Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia - Faizal Fredley

Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia

img_7176

Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia

Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia. Setiap kali pergi becuti, tak kisah lah dalam negara mahupun luar negara, Hotel atau tempat penginapan akan menjadi salah satu perkara wajib di titik beratkan bagi memastikan percutian anda berjalan lancar.

Sama penting dengan pengangkutan, penginapan yang selesa dan lokasi yang strategik memainkan peranan yang penting dalam sebuah percutian. Hotel yang bagus dan harga yang berpatutan menjadi idaman bagi setiap orang yang bercuti.

Terdapat banyak cara mudah pada masa kini untuk mencari hotel dengan harga yang rendah dan selesa. Salah satu apps yang aku selalu guna adalah Skyscanner. Skyscanner ni bukan sahaja boleh cari tiket flight murah je, hotel pun boleh.

Dalam entry ini aku kongsikan sedikit Tip Memilih Hotel yang bagus dan Hotel in Bali, Indonesia. 

img_3151

Aku suka swimming pool kat sini. lagi2 waktu malam. Memang releks

Last month aku fly ke Bali, Indonesia selama 6 hari. Almost 1 week. Sepanjang aku di Bali, aku menginap di Tijili Hotel Seminyak. Salah satu hotel yang cantik dan lokasi yang sangat strategik di Bali.

Memang tak menyesal aku stay di hotel ni. Biasa kalau aku stay lama di satu satu tempat aku lebih gemar bertukar hotel, sebab nak merasai suasana yang berlainan. Tapi kali ni aku stay di hotel ni untuk 6 malam. 

Apa yang best, lokasi hotel ni terletak di seminyak. Seminyak ni lebih kepada hiburan city. kalau korang datang kebali nak berhibur please please cari hotel area seminyak. 

Petang petang korang hanya boleh jalan kaki sahaja untuk lepak ke pantai yang agak popular di bali ni iaitu Jimbaran Beach. Kalau nak tengok sunset kat pantaini salah satu spot yang terbaik untuk layan sunset.

Pagi-pagi korang juga boleh buat morning walk ke pantai. hanya mengambil masa 5 minit jalan kaki jer. 

Ok so kalau korang bercadang nak datang ke bali korang boleh cuba stay di Tijili Hotel Seminyak….memang tak kan rugi.

TIP MEMILIH HOTEL UNTUK PERCUTIAN

  • Tujuan Percutian
  • Pastikan Dengan Siapa Anda Akan Pergi
  • Budget
  • Lokasi Tempat Menginap
  • Kemudahan Hotel
  • Photo of Tijili Hotel Seminyak, Bali…..

 

DCIM100GOPRO

Jimbaran Beach. Terletak lebih kurang 1km dari Hotel Tijili

DCIM100GOPRO

bersantai di Swimming Pool Tijili Hotel

img_3030

Bilik di Tijili Hotel. Simple dan selesa.

14516466_10210543213039028_7428593099196705865_n

Tijili Hotel Seminyak, Bali

14589794_10210543210118955_4633717396822126107_o

Tijili Hotel Seminyak

9886267_hotel-tijili-seminyak-bali_tdf39458d-2

Tijili Hotel Seminyak, Bali

13446251_34_z

Tijili Hotel Seminyak, Bali

62297786

Tijili Hotel Seminyak, Bali

65651975

Tijili Hotel Seminyak, Bali

dscf3692

Tijili Hotel Seminyak, Bali

screen-shot-2016-10-25-at-9-26-28-pm

Tijili Hotel Seminyak, Bali

Untuk dapatkan tiket penerbangan yang murah boleh cuba usha di Skycanner. Dan untuk Book Tijili Hotel yang Awesome ni boleh juga ke Skyscanner dan search Tijili Hotel. 

“Every travel is a journey and every journey is a travel. No matter where you go, what you’re up to is a journey. Enjoy life, live with it and make peace of it. Our journey in life will end but not with our soul. Go beyond the journey and discover what life has to offer.”~Eacel Janubas~

3 Comments

  1. syaifuddin sayuti

    October 28, 2016 at 8:56 AM

    wah saya orang indonesia malah belum pernah menginap di seminyak jika berlibur ke Bali. nice sharing. salam kenal faizal.

  2. Muhammad Khairuddin Lim

    October 26, 2016 at 3:42 PM

    nice sharing
    Muhammad Khairuddin Lim recently posted..Teaser 4 : Winter in Odaiba, TokyoMy Profile

  3. anuar

    October 26, 2016 at 6:07 AM

    Cantik hotel ni.. saya suka tengok cara dekorasinya.. sememangnya bro buat pemilihan hotel.yang terbaik..
    anuar recently posted..Bajet 2017 : Kerajaan menggalakkan golongan B40 menjadi pemandu UberMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge