SHARE
Sewa Pocket Wifi Samurai Sebelum Travel

Sewa Pocket Wifi Samurai Sebelum Travel. Internet ketika travel amatlah penting. Bagi aku secara personal internet ni memang sangat penting. Bukan sebab nak upload gambar sahaja tapi nak cari info tentang sesuatu tempat yang kita pergi memang memerlukan internet. Walaupun kebanyakkan negara dah ada public wifi tapi tak semua tempat ada ya. Korang bukan nak pergi travel dan duk kat airport jer kan. 

 

Ok. ni antara soalan yang paling popular aku dapat sepanjang aku jadi travel blogger ni selain tentang pekerjaan aku. lagipun zaman sekarang aku rasa memang tak sah kalau tak der internet kan. Nak upload gambar tu kalau boleh nak upload di tempat kejadian baru feeling macam travel. Aku kalau nak buat throwback ni rasa semacam jer sebab tu aku lebih suka live update. 

 

Sewa Pocket Wifi Mahal?

 

Aku rasa pocket wifi ni perlu di letakkan under bajet kot bila nak travel tu. Sepanjang 40 hari aku kat Europe ni lah benda yang paling membantu aku untuk survive. Nak cari tempat makan halal, Nak cari jalan ke tempat nak pergi, nak check wether bagai tu memang memerlukan internet. Aku rasa kalau tak der internet boleh sesat kot. 

 

Lagi satu bila travel banyak negara ni korang dah tak perlu nak beli sim kad untuk setiap negara. Leceh kot. So paling senang korang sewa je pocket wifi samurai ni. tak payah nak banyak cerita, semua negara boleh pakai. Aku pergi kat Europe tu dalam 16 negara semua tak der masalah dari segi coverage. Bateri pun tahan lama jugak. Aku boleh pakai 2 hari paling lama kot tanpa charge. 

 

Ni aku baru je balik dari Mauritius. Sama gak aku sewa samurai wifi. Memang banyak membantu. Lagi lagi aku ni jenis plan on the trip. Sampai kat airport baru aku plan nak gi mana. Tapi sebelum tu aku dah study lah cuma kadang2 plan ni selalu berubah ikut keadaan. So nak kena dptkan info yg tepat. Walaupun Mauritius tu nun jauh di benua Afrika tapi coverage still tip top….

 

So apa lagi korang sebelum travel tu pastikan sewa pocket wifi ya. Nak beli local sim kad tu boleh je tapi kalau nak pakai ramai aku rasa better sewa pocket wifi. Kalau jenis banyak merantau macam aku memang sesuai sewa pocket wifi ni. 

 

POCKET WIFI ANTARA BARANG WAJIB TRAVEL

Alhamdullillah, so far aku dah guna pocket wifi ni dekat 15 negara. semua tak de masalah. England, Scotland, Ireland, Germany, Turkey, Czech Republic, Hungary, Italy, Spain, Portugal, Monaco, France, Mauritius, Ukraine

 

 

Antara soalan pasal internet yg aku guna sepanjang aku travel….

Kalau nak sewa pocket wifi tu boleh ke link ni Sewa Pocket Wifi 

Ok tak tahu nak order macam mana? Ni aku tunjuk cara nak order. Mudah jer…

Mula2 korang pergi ke link yang aku bagi kat atas tu. Link Sewa Pocket Wifi…So link di atas akan bawa korang ke page macam bawah ni…Di page ni klik Book Now..

Step 1: Klik Book Now
Step 2: Isi Form ni
Step 3: Isi form ni
Step 4: Add comment. kalau ada Coupon Code boleh masuk kan sekali
Step 5: Order Comfimation

After that setel. Staff Samurai Wifi akan email detail dan akan call korang utk confirmation. Selain tu kalau ada masalah korang boleh tanya direct di whatsapp utk 24 jam support.

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

14 COMMENTS

Leave a Reply to rozita Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge