Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review - Faizal Fredley

Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review

IMG_1372

Amari Villa

Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review. Baru baru ni aku sempat ke Melaka. Weekend gateway katanya. Sengaja nak larikan diri dari kesibukan kota namun bandar Melaka lagi sibuk dari KL bila hujung minggu. hehhe. Tu belum amik kira dengan trafik light lagi. Setia 100m ada trafik light. Ahhh stress… Tapi nasib baik Bayou Lagoon park ni tidak terletak berhampiran bandar melaka sangat.

Aku dan 3 org lagi blogger stay di aparment B. Kat sini bilik by apartment. So memang sesuai untuk family. Overall ada 2 buah block kalau tak silap aku lah. Amari Villa dan Tahiti Villa. (Aku stay kat Tahiti Villa)

Dengan adanya 566 unit apartment studio ni korang mempunyai banyak pilihan dari pelbagai jenis bilik. Jenis Bilik (Studio Apartment)

*Jenis Bilik (Studio Apartment) ada 2 katik dan juga ada 3 katil

IMG_1337

Water Park

First impression aku memang excited lah nak masuk dalam water park tuh. Bila tengok view dari aparment aku memang totally menarik. rasa tang tu gak nak terjun. Heheh

Apa yang menariknya kat sini mempunyai 2 jenis gelongsor air. So tak apa masalah untuk berebut.

Jadi bila datang ke Melaka memang tidak rugi untuk stay kat Bayou Lagoon Park ni daripada korang stay di hotel lagi. Kalau yg ada budak2 kecil tu lagi lah sesuai.

Bayou Lagoon Park Resort, Melaka terletak lebih kurang 15 minit sahaja dari tempat-tempat menarik di Melaka. Jadi ianya membuatkan bayou lagoon ni merupakan good spot untuk stay.

Selain Water Park kat bayou lagoon juga ada dinning room ya. So agak-agak lapar selepas bergelumang kat water park tu korang boleh je makan kat dinning room tu. Kalau tekak tu rasa nak makan asam pedas terbaik di melaka boleh pergi kedai depan bayou lagoon ni. Lebih kirang 10 minit drive jer. Makanan memang tak mengecewakan!!

IMG_1352

Bayou Lagoon Park Resort

Entrance Fee

Weekday
Adult :
 RM22.00

Children : RM16.00
Senior Citizen:  RM11.00
(55 years old and above)

Weekend, School & Public holiday
Adult :
RM28.00

Children : RM20.00
Senior Citizen : RM14.00

Admission is FREE
for children under 3 feet tall

reserve@bayoulagoon.com.my

Tel:
+06-233 0888
+6013-286 8750

Fax:
+06-253 3876

** Water park akan di tutup pada setiap hari selasa kecuali pada cuti sekolah dah juga cuti umum

** Swimming pool di buka setiap hari untuk house guest

IMG_1390

Tahiti Villa

IMG_1375

Lobi

IMG_1383

Dinning Room

IMG_1348

thrilling water slides

IMG_1342

thrilling water slides

IMG_1340

thrilling water slides

IMG_1362

roller coster. RM6 sekali naik

IMG_1395

Swimming Pool

IMG_1410

thrilling water slides

IMG_1429

Water park

IMG_1426

Water park

IMG_1414

water park

IMG_1329

Studio Apartment (Tahiti Villa)

IMG_1327

Studio Apartment (Tahiti Villa)

IMG_1316

Studio Apartment (Tahiti Villa)

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

Student Engineering dari dari azali lagi. Semua ayat dan perkataan main hentam je.

3 Comments

  1. MySemakan

    September 4, 2016 at 8:14 PM

    Wow amat menarik sekali. Boleh cuba datang lain kali
    MySemakan recently posted..Tarikh Pembayaran BR1M 2016 Bantuan Rakyat 1MalaysiaMy Profile

  2. anuar

    August 29, 2016 at 8:49 PM

    Bestnya kalau dapat bawa family bercuti ke sini.. siap ada roller coaster lagi..
    anuar recently posted..[HASIL SURVEY] Kos Korban dan Aqiqah 2016 Untuk 1 Bahagian Lembu di Seluruh MalaysiaMy Profile

  3. Muhammad Khairuddin Lim

    August 29, 2016 at 5:56 PM

    Review yang menarik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge