img_3017
Produk Deeja Cosmetic Pilihan Aku

Produk Deeja Cosmetic Pilihan Aku. Zaman sekarang ni lelaki jaga kulit kadang-kadang mengalahkan perempuan tau. Macam-macam produk set penjagaan lelaki di pasaran sekarang. macam-macam ada boleh pilih cuma sesuai ke tidak je dengan jenis kulit kita. kalau silap produk kulit boleh jadi kering dan gatal-gatal.

Untuk kulit aku pulak ya ampun, susah benar nak cari produk yang sesuai. kalau silap memang kulit akan jadi kering, kering belah bawah dekat mulut ja. Menurut pembacaan keadaan ini disebabkan allergic kepada sesetengah produk cosmetic.

SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF 

Oleh itu aku nak kenalkan satu produk yang so far aku pakai Alhamdulillah kena dengan kulit sensitif aku ni. Bukan sahaja tidak menyebabkan kulit menjadi kering malah boleh mengawal minyak yang berlebihan pada kulit wajah.

Kalau aku pakai produk2 yang dari luar negara pun kulit aku boleh jadi kering. Maybe x sesuai denagn kulit asia macam aku ni.

img_3024
Deeja Cosmetic

PENCERAAN WAJAH

Bagi yang nak putih pula produk DEEJA COSMETIC pun boleh mencerahkan kulit gak ya. Aku ni memang 40 kali sehari kalau selalu berjemur tgh panas memang x jadi apa dah. Kulit asyik burn jer sebab aku selalu travel.

Lagipun aku ni jenis yang x suka pakai sunblock kalau travel. rasa mcam rimas jer.

SESUAI UNTUK LELAKI DAN WANITA

Lagi best produk ni sesuai untuk lelaki dan wanita. kalau agak2 nak share laki bini pun boleh. lelaki biasalah kadang-kadang  pencuci muka habis amik masa nak beli balik. Kalau ada yg bini boleh je pau bini punya. hehe. Al maklumlah org wanita ni baru beli sebulan pun dah mula risau habis dah. Simpan buat stock katanya.

img_2372
Pek kecil ni aku bawa masa gike Korea 2 minggu lepas

SESUAI UNTUK DI BAWA TRAVEL

Aku ni kaki travel, Asyik berjalan je. Bila selalu travel ni salah satu masalah yang selalu terjadi adalah kulit menjadi kering. Cuaca di luar negara ni kadang-kadng memang tak sesuai untuk org kita ni. Walaupun cuaca di sesetengah negara tu sejuk tapi sejuknya lain macam. Sejuk kering gituh. So memang kena take noted sikit pasal ni.

Dengan adanya DEEJA COSMETIC ni kulit aku dah ok sikit. Tak terlalu kering sangat.

img_3011
Produk Deeja Cosmetic – Yang aku pakai ni day cream.

5 DALAM 1

Lagi aku suka sebab produk DEEJA COSMETIC ni 5 dalam 1. So semua cukup lengkap. Dan set mini produk ni memang sesuai nak bawak travel. Tak makan space sangat dalam beg toiletries aku nih.

Dalam set ni ada krim malam, krim siang, krim nano, toner dan sabun pencuci muka. Sabun pencuci muka ni aku suka gila pakai sebab bau dia sedap baq hang.

Untuk wanita kalau nak nampak ayu dalam masa 5 hari boleh cuba produk ni tau. ramai kawan2 blogger wanita yang pakai DEEJA COSMETIC ni.

Ok itu jelah yang aku nak sampaikan..aku nak sampaikan dengan lebih detail pasal SPF bagai fungsi dan segala jenis term cosmetic ni aku tak tau. Aku ni lelaki hanya tau pakai jer. kalau sesuai aku teruskan pakai…heheh….

Apa lagi meh order cepat2…jangan order dengan aku pulak, aku tak jual, aku pengguna jer…

IG :  Deeja_Cosmetics_HQ
Contact: 0196945950

 

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge