10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler

maxresdefault

10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler

10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler. Ok aku rasa bagi kaki travel, skyscanner sudah tidak asing lagi. Bagi yang baru nak travel kalau nak cari tiket penerbangan murah dan flexible boleh cuba booking melalui skyscanner.com.my.

APA ITU SKYSCANNER?

Skyscanner merupakan sebuah laman web untuk perbandingan harga-harga tiket penerbangan di seluruh dunia. Melalui skyscanner anda bukan sahaja boleh membandingkan harga setiap penerbangan malah anda boleh melihat connecting flight dari satu destinasi ke destinasi yang lain.

Kini skyscanner menjadi antara pilihan yang agak popular di kalangan pelancong dan juga traveler terutama backpacker. Anda boleh mendapatkan tiket penerbangan yang murah dan juga pilihan untuk jenis flight yang anda inginkan walau di mana pun destinasi yang menjadi pilihan. 

MENGAPA BAYAR LEBIH

Dengan skyscanner anda boleh melihat harga tarikh tarikh tertentu penerbangan yang anda inginkan. Terutama tiket yang murah pada sesetengah tarikh.

Jadi ini amat membantu anda untk menjadi traveler yang bijak.

Disini aku nak kongsikan 10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Tiket Penerbangan Melalui Skyscanner.

1. CHEAP FARES / TAMBANG MURAH

Tambang yang murah menjadi pilihan utama aku untuk membeli tiket penerbangan melalui skyscanner. Tiket yang murah membolehkan aku berjimat sedikit bajet bagi menampung perbelanjaan lain yang lebih memerlukan. Menjadi seorang yang backpacker tiket yang murah menjadi keutamaan ketika travel. 

2. COMPETITIVE PRICE / HARGA BERPATUTAN

Murah satu hal, harga yang berpatutan pula satu hal. Untuk setiap harga penerbangan agak berpatutan dengan jarak penerbangan dan juga jenis penerbangan. So andai kata korang nak ke USA or London harga melalui skyscanner.com.my lebih berpatutan dari mana-mana laman web lain selain skyscanner.

3. EASY BOOKING / MUDAH DIGUNAKAN

Laman web yang mudah digunakan dan mesra pelanggan membuatkan skyscanner menjadi pilihan di kalangan pelancong. Dengan hanya beberapa klik korang sudah dapat melihat pelbagai jenis penerbangan ke perbagai destinasi yang menjadi pilihan.

Selain itu, skyscanner juga boleh di install dia telefon pintar dengan hanya download apps skyscanner di google play dan juga apps store.

Hanya masukkan tarikh pilihan dan destinasi korang. Then, skyscanner akan memaparkan pilihan-pilihan yang ada dengan harga yang berpatutan. Korang juga boleh melihat harga untuk tempoh sebulan atau seminggu. Dengan itu korang boleh memilih harga yang murah pada tarikh yang diberi.

img_3155

Workshops bersama team Skyscanner

4. USER FRIENDLY APPS 

Apps yg direkabentuk utk  pelanggan menempah tiket amat mesra pengguna dan ini melancarkan masa yg diluangkan utk keseluruan tempahan sehingga transaksi dan cetakan tiket penerbangan

5. WORLWIDE DESTINATION

Lebih mantap lagi skyscanner menyediakan penerbangan di seluruh dunia tak kiralah ceruk mana pun korang nak pergi. Hal ini kerana skyscanner bekerjasama dengan seluruh penerbangan di dunia.  Sebab itu lah skyscanner mejadi pilihan aku. 

6. EXTENSIVE CONNECTING NETWORKS

Dengan pelbagai rangkaian di seluruh dunia skyscanner juga membolehkan korang memilih airport kecil terdekat mengikut pilihan korang. Sebagai contoh jika korang nak ke Komodo Island korang boleh terus fly ke Jakarta then ambil connecting flight dari Labuan Bajo terus ke Komodo Island.

7. RELIABLE / BOLEH DI PERCAYAI

Dalam pembelian yg melibatkan ribuan ringgit kobolehpercayaan memang perlu di ambil kira. Skycanner merupakan satu company yang besar dan sangat integriti. So jangan takut untuk menggunakan service skyscanner.

img_3202

Salah sorang wakil dari team skyscanner

8. EXCELLENT CUSTOMER SERVICE

Part ni memang penting lagi2 dalam perniagaan seperti ni. Bulan may hari tu aku silap beli tiket dari sydney ke new zealand. Alhamdulillah walaupun aku silap beli aku masih boleh dapat refund balik dan beli tiket baru. apa yg aku nak cuba sampaikan Customer service skyscanner memang sangat membantu dan cepat bertindak di atas masalah yg aku alami. Tak samapi seminggu aku dah boleh book tiket baru. So kalau korang silap beli tiket atau ada masalah semasa pembelian tiket boleh direct contact skyscanner.

9. MINIMAL SERVICE FEES

Setiap harga tiket yang di paparkan tiada caj tersembunyi. Hanya perlu search and compare for the best price you could..

10. MOST POPULAR AMONGST OTHERS

Untuk laman web online sperti ni skyscanner merupakan antara yang paling popular dan ramai menggunakan service skyscanner.

img_3694

Antara travel blogger yg terlibat utk workshop skyscanner di Yogyakarta

Pendapat terhadap Skyscanner daripada Top Travel Blogger Malaysia

Abang Fadli (mytravellicous.com)
Aku suka Skyscanner sebab dia ada destinasi “everywhere”, so I will know destinasi mane yg murah pada last-last minit, its always random and exciting….Pastu add, aku suka feature alert the price tu… biler ader murah, dier trus email kat kite…Very convenience, so we can get the price within our budget.
Taufiq Helious (taufiqhelios.blogspot.my)
skyscanner? ak suka sbb senang nak survey harga tiket and apa flight yg available utk ak pegi ke destinasi
Uncle Zuan (unclezuan.com)
Dia nye apps easy to use, senang nk cek n compare harga tiket flight. N best part, leh cek n compare semua flight yg ada
Compare dr segi time n harga
Khairul Anuar (penaberkala.com)
Komen saya skyscanner pun bagus. Boleh compare harga paling murah utk tix flight. Pastu boleh pilih ikut priority, nk ikut harga atau nak ikut waktu penerbangan.. mudah nk buat pilihan. Friendly user
Saya biasa menggunakqn skyscanner utk mencari flight yang murah, hotel dan menyewa kereta. Biasanya depa membuat perbandingan antara satu sama lain. Saya biasa suka guna untuk mencari tambang harga flight yang murah. Apabila backpack ke Australia, Jepun, Korea, dan negara2 Eropah, saya suka menggunakan skyscanner. Lebih2 lagi bila saya terlepas flight, skyscanner sangat membantu mengesan tambang yang paling murah dalam sekelip masa.
 
Contohnya, apabila terlepas flight balik ke malaysia dari melbourne. Flight yang terlepas itu adalah airasia. Saya pergi balik juga dalam minggu itu juga. Skyscanner menunjukkan flight yang ada dan murah adalah malindo air. Jadi, skyscanner telah membantu saya menyelesaikan masalah dalam sekelip masa tanpa merasa risau dan stress bila saya dapat balik dan telah membuat perbandingan harga dalam masa itu juga.
Shiqeen Sattar ( shiqeensattar.com )
Skycanner satu aplikasi lain dari yang lain. Sangat bermanfaat dan berguna untuk orang yang suka travel macam saya. Mempunyai ciri-ciri yang unik seperti ‘price alert’ dan lokasi ‘everywhere’ ternyata menjadikan Skycanner pilihan no. 1 saya setiap kali travel. 
skyscanner-1

Contoh apps skyscanner

skyscanner-2

Contoh apps skyscanner

 

READ  Target Advertorial Pasaran Antarabangsa
Minggu lepas skyscanner dengan kerjasama Indonesia Tourism Board menganjur kan workshops untuk travel blogger seluruh dunia bertempat di Bali, Indonesia. pelbagai ilmu berguna yang di kongsikan buat para blogger. Semoga inisiatif yang diambil oleh pihak skyscanner akan di teruskan untuk masa akan datang.
 
Anyway thanks kepada pihak skyscanner kerana menjumput aku sebagai salah seorang travel blogger untuk turut serta dalam workshop yg di adakan selamat 10 hari.
So korang apa lagi, bila nak beli tiket flight just direct ke skyscanner.com.my untuk pilihan penerbangan yang tanpa sempadan dan yg penting juga dapat tiket yg murah dan berpatutan.

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
POWER BY:  
Malaysia Tourism, Korea Tourism Organization, Skyscanner, Wonderful Indonesia
.

Winner of Favourite Travel Blog 2013 and Runner up Best Travel Blog 2014 in Malaysia Social Media Week (MSMW). A Telco Engineer by Profession. A Blogger and Traveler by Passion.

12 Comments

  1. Mazni azmi & family

    April 1, 2017 at 10:19 AM

    Nak travel pun ada searxh engine khas ya
    .
    Main pasaran niche
    .
    Bagus juga kan
    .
    Boleh cuba kemudian hari
    Mazni azmi & family recently posted..8 Cara Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes & Kencing ManisMy Profile

  2. ira

    December 6, 2016 at 11:58 AM

    ohh, lagi senang juga apps nih, thanks for sharing

  3. Farah Alina

    October 14, 2016 at 1:40 PM

    Nice info! Memang plan nak travel ke Korea next year. So boleh lah plan survey tiket dari sini..
    Farah Alina recently posted..Tips Atasi Masalah HB Rendah Buat Ibu HamilMy Profile

  4. anuar

    October 11, 2016 at 3:33 PM

    Belum pernah lagi tempah tiket flight melalui scyscanner… boleh cuba ni..
    anuar recently posted..3 Cara nak jadi BOS secara part time dari rumah. Berpeluang Mempunyai ratusan hingga ribuan pekerja tanpa perlu kita pantau!My Profile

  5. rozita

    October 11, 2016 at 1:13 PM

    suka yang no 8 & 9 tu.. menarik… tapi bila la nak dapat peluang terbang ni…
    rozita recently posted..Menonton Teater percuma!My Profile

  6. saidila@kaklong

    October 10, 2016 at 10:10 PM

    oooo begitu rupanya fungsi skyscanner …betul gak kan ..mengapa bayar lebih …boleh dipercayai sebab ff sendiri dah menggunakan perkhidmatan diorang …

    tq info
    saidila@kaklong recently posted..Tips Dan Cara Memilih Sukan Indoor Yang SesuaiMy Profile

  7. Lynda

    October 10, 2016 at 7:14 PM

    Pertama kali dengar….insyaallah nk cuba guna servis ni pyla nanti
    Lynda recently posted..Pengkalan Kubor Kelantan Tempat Shopping Murah Zon Bebas CukaiMy Profile

  8. Shiqeen Sattar

    October 10, 2016 at 5:36 PM

    Recommended
    Shiqeen Sattar recently posted..Jawatan Kosong Polis Diraja Malaysia (PDRM)My Profile

  9. Hawa Hassan

    October 10, 2016 at 5:18 PM

    Tq tuan. Info yang bagus untuk yang baru berjinak-jinak dengan travel ni.
    Hawa Hassan recently posted..Aiskrim Paling Mudah Dan Berkhasiat Untuk Seisi KeluargaMy Profile

  10. yanieyusuf

    October 10, 2016 at 4:52 PM

    wah bagus ini. lebih ni kalu nak travel boleh gunakan skyscanner untuk mencari tiket flight dan sebagainya. Boleh jadikan satu panduan dalam permulaan travel.
    yanieyusuf recently posted..XCape Resort Sungai Lembing Pahang Berikan KelainanMy Profile

  11. Muhammad Khairuddin Lim

    October 10, 2016 at 4:31 PM

    Thank you. Skyscanner adalah yang terbaik.
    Muhammad Khairuddin Lim recently posted..Teaser 1 : Musim Winter di TokyoMy Profile

  12. miminadam

    October 10, 2016 at 2:50 PM

    lg mudah pakai skyscanner rupanya.. lepas ni pakai ni je.. huhu

Leave a Reply

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge