SHARE
screenshot-2016-09-08-at-03-05-05-1200x695
Perbezaan iPhone 7, iPhone 7 Plus dan iPhone 6, iPhone 6 Plus

Perbezaan iPhone 7, iPhone 7 Plus dan iPhone 6, iPhone 6 Plus. Hari ni timeline media social samaada facebook, twitter dan instagram masing di penuhi dengan pelancaran siri terbaru dari apple iaitu iphone 7 dan iphone 7 plus.

Aku sebagai pengguna apple memang excited juga tentang pelancaran siri apple terbaru ni. Sebelum ni aku pengguna iphone 4, iphone 6 dan iphone 6 plus. Jadi dalam hati ada juga teringin untuk upgrade iphone 6 plus aku menjadi iphone 7 plus.

Memandangkan esok 9 sept hari lahir aku, apa salahnya aku reward kan kepada diri sendiri iphone 7 plus sebagai hadiah hari lahir. Nak tunggu orang hadiahkan memang berjanggut lah…silap2 keluar iphone 40 pun belum tentu ada yang sudi..hehhe

Sehubungan dengan itu aku ada google tentang kelainan iphone 7 ni berbanding dengan siri terdahulu iaitu iphone 6.

14732330_10207728370911210_907078158237557638_n
mcm smart je iPhone7 Jet Balck
14207681_1333108856735350_868899281476035579_o
Serius sexy warne jet blackk

PERBEZAAN IPHONE 7, IPHONE 7 PLUS DAN IPHONE 6, IPHONE 6 PLUS

  • Hadir dengan rekaan kalis air dan juga debu
  • Butang Home berbentuk statik yang dijana menggunakan Taptic Engine.
  • Kamera belakang 12-megapixel dengan aperture f/1.8
  • Kamera hadapan pula, ia menggunakan sensor 7-megapixel
  • iPhone 7 membawakan rekaan yang lebih kurang sama seperti iPhone 6
  • Skrin pada iPhone 7 adalah 25% lebih terang berbanding dengan sebelum ini
  • Menggunakan port Lightning sebagai sokongan audio-jack
  • Kualiti audio yang lebih baik
  • Tidak boleh mengecas peranti ketika sedang mendengar lagu
  • Pengenalan Apple Earpod
  • Cip pemprosesan empat-teras yang dinamakan sebagai Apple A10 Fusion
  • Bateri dapat bertahan lebih lama
  • Sokongan grafik pada A10
  • Speaker stereo
  • Skrin bersaiz 4.7-inci (iphone7)

Apple iPhone 7 kini ditawarkan bermula ruangan storan 32GB dan akan dijual pada harga bermula seperti iPhone 6s sebelum ini. Ia kini ditawarkan dalam tiga variasi storan iaitu 32GB, 128GB, dan juga 256GB.

14184479_170914920012083_4822516531373527465_n
Apple AirPods. Wireless earbuds..

HARGA IPHONE 7 & IPHONE 7 PLUS

  • 4.7 & 5.5inci
  • Silver, Gold, Rose gold, Black, Jet black..
  • 32/128/256GB..
  • 2GB RAM (iPhone7) & 3GB RAM (iPhone7 Plus)
  • Water & Dust Resistant

Harga anggaran RM3,231 – RM4,330 (iPhone7), RM3,721 – RM4,820 (iPhone7 Plus).

9 Sept preorder dan 16 Sept mula dijual di 28 negara (termasuk Singapore), 30 negara seminggu kemudian. IOS10, 12mp Kamera, Stereo Speakers (ada 2 speakers atas dan bawah).

Pengguna iPhone boleh download IOS10 bermula 13 Sept

sc : Apple

14202751_170907970012778_311222170092178377_n
iPhone7 ada Stereo Speakers atas dan bwh..

 

Dengan pembaharuan yang di naiktaraf untuk siri iphone 7 ni aku rasa tiada sebab utk aku tak bertukar ke iphone 7 melainkan duit tak cukup. hahhaha…Inshaallah kalau ada rezeki nak juga angkat seketol..

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge