Top Blog Malaysia & Top Travel Blogger Malaysia - Faizal Fredley

Top Blog Malaysia & Top Travel Blogger Malaysia

blog-icons

Top Blog Malaysia & Top Travel Blogger Malaysia

Top Blogger Malaysia & Top Travel Blogger Malaysia. List top blog dan blogger yang aku senaraikan ni boleh menjadi sumber rujukan buat blogger blogger baru macam aku ni. Dan kebanyakkan blog blog yang tersenarai pernah menang award di malaysia dan mempunyai ciri ciri blog yang menarik untuk tatapan korang. 

Banyak yang kita boleh pelari dengan blog blog di bawah ni untuk menjadi blogger yang lebih berjaya dan mana tahu boleh satu hari nanti boleh jadi antara Malaysia Best Blog.

Selama lebih kurang 7 tahun aku dalam dunia blogging ni macam macam blog dah aku jumpa. ada yang bertahan sampai sekrang dan dah banyak yang telah terkubur. Salah satu blog yang masih bertahan adalah blog ni. Walaupun mcam suam suam kuku tapi blog ni juga telah banyak bawa aku travel secara percuma dan kadang kadang di bayar. Memang banyak jasa orang kata.

bagi PR dari luar negara pula kebanyakkannya akan pilih blog-blog macam ni….Untuk 10 blog travel pilihan ni memang antara favourite blog bagi aku.. Untuk 10 blog travel pilihan 

img_8305

Top Travel Blogger in the World

Top Travel Blogger Malaysia

Top Blog Malaysia 2016 (MSMW)

Top Blog Malaysia 2015 (MSMW)

Top Blog Malaysia 2014 (MSMW)

Top Blog Malaysia 2013 (MSMW)

Top Blog Malaysia 2012 (MSMW)

7 Top Blog Malaysia 2012 edisi DiGi

1. Fave Tech Head – KeithRozario.com
2. Most Promising Webprenuer – Christy Ng Shoes.
3. Blogger of the Year – Bro, Don’t Like That La, Bro.
4. Fave Kay Poh – RotiKaya.
5. Fave Makan-Makan Expert – Fried Chillies.
6. Online Shop of The Year – FriendlyFashion.
7. DiGi WWWOW People’s Choice of the Year – MyHazman.

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

8 Comments

  1. Pingback: Tourism Malaysia Media Challenge : KL Museum Tour Revisited » Viral Meletop

  2. RaW | Ramble and Wander

    January 11, 2017 at 8:46 PM

    Fuh! Terperasan ada nama blog kat senarai di sini, heheh! Terima kasih di atas penghormatan walaupun blog kita biasa je, tak ada banyak story, haha!
    RaW | Ramble and Wander recently posted..Malaysia: Luxury Mangrove Cruise, LangkawiMy Profile

  3. Babang Travengler

    November 29, 2016 at 8:51 AM

    dari list nampak banyak yang selalu berganti pemenangnya

  4. Uncle Zuan

    October 24, 2016 at 9:29 AM

    tak dinafikan semua list tu power power hehe
    Uncle Zuan recently posted..5 Tempat Makan BEST di Seremban 2My Profile

  5. Alris

    October 20, 2016 at 8:03 PM

    Assalamualaikum wr wb, Faizal.
    Salam kenal. Saya pertama ini berkunjung ke blog Faizal. Semoga terus saya kunjungi dan membaca tulisan Faizal.

    salam dari Ambon, Indonesia.
    Alris recently posted..Pohon Palaka: Bertahan Ratusan Tahun Menantang ZamanMy Profile

  6. Afif Rayyan

    October 20, 2016 at 2:00 AM

    Hebat2 semuanya.. fuhhh
    Afif Rayyan recently posted..Permohonan Kolej Vokasional Dan Sekolah Teknik 2017 OnlineMy Profile

  7. Muhammad Khairuddin Lim

    October 19, 2016 at 7:39 PM

    Thank you..Anda telah menjadi hebat. Semoga terus menjadi hebat.
    Muhammad Khairuddin Lim recently posted..Ladang Teh Boh, Habu.My Profile

  8. anuar

    October 19, 2016 at 8:38 AM

    Semua blog yang disenaraikan di atas memang hebat-hebat belaka.. Selayaknya blog-blog tersebut memenangi anugerah yg dipertandingkan..
    anuar recently posted..3 Cara nak jadi BOS secara part time dari rumah. Berpeluang Mempunyai ratusan hingga ribuan pekerja tanpa perlu kita pantau!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge