Camera Drone My Next Target 2017 - Faizal Fredley

Camera Drone My Next Target 2017

Camera Drone My Next Target 2017. Tadi masa tengah online aku ternampak satu entri dari blog kakikujalanjalan.com pasal camera drone ni. Wahh smart siall video dia. So memandangkan aku masih lagi tak der target untuk tahun 2017 ni apa kata aku add camera Drone ni dalam wishlist 2017.

Lagipun target aku semua dah tercapai masa 2016 dah. Rasanya lah..Alhamdulillah atas rezeki yang di beri.

Bercerita tentang wishlist pulak tahun 2017 aku target nak travel ke Scandinavia jer. Sebab sepatutnya wishlist ni aku buat Dec 2016 tapi disebabkan ada masalah suhu yg terlampau sejuk aku tukar plan aku dari ke Scandinavia ke negara negara eropah. Alhamdulillah sekali lagi aku sedang dalam journey nak complete kan trip ke eropah ni. Semuanya dalam 13 negara kot. Semoga semuanya berakhir dengan baik. 18 Jan 2017 kalau x de masalah habislah journey ni. Lama dowh aku dah rindu masakan melayu nih..

Kalau masa aku travel ni Camera Drone dah ada mesti semua gambar2 dan video aku jadi lagi ohsemkan…Hahaha

Tapi satu je aku mushkil. Camera Drone ni boleh bawak naik flight kan? Aku takut kena rampas kat security jer…Haisshh nak lalu security ni lah aku paling malas sekali..Kalau tak sangkut tak pa. kalau dah sangkut…nyahpah…Lagi lagi kalau nak masuk Australia…

Agak2 mahal tak camera Drone nie ek.. ke ada yg sudi nak sponsor. Wah gituh..meraih nampak…Satu lagi problem kalau backpack ni faham2 lah space barang2 ni kalau boleh nak seminimal mungkin. Drone ni macam besar pulak. kat mana den nak nyorok ni haa…Pastu nak handle ni ni macam susah jer…hahaa

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

6 Comments

  1. Uncle Zuan

    January 27, 2017 at 4:22 PM

    tengah berkira-kira gak nak beli drone. mungkin akan beli gak nanti..

  2. nor hazmira

    January 13, 2017 at 6:23 PM

    Pergh ada bende nie macam macam bleh wat.. nak amik gambar kat pelosok yg tinggi pun bleh.. angan vs impian
    nor hazmira recently posted..OmegaGuard ShakleeMy Profile

  3. Nina Mirza

    January 11, 2017 at 3:50 AM

    Wahh….camera drone tu..! Travel blogger cam FF harus ada. Gempak gambar video nanti.
    Tak besar mana pun drone ni. Ada bag dia. Nanti dah ada nak pinjam sat buleh …
    Hehee
    Nina Mirza recently posted..Menu Gong Xi Fa Cai di Pretz n Beanz Cafe Solaris Mont Kiara BESTMy Profile

  4. haffizuliskandar

    January 10, 2017 at 11:52 AM

    hahaha..wishlist juga ni. teringin sangat nak ada 1! then terfikir, macamana nak bawa naik flight? aduh. bab kena tahan kat airport, ingat lagi waktu masuk thailand, aku pakai boot waktu tu, disuruhnya aku bukak kasut, sebab takut aku isi benda bukan-bukan dalam tu. adeh. berjalanlah kita berkaki ayam. adeh!
    haffizuliskandar recently posted..The winner Of Fifa Puskas 2016!My Profile

  5. Ira

    January 10, 2017 at 10:25 AM

    wahh semua dah tercapai 2016, moga wishlist untuk 2017 juga tercapai ye.

  6. Anuar

    January 10, 2017 at 8:31 AM

    Best kalau ada Kamera Drone ni… Senang nak ambil gambar dari tempat tinggi..
    Anuar recently posted..Mudahnya buat cover ebook… Boleh siap dalam masa 10 minit sahaja!My Profile

Leave a Reply

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge