Nine Chefs IOI City Mall Putrajaya Review - Faizal Fredley

Nine Chefs IOI City Mall Putrajaya Review

IMG_6058

Nine Chefs IOI City Mall Putrajaya

Nine Chefs IOI City Mall Putrajaya Review. Minggu lepas aku dan beberapa orang team blogger sempat singgah kat salah satu restoren di ioi city mall putrajaya. Dapat invitation sebenarnya memandangkan aku selalu juga ke ioi city mall ni jadi apa salahnya aku luangkan masa untuk makan kat kedai nine chefs ni.

Nama nine chefs ni agak menarik bagi aku. Dalam kepala otak aku ni dah terbayang 9 org chefs kat daput tengah berperang nak siapkan hidangan. Tapi hakikatnya nama nine chefs ni sempena beberapa makanan tradisi negeri-negeri di semenanjung malaysia yg telah di piliha oleh chef2 kat sini.

IMG_6075

IMG_6074

Deco yg menarik. nampak. Cozy

Kalau tgk menu most of the menus kebanyakkan adalah makanan tradisi orang melayu kita. Tapi telah di naiktarafkan menjadi lebih menarik.

Nine Chefs ni terletak di bahagian luar ioi city mall (GE11, Ground Floor). Dekat dengan air pancut.

Pelbagai menu yang menarik korang boleh order kat sini. hari tu aku order:

  • Vanilla and Banana Milk Shake
  • Seafood Tom Yam Soup
  • Salted Egg Soft Shell with butter cream souce
  • Deep Fried Siakap with 3 rasa souce
  • Grilled Stuffed Squid with spicy sour souce
  • Australian Ribeye steak
  • Nasi Minyak with Lamb Shank Masala
  • Pisang Cheese Combo

Hehhe…banyak jugak yg kami order nih sebab semuanya nampak sedap.

IMG_6072

Vanilla and Banana Milk Shake – RM12.90

Air dia pun dah boleh mengeyangkan weh. hahaha…tapi sedap sebab not too sweet…Blogger lain order Oreo MilkShake nampak macam sedap. Maybe next time aku nak order yg tu pulak.

IMG_6071

Kankung Goreng Belacan

IMG_6069

Nasi Minyak with Lamb Shank Masala – RM45.90

IMG_6067

Nasi Minyak with Lamb Shank Masala – RM45.90

Kalau untuk lunch or dinner order yg ni pun dah cukup. lamb dia rasa flavour yg balance. Portion pun besar.

IMG_6068

Seafood Tom Yam Soup – RM23.90

Rasa lemak2 sikit. Boleh tandingi tom yat thailand weh.

IMG_6066

Grilled Stuffed Squid with spicy sour souce – RM26.90

My favourite all time. Sotong fresh!!!

IMG_6065

Salted Egg Soft Shell with butter cream souce – RM45.90

Rasa butter yg menyerlah. Rasa semua ada. Serius sedap. Ni pun wajib order gak.

IMG_6064

Australian Ribeye steak – RM47.90

Not my favourite tapi still recommended. Aku tak suka sangat bahagian ribeye sebab banyak isi.

IMG_6063

Deep Fried Siakap with 3 rasa souce – RM54.90

IMG_6061

Pisang Cheese Combo – RM16.90

Sesuai untuk hidangan tea time. Kalau di makan panas-panas ni memang meletop…sedap beb. Rasa oreo + cheese…..Bunyi pelik tapi rasa sedap.

IMG_6070

NINE CHEFS
GE11, Ground Floor,
Symphony Walk, 
IOI City Mall, Lebuh IRC,
IOI Resort City,
62502 Putrajaya
BUSINESS HOURS
  • Mon – Thu, Sun: 10am – 10pm
  • Fri – Sat: 10am – 11pm

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

8 Comments

  1. Amir Mazlan

    August 30, 2016 at 11:15 AM

    aku pun ingat ada 9 chef..sorang specialize resepi dari satu negeri..
    Amir Mazlan recently posted..Cara berniaga online di Instagram yang sebijik macam stail gerilaMy Profile

  2. titan

    August 28, 2016 at 11:00 AM

    okeh.

    nampak semua macam sedap.

    ko makan sorang ke semua tu?
    titan recently posted..Cabaran UPSR Tahun 2016My Profile

  3. Datin Sweet

    August 25, 2016 at 7:07 PM

    Nama restoran pun dah membuatkan ramai teruja utk datang.
    tapi nampak mmg menyelerakan menunya..
    Datin Sweet recently posted..Cara Terbaik Mencuci Silver, Perak dan Barang Kemas Agar BerkilatMy Profile

  4. encikarman

    August 23, 2016 at 1:35 PM

    fuhhh, layan makan kat sini.

  5. Bahrain

    August 17, 2016 at 10:56 PM

    adoii, meleleh tengok gambar makanan.. memang selalui ke ioi city mall ni. kena terjah gak nak tengok sedap ke tak

  6. Anuar

    August 17, 2016 at 5:12 PM

    Samalah dengan saya.. Saya pun dah bayangkan ada 9 orang Chef yang jadi tukang masak dekat restoran ni…
    Anuar recently posted..I-GAMBANG HOMESTAY, Homestay Pilihan Terbaik di GambangMy Profile

  7. Muhammad Khairuddin Lim

    August 16, 2016 at 4:33 PM

    nice review..

  8. Lan Careno

    August 16, 2016 at 12:55 PM

    boleh try la nnti… slalu g situ x tau nak mkn apa wpun byk jer restoran atau cafe…
    Lan Careno recently posted..Tutorial – Jom main Fantasy Football Liga BloggerMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge