan jalan ditutup akibat banjir di seluruh MalaysiaMy Profile

  13. mas saari

    January 26, 2017 at 9:47 AM

    perkongsian yang bagus! nanti ada rezeki travel oversea boleh sewa samurai pocket wifi ni.

Leave a Reply

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge