Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia

img_7176
Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia

Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia. Setiap kali pergi becuti, tak kisah lah dalam negara mahupun luar negara, Hotel atau tempat penginapan akan menjadi salah satu perkara wajib di titik beratkan bagi memastikan percutian anda berjalan lancar.

Sama penting dengan pengangkutan, penginapan yang selesa dan lokasi yang strategik memainkan peranan yang penting dalam sebuah percutian. Hotel yang bagus dan harga yang berpatutan menjadi idaman bagi setiap orang yang bercuti.

Terdapat banyak cara mudah pada masa kini untuk mencari hotel dengan harga yang rendah dan selesa. Salah satu apps yang aku selalu guna adalah Skyscanner. Skyscanner ni bukan sahaja boleh cari tiket flight murah je, hotel pun boleh.

Dalam entry ini aku kongsikan sedikit Tip Memilih Hotel yang bagus dan Hotel in Bali, Indonesia. 

img_3151
Aku suka swimming pool kat sini. lagi2 waktu malam. Memang releks

Last month aku fly ke Bali, Indonesia selama 6 hari. Almost 1 week. Sepanjang aku di Bali, aku menginap di Tijili Hotel Seminyak. Salah satu hotel yang cantik dan lokasi yang sangat strategik di Bali.

Memang tak menyesal aku stay di hotel ni. Biasa kalau aku stay lama di satu satu tempat aku lebih gemar bertukar hotel, sebab nak merasai suasana yang berlainan. Tapi kali ni aku stay di hotel ni untuk 6 malam. 

Apa yang best, lokasi hotel ni terletak di seminyak. Seminyak ni lebih kepada hiburan city. kalau korang datang kebali nak berhibur please please cari hotel area seminyak. 

Petang petang korang hanya boleh jalan kaki sahaja untuk lepak ke pantai yang agak popular di bali ni iaitu Jimbaran Beach. Kalau nak tengok sunset kat pantaini salah satu spot yang terbaik untuk layan sunset.

Pagi-pagi korang juga boleh buat morning walk ke pantai. hanya mengambil masa 5 minit jalan kaki jer. 

Ok so kalau korang bercadang nak datang ke bali korang boleh cuba stay di Tijili Hotel Seminyak….memang tak kan rugi.

TIP MEMILIH HOTEL UNTUK PERCUTIAN

  • Tujuan Percutian
  • Pastikan Dengan Siapa Anda Akan Pergi
  • Budget
  • Lokasi Tempat Menginap
  • Kemudahan Hotel
  • Photo of Tijili Hotel Seminyak, Bali…..

 

DCIM100GOPRO
Jimbaran Beach. Terletak lebih kurang 1km dari Hotel Tijili
DCIM100GOPRO
bersantai di Swimming Pool Tijili Hotel
img_3030
Bilik di Tijili Hotel. Simple dan selesa.
14516466_10210543213039028_7428593099196705865_n
Tijili Hotel Seminyak, Bali
14589794_10210543210118955_4633717396822126107_o
Tijili Hotel Seminyak
9886267_hotel-tijili-seminyak-bali_tdf39458d-2
Tijili Hotel Seminyak, Bali
13446251_34_z
Tijili Hotel Seminyak, Bali
62297786
Tijili Hotel Seminyak, Bali
65651975
Tijili Hotel Seminyak, Bali
dscf3692
Tijili Hotel Seminyak, Bali
screen-shot-2016-10-25-at-9-26-28-pm
Tijili Hotel Seminyak, Bali

Untuk dapatkan tiket penerbangan yang murah boleh cuba usha di Skycanner. Dan untuk Book Tijili Hotel yang Awesome ni boleh juga ke Skyscanner dan search Tijili Hotel. 

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

3 thoughts on “Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia

Leave a Reply to syaifuddin sayuti Cancel reply

CommentLuv badge