Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review

IMG_1372
Amari Villa

Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review. Baru baru ni aku sempat ke Melaka. Weekend gateway katanya. Sengaja nak larikan diri dari kesibukan kota namun bandar Melaka lagi sibuk dari KL bila hujung minggu. hehhe. Tu belum amik kira dengan trafik light lagi. Setia 100m ada trafik light. Ahhh stress… Tapi nasib baik Bayou Lagoon park ni tidak terletak berhampiran bandar melaka sangat.

Aku dan 3 org lagi blogger stay di aparment B. Kat sini bilik by apartment. So memang sesuai untuk family. Overall ada 2 buah block kalau tak silap aku lah. Amari Villa dan Tahiti Villa. (Aku stay kat Tahiti Villa)

Dengan adanya 566 unit apartment studio ni korang mempunyai banyak pilihan dari pelbagai jenis bilik. Jenis Bilik (Studio Apartment)

*Jenis Bilik (Studio Apartment) ada 2 katik dan juga ada 3 katil

IMG_1337
Water Park

First impression aku memang excited lah nak masuk dalam water park tuh. Bila tengok view dari aparment aku memang totally menarik. rasa tang tu gak nak terjun. Heheh

Apa yang menariknya kat sini mempunyai 2 jenis gelongsor air. So tak apa masalah untuk berebut.

Jadi bila datang ke Melaka memang tidak rugi untuk stay kat Bayou Lagoon Park ni daripada korang stay di hotel lagi. Kalau yg ada budak2 kecil tu lagi lah sesuai.

Bayou Lagoon Park Resort, Melaka terletak lebih kurang 15 minit sahaja dari tempat-tempat menarik di Melaka. Jadi ianya membuatkan bayou lagoon ni merupakan good spot untuk stay.

Selain Water Park kat bayou lagoon juga ada dinning room ya. So agak-agak lapar selepas bergelumang kat water park tu korang boleh je makan kat dinning room tu. Kalau tekak tu rasa nak makan asam pedas terbaik di melaka boleh pergi kedai depan bayou lagoon ni. Lebih kirang 10 minit drive jer. Makanan memang tak mengecewakan!!

IMG_1352
Bayou Lagoon Park Resort

Entrance Fee

Weekday
Adult :
 RM22.00

Children : RM16.00
Senior Citizen:  RM11.00
(55 years old and above)

Weekend, School & Public holiday
Adult :
RM28.00

Children : RM20.00
Senior Citizen : RM14.00

Admission is FREE
for children under 3 feet tall

[email protected]

Tel:
+06-233 0888
+6013-286 8750

Fax:
+06-253 3876

** Water park akan di tutup pada setiap hari selasa kecuali pada cuti sekolah dah juga cuti umum

** Swimming pool di buka setiap hari untuk house guest

IMG_1390
Tahiti Villa
IMG_1375
Lobi
IMG_1383
Dinning Room
IMG_1348
thrilling water slides
IMG_1342
thrilling water slides
IMG_1340
thrilling water slides
IMG_1362
roller coster. RM6 sekali naik
IMG_1395
Swimming Pool
IMG_1410
thrilling water slides
IMG_1429
Water park
IMG_1426
Water park
IMG_1414
water park
IMG_1329
Studio Apartment (Tahiti Villa)
IMG_1327
Studio Apartment (Tahiti Villa)
IMG_1316
Studio Apartment (Tahiti Villa)

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

3 thoughts on “Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review

Post Comment

CommentLuv badge