Nine Chefs IOI City Mall Putrajaya Review

IMG_6058
Nine Chefs IOI City Mall Putrajaya

Nine Chefs IOI City Mall Putrajaya Review. Minggu lepas aku dan beberapa orang team blogger sempat singgah kat salah satu restoren di ioi city mall putrajaya. Dapat invitation sebenarnya memandangkan aku selalu juga ke ioi city mall ni jadi apa salahnya aku luangkan masa untuk makan kat kedai nine chefs ni.

Nama nine chefs ni agak menarik bagi aku. Dalam kepala otak aku ni dah terbayang 9 org chefs kat daput tengah berperang nak siapkan hidangan. Tapi hakikatnya nama nine chefs ni sempena beberapa makanan tradisi negeri-negeri di semenanjung malaysia yg telah di piliha oleh chef2 kat sini.

IMG_6075

IMG_6074
Deco yg menarik. nampak. Cozy

Kalau tgk menu most of the menus kebanyakkan adalah makanan tradisi orang melayu kita. Tapi telah di naiktarafkan menjadi lebih menarik.

Nine Chefs ni terletak di bahagian luar ioi city mall (GE11, Ground Floor). Dekat dengan air pancut.

Pelbagai menu yang menarik korang boleh order kat sini. hari tu aku order:

  • Vanilla and Banana Milk Shake
  • Seafood Tom Yam Soup
  • Salted Egg Soft Shell with butter cream souce
  • Deep Fried Siakap with 3 rasa souce
  • Grilled Stuffed Squid with spicy sour souce
  • Australian Ribeye steak
  • Nasi Minyak with Lamb Shank Masala
  • Pisang Cheese Combo

Hehhe…banyak jugak yg kami order nih sebab semuanya nampak sedap.

IMG_6072
Vanilla and Banana Milk Shake – RM12.90

Air dia pun dah boleh mengeyangkan weh. hahaha…tapi sedap sebab not too sweet…Blogger lain order Oreo MilkShake nampak macam sedap. Maybe next time aku nak order yg tu pulak.

IMG_6071
Kankung Goreng Belacan
IMG_6069
Nasi Minyak with Lamb Shank Masala – RM45.90
IMG_6067
Nasi Minyak with Lamb Shank Masala – RM45.90

Kalau untuk lunch or dinner order yg ni pun dah cukup. lamb dia rasa flavour yg balance. Portion pun besar.

IMG_6068
Seafood Tom Yam Soup – RM23.90

Rasa lemak2 sikit. Boleh tandingi tom yat thailand weh.

IMG_6066
Grilled Stuffed Squid with spicy sour souce – RM26.90

My favourite all time. Sotong fresh!!!

IMG_6065
Salted Egg Soft Shell with butter cream souce – RM45.90

Rasa butter yg menyerlah. Rasa semua ada. Serius sedap. Ni pun wajib order gak.

IMG_6064
Australian Ribeye steak – RM47.90

Not my favourite tapi still recommended. Aku tak suka sangat bahagian ribeye sebab banyak isi.

IMG_6063
Deep Fried Siakap with 3 rasa souce – RM54.90
IMG_6061
Pisang Cheese Combo – RM16.90

Sesuai untuk hidangan tea time. Kalau di makan panas-panas ni memang meletop…sedap beb. Rasa oreo + cheese…..Bunyi pelik tapi rasa sedap.

IMG_6070

NINE CHEFS
GE11, Ground Floor,
Symphony Walk, 
IOI City Mall, Lebuh IRC,
IOI Resort City,
62502 Putrajaya
BUSINESS HOURS
  • Mon – Thu, Sun: 10am – 10pm
  • Fri – Sat: 10am – 11pm
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
#BERTUKAR KEPADA WORDPRESS? BOLEH BELI HOSTING DAN DOMAIN DI DIGITALPREFIX

 

 

8 Comments on “Nine Chefs IOI City Mall Putrajaya Review”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge