Perbezaan iPhone 7, iPhone 7 Plus dan iPhone 6, iPhone 6 Plus

screenshot-2016-09-08-at-03-05-05-1200x695

Perbezaan iPhone 7, iPhone 7 Plus dan iPhone 6, iPhone 6 Plus

Perbezaan iPhone 7, iPhone 7 Plus dan iPhone 6, iPhone 6 Plus. Hari ni timeline media social samaada facebook, twitter dan instagram masing di penuhi dengan pelancaran siri terbaru dari apple iaitu iphone 7 dan iphone 7 plus.

Aku sebagai pengguna apple memang excited juga tentang pelancaran siri apple terbaru ni. Sebelum ni aku pengguna iphone 4, iphone 6 dan iphone 6 plus. Jadi dalam hati ada juga teringin untuk upgrade iphone 6 plus aku menjadi iphone 7 plus.

Memandangkan esok 9 sept hari lahir aku, apa salahnya aku reward kan kepada diri sendiri iphone 7 plus sebagai hadiah hari lahir. Nak tunggu orang hadiahkan memang berjanggut lah…silap2 keluar iphone 40 pun belum tentu ada yang sudi..hehhe

Sehubungan dengan itu aku ada google tentang kelainan iphone 7 ni berbanding dengan siri terdahulu iaitu iphone 6.

14732330_10207728370911210_907078158237557638_n

mcm smart je iPhone7 Jet Balck

14207681_1333108856735350_868899281476035579_o

Serius sexy warne jet blackk

PERBEZAAN IPHONE 7, IPHONE 7 PLUS DAN IPHONE 6, IPHONE 6 PLUS

  • Hadir dengan rekaan kalis air dan juga debu
  • Butang Home berbentuk statik yang dijana menggunakan Taptic Engine.
  • Kamera belakang 12-megapixel dengan aperture f/1.8
  • Kamera hadapan pula, ia menggunakan sensor 7-megapixel
  • iPhone 7 membawakan rekaan yang lebih kurang sama seperti iPhone 6
  • Skrin pada iPhone 7 adalah 25% lebih terang berbanding dengan sebelum ini
  • Menggunakan port Lightning sebagai sokongan audio-jack
  • Kualiti audio yang lebih baik
  • Tidak boleh mengecas peranti ketika sedang mendengar lagu
  • Pengenalan Apple Earpod
  • Cip pemprosesan empat-teras yang dinamakan sebagai Apple A10 Fusion
  • Bateri dapat bertahan lebih lama
  • Sokongan grafik pada A10
  • Speaker stereo
  • Skrin bersaiz 4.7-inci (iphone7)

Apple iPhone 7 kini ditawarkan bermula ruangan storan 32GB dan akan dijual pada harga bermula seperti iPhone 6s sebelum ini. Ia kini ditawarkan dalam tiga variasi storan iaitu 32GB, 128GB, dan juga 256GB.

14184479_170914920012083_4822516531373527465_n

Apple AirPods. Wireless earbuds..

HARGA IPHONE 7 & IPHONE 7 PLUS

  • 4.7 & 5.5inci
  • Silver, Gold, Rose gold, Black, Jet black..
  • 32/128/256GB..
  • 2GB RAM (iPhone7) & 3GB RAM (iPhone7 Plus)
  • Water & Dust Resistant

Harga anggaran RM3,231 – RM4,330 (iPhone7), RM3,721 – RM4,820 (iPhone7 Plus).

9 Sept preorder dan 16 Sept mula dijual di 28 negara (termasuk Singapore), 30 negara seminggu kemudian. IOS10, 12mp Kamera, Stereo Speakers (ada 2 speakers atas dan bawah).

Pengguna iPhone boleh download IOS10 bermula 13 Sept

sc : Apple

14202751_170907970012778_311222170092178377_n

iPhone7 ada Stereo Speakers atas dan bwh..

 

Dengan pembaharuan yang di naiktaraf untuk siri iphone 7 ni aku rasa tiada sebab utk aku tak bertukar ke iphone 7 melainkan duit tak cukup. hahhaha…Inshaallah kalau ada rezeki nak juga angkat seketol..

.
#TravelTip: Untuk Jimatkan belanja boleh sewa pocket wifi siap-siap dari Malaysia. Jimat & boleh kongsi ramai-ramai. Boleh sewa pocket wifi di Samurai Wifi. Untuk jimat apabila stay di Hotel boleh dapatkan Voucher Hotel dan diskaun di DiscountCodeHK.com. Apabila travel di musim sejuk boleh juga beli kelengkapan baju2 sejuk murah di PakaianMusimSejuk.com.
.
THIS WEBSITE SPONSORED & SUPPORT BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & #kelabbloggerbenashaari
.
“Every travel is a journey and every journey is a travel. No matter where you go, what you’re up to is a journey. Enjoy life, live with it and make peace of it. Our journey in life will end but not with our soul. Go beyond the journey and discover what life has to offer.”~Eacel Janubas~

6 Comments

  1. Pingback: Got Wanderlust? You Need To Know These 9 Travel Bloggers In Malaysia!

  2. ira

    December 22, 2016 at 4:52 PM

    wahh, bestnyaa iphone 7 plus gituu

  3. Ummi khalsum Daud

    December 6, 2016 at 5:43 PM

    Salam….nak tanya..mane lagi bagus and terbagus….iphone 6s plus atau iphone 7?..

  4. John Rodgers

    September 19, 2016 at 2:12 PM

    I have never had a iPhone and have been using Androids. I was on a trip with a girl using an Apple tablet to shoot pictures and the panoramas she was able to shoot make me want to switch. Probably would got with the tablet and not the phone.
    John Rodgers recently posted..Top 10 Places In Ho Chi Minh CityMy Profile

  5. Elih Japahar

    September 18, 2016 at 7:57 AM

    Nak bertukar jugak..tunggu kantau banyak sikit je..haha
    Elih Japahar recently posted..Buat Temujanji Klinik Pergigian Secara Online, Mudah !My Profile

  6. anuar

    September 10, 2016 at 8:18 PM

    Memang berbeza..
    Setiap produk terbaru keluaran Apple pasti memiliki ciri-ciri istimewa yg tersendiri.. dan biasanya terdapat sedikit keunikan berbanding produk keluaran pesaing yang lain.. sebab tu harga.produk-produk keluaran terbaru apple biasanya.jauh lebih mahal berbanding jenama yg lain..
    anuar recently posted..7 Kerja Part Time PALING HOT yang Boleh Dilakukan dari RumahMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge