Bajet & Itinerary 5H4M ke Bandung Indonesia - Faizal Fredley

Bajet & Itinerary 5H4M ke Bandung Indonesia

IMG_5846

Kawah Putih – Tempat ni bau Sulfer yg kuat. kalau duk lama2 boleh sakit kepala

Bajet & Itinerary 5H4M ke Bandung Indonesia. Alhamdulillah percutian aku ke bandung untuk 5 hari 4 malam berjalan dengan jayanya. Percutian ni merupakan percutian sendiri dan percutian family untuk 5 orang.

Memandangkan percutian kali ini bukan percutian solo atau backpack aku harus pastikan percutian kali ini mempunyai jadual yang lengkap dan teratur lebih lebih lagi aku travel bersama keluarga. So everything need to be prepared. Tak boleh main redah jer.

Selama seminggu aku amik masa untuk aturkan percutian kali ini. Kali ini aku memilih untuk tidak mengambil agent sebagai guide sebab Bandung ni aku rasa tak susah sangat nak survive.

IMG_6050

Tengkuban Perahu

Jadi aku mulakan dengan book flight. Flight pilihan adalah MALINDO AIR. Disebabkan ianya murah dan selesa. 2 jam penerbangan Malindo Air tak memboringkan memandangkan dalam flight ada screen utk layan Movie berbanding Air Asia.

Percutian ni bukan percutian bajet dna juga bukan percutian mewah. Cukuplah sekadar percutian selesa.

Dari segi hotel aku memilih Scarlet Dago Hotel, Bandung. Hotel ni merupakan hotel 3 bintang. Bilik aku amik jenis suite ada 3 katil king dan 1 sofa bed. Cukuplah untuk family yang besar. Hotel yang sangat selesa.

Yang lain2 aku amik pakej ground + transport dari Bandung Holiday Tours & Travel. Itinerary boleh kawtim!!!

IMG_6048

Kampung Daun

Bajet 5 Hari 4 Malam di Bandung Indonesia

 

BUDGET – BANDUNG (INDON) 5D4N

  • Change MYR to IDR – RM8800
  • KBR ke KUA – RM208/3pax
  • KBR ke BDO (return) – RM2800/5pax (Malindo Air)
  • Transport – RM800/5days
  • Hotel*3 (Suite 3 King Bed) – 7,140,000rp

DAY 1

  • Lunch di Kampung Daun – 485,100rp
  • Shopping (Factory Outlet) – 200,000rp
  • Dinner (MdD) – 155,000rp

DAY 2

  • Breakfast (Kopi Luwak) – 50,000rp
  • Beli FM – 70,000rp
  • Tengkuban Perahu (5pax) + parking – 1,025,000rp
  • Souvenirs di Tengkuban Perahu – 250,000rp
  • Hot Spring – 155,000rp
  • Lunch – 450,000rp
  • Floating Market – 100,000rp
  • Shopping – 4,000,000rp
  • Dinner (Pizza) – 240,000rp

DAY 3

  • Tiket Kawah Putih – 400,000rp
  • Strawberry & Keropok – 270,000rp
  • Lunch – 480,000rp
  • Shopping – 340,000rp

DAY 4

  • Farmhouse – 115,000rp
  • Shopping (Ma) + Lunch – 650,000rp
  • Shopping aku – 860,000rp

DAY 5

  • Shopping – 1,000,000rp
  • Lunch – 145,000rp

Balance

  • 8,000,000rp

 

IMG_6049

Kopi Luwak

IMG_5947

Farmhouse

Itinerary 5 Hari 4 Malam di Bandung Indonesia

>>> Our Bandung Tour is Rp 2,380,000 for total of 5 pax with itinerary as follow:

DAY 1:

  • pick up from Bandung airport
  • Kampung Daun – nice view
  • Fashion World factory outlet – ermm ok2 je
  • denim street shopping – skip
  • Mode House factory outlet
  • check into the hotel

DAY 2:

  • Luwak coffee farm – boleh bergambar ngn musang
  • Tangkuban Perahu volcano – wajib
  • Sari Ater hot spring resort – wajib
  • floating market – nice view
  • The Amazing Race waterfall – tak sempat pergi
  • Bamboo Village – lebih kurang dgn kampung daun

DAY 3:

  • Kawah Putih – wajib
  • Tea plantation – cantik utk bergambar
  • Deer Reservation – skip
  • The Summit factory outlet – byk baju murah2
  • Heritage factory outlet – byk baju murah2
  • Terminal Tas bag outlet – just ok jer
  • Rumah kain – wajib

DAY 4:

  • Farmhouse (Rumah Hobbit) – wajib
  • Pasar Baru – tak banyak pilihan yg ok
  • Bandung’s largest shoes shopping area
  • Polo factory outlet
  • Nike factory outlet
  • Level factory outlet

DAY 5:

  • check out of the hotel
  • cake shop
  • transfer to Bandung airport

itu jer lah apa yg mampu aku shared selama 5 hari kat Bandung. memang betol kata org bandung ni tempat shopping. dekat 4 jam aku duk dalam rumah kain tu tunggu mak aku beli kain.

untuk next entry aku buat tempat tempat menarik dan wajib di lawati di bandung…

IMG_6051

Pokok Batik

IMG_6053

Rumah Hobbit – Farmhouse

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

23 Comments

  1. Dhani tour bandung

    August 12, 2017 at 2:58 PM

    Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)… Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6282214441280
    WhatsApp : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : http://www.Dhanitourindonesia.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…
    Kami pun menyediakan paket transport dan hotel
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Wassalam, Terimakasih…
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhati Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Terima kasih…

  2. Bella

    August 3, 2017 at 12:06 PM

    Assalamualaikum & Salam Sejahtera tuan, puan, abang, kakak.
    Perkenalkan kami team dari syarikat Setiawantransport Bandung ada menyediakan perkhidmatan Sewa Kereta/Supir dan juga pakaje percutian di Bandung Indonesia yang berpengalaman selama lebih dari 10 tahun.

    Antara Pakage yang kami sediakan seperti berikut :

    Pakej 1 = Transport/Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [per pax]
    Pakej 2 = Transport/Supir,Hotel dan makanan [per pax]
    Pakej 3 = Transport/Supir dan hotel [per pax]
    Paket 4 = Khidmat Transport/Supir sahaja [per day for per car]

    ** Untuk harga pakage 1, 2 & 3 bersuai dengan bajet anda dan berapa orang boleh Email atau Whatsapp ke hp no Iwan Atau Bella seperti di bawah :

    Email Add : setiawantransport@gmail.com
    Hp Iwan : +6281221401090 (Call, SMS & Whatsapp)
    Hp Bella : +60173029722 (Whatsapp @ Call Whatsapp Shj)

    Untuk Harga sewa Kereta/Supir per Day Pakage All in (14 hour perday – 8 am to 10 pm) :
    Bandung City Tour (14 jam perday : 8 pagi hingga 10 malam waktu Indonesia)

    Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]

    Rate: IDR 400,000/perday

    Toyota Innova [7 seat]

    Rate: IDR 500,000/perday

    Coaster Isuzu Elf Short [11 seat]

    Rate: IDR 600,000/perday

    Coaster Isuzu Elf Long [18 seat]

    Rate: IDR 850,000/perday

    Toyota Hiace Commuter [15 seat]

    Rate: IDR 800,000/perday

    *Include : Sewa kereta, Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel Meal
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk person dan kereta

    Note : Booking sewa kereta/supir tidak perlu deposit dan pembayaran dilakukan di Bandung secara Tunai menggunakan matawang Rupiah shj.

    Email Add : setiawantransport@gmail.com
    Hp Iwan : +6281221401090 (Call, SMS & Whatsapp)
    Hp Bella : +60173029722 (Whatsapp @ Call Whatsapp Shj)

    CV. SETIAWANTRANSPORT (Tour & Travel Muslim Pakage Bandung/Jakarta City Tour)
    – No Pendaftaran Syarikat : 510/1-L67/BPPT

  3. chepy

    August 2, 2017 at 8:07 PM

    Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah 2017 !!

    Assalamualaikum Wrwb..
    Kami Adalah Salah satu Travel Agensi yang bergerak di bidang pelancongan yang sudah berpengalaman menghandle beberapa grup perusahhan dan family trip dari malaysia, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan apa2 soalan apapun tentang bandung kepada kami, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    #Pakej dikekalkan sampai 2018
    Pakej Di bawah Ini No Hidden Charge

    BAJAET PAKEJ HALF BOARD SESUAI PILIHAN ANDA 🙂
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 260/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 300/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 370/pax

    Pakej Includ :
    -Hotel 2
    Victoria Luxury – Geary – Citra Dream – Mine Home Cihampelas s
    -Meal Breakfast at hotel
    -Privat transport facility Econ,Audio & Video
    -Minyak – Tol & fee parking
    -Driver Cum Pemandu pelancong

    Itinerary tour nya selama anda di bandung
    1). Hari pertama (Welcome To Bandung Abang-akak, Tuan-Puan)
    Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju :

    Chek In Hotel & rehat sejenak
    Farm house susu lembang (Rumah Hobbit)
    Wisata edukasi kopi Luwak
    Lunch at Sundanis Food
    Taman begonia lembang/D’ranch Wisata berkuda
    Floting market lembang (Pasar terapung)
    Rumah Mode f.o.s
    Shoping kilang kain & Rumah kain
    Dinner at Sederhana restoran Minang

    2). Hari Ke Dua (Shoping Time)
    Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke kedai shoping :

    Pasar baru trade centre
    Lunch at Pasar baru foo market
    Toko Tiga Jeans factory store
    Shoping barangan anak F.o.s Anak Kecil
    Jalan Riau F.o.s (Factory outlet)
    Jalan Dago F.o.s (Nike – Adidas – Polo Factory outlet)
    Masaj/Reflexology & Spa Time
    Dinner at Gampoeng aceh restoran

    3). Hari Ke Tiga (Lawatan Time)
    Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke Kawan bandung Selatan/Ciwidey :

    Kawah Putih ciwidey (Estimasi 2 jam perjalanan)
    Sesi ambil gambar dekat Perkebunan teh Walini
    Glamping Resort (Tasik patenggang)
    Petik Stawberry
    Lunch At Saung gawir restoran
    Cibaduyut lether shop
    Shoping Kedai Parfum
    Dinner at Stones café restoran

    4). Hari Ke Empat ( Sayonara )
    Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke :

    Shoping oleh2 Cake Kartiak sari
    Sesi ambil gambar dekat Gedung sate Bersama crew kami
    Free & Easy program (Boleh ulang ke tempat semula)
    Lunch
    Hantar Ke airport semula
    Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kasih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat tour kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

    Harga Sewa Transport tour

    MYR: 148 Atau IDR: 450.000 Per Day
    Includ: Kereta sewa, minyak, parking fee, tol, driver cumpemandu pelancong
    NO HIDDEN CHARGE YA..

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Whatsapp : +6283821529157
    FaceBook : Chepy car
    Email : tourbandung833@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Owner & Marketing director Chepy car tour & travel

  4. Nalendra trans

    July 2, 2017 at 12:04 AM

    Assalam & Salam sejahtera semua traveller .
    Perkenalkan kami dari team NALENDRA TRANS,Kami ada menyediakan perkhidmatan
    Supir / harga pakej bercuti ke bandung.

    Pakej bercuti
    Pakej 1 = Supir,Hotel,Makan dan tiket lawatan [Per pax]
    pakej 2 = Supir,Hotel dan makan [per pax]
    pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
    paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

    untuk harga sewa kereta bandung tour per/day adalah SERENDAH :

    Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio [6seat]

    Rate: IDR 350k
    RM 115

    Toyota Innova/nissan evalia [7seat]

    Rate: IDR 500k
    RM 160

    Coaster Isuzu Elf Short [9-13 seat]

    Rate: IDR 600k
    RM 200

    Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]

    Rate: IDR 800k
    RM 265

    Toyota Hiace Commuter [15 seat]

    Rate: IDR 850k
    RM 285

    *Include : Minyak, Parking, Tol, Driver,kereta

    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk per orang dan kereta.
    Untuk program lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga promo yg kami tawarkan pun boleh kira sangat jimat dan sangat berbaloi.
    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :

    Whatsapp : +6287823386464

    Email : nalendratrans@gmail.com

    Fb : nalendra bandoeng transport

    kami jamin akan memberikan pemandu yg profesional,sporting,mesra dan yg paling penting (JUJUR/AMANAH) dalam berkhidmat, tunggu apalagi ayoo tempah laju2 dan jom pergi bandung bersama team NALENDRA BANDOENG TRANSPORT

    TERIMAKASIH ?

  5. omegajaga

    May 30, 2017 at 2:01 AM

    Salam
    Jom Liburan Pi Bandung
    .
    Itenerary 3day 2 night
    Day1
    Bandung Airport
    *Pasar Baru trade center
    *Toko Tiga (Branded Jeans)
    *depasion factory outlet kain potong
    *Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp, Terminal Tas, dan The Secret )
    *rumah kain sulam and telekung
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    .
    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *floating market / farmhouse /dusun bambu / grafika cikole / the lodge of maribaya
    *Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Rumah parfume
    *factory outlet area riau street ,the secret, heritage, oases, etc
    .
    Day3
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer
    .
    Pakej Super BAJET BANDUNG 3D2N (included bilik hotel free wifi, buffet breakfast, and pengangkutan)
    .
    Hotel 3

    (Green Batara / Dbest Hotel / Meize / Zodiak / Raffleshom / Victoria / Citra Dream / Ruby Syariah / Kembang / Fabu / Andelir)
    RM325 per person if 2 person
    RM225 per person if 4 person
    RM195 per person if 6 person
    RM190 per person if 10 person
    .
    Hotel 2*
    (Dbest Express / Montameri / Serena / Guntur)
    RM290 per person if 2 person
    RM195 per person if 4 person
    RM175 per person if 6 person
    RM170 per person if 10 person
    .
    Hotel 1*
    (Asoka Hotel / New Moonlight / Minehome / Sentra inn / Hyperinn)
    RM280 per person if 2 person
    RM185 per person if 4 person
    RM165 per person if 6 person
    RM160 per person if 10 person
    .
    *rate included
    ~pengangkutan / transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol, parking, pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room hotel for 2 person
    ~breakfast, free wifi, mineral water and lift availble at hotel
    .
    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan
    .
    .
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP FOR EASY BOOKING
    .
    +62 8956 0220 4291
    .
    +62 8956 0220 4291
    .
    email
    omegajayatour@gmail.com
    .
    Facebook
    Faturrahman Jaya

  6. Best Tour Bandung

    April 29, 2017 at 9:42 AM

    Bismillah..
    Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
    Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
    Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
    Pakej bercuti
    Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
    pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
    pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
    paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

    Harga sewa Kereta per Day :

    Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]

    Rate: IDR 350.000

    Toyota Innova [7-10 seat]

    Rate: IDR 500.000

    Kia Pergio [8-10 seat]

    Rate: IDR 500.000

    Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]

    Rate: IDR 600.000

    Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]

    Rate: IDR 800.000

    Toyota Hiace Commuter [15 seat]

    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
    WhatsApp :+6282214268400
    WhatsApp :+6287825410700
    FB Syarikat : Punaza Besttour
    Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
    Email : Sapsudin.besttour@gmail.com
    Website : :http://sewakeretamurahmelancong.blogspot.co.id

    NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
    Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
    Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.

  7. dhani tour bandung

    April 28, 2017 at 12:13 PM

    Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : http://www.paketpelanconganbandung.com dan http://www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan…Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja… Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^^
    Wassalam dan Terima Kasih.. ^
    ^

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

  8. Panduan Terkini

    April 22, 2017 at 3:43 AM

    Saya suka cara tuan membuat budget. Segalanya memang terancang dan amat baik sekali. Banyak yang saya belajar dengan blog tuan ini.
    Panduan Terkini recently posted..Padang Pasir Klebang Melaka Amat Mengujakan Dan MenakjubkanMy Profile

  9. podomoroo transport bandung

    April 16, 2017 at 10:20 AM

    Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :

    Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]

    Rate: IDR 350.000

    Toyota Innova [8 seat]

    Rate: IDR 500.000

    Kia Pergio [9-10 Seat]

    Rate: IDR 500.000

    Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]

    Rate: IDR 600.000

    Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]

    Rate: IDR 800.000

    Toyota Hiace Commuter [15 seat]

    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.

    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih…

  10. podomoroo transport bandung

    April 11, 2017 at 8:25 PM

    Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).
    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000
    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000
    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000
    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000
    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000
    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000
    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.
    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih…

  11. Ryan

    March 30, 2017 at 8:12 PM

    nice banget deh infonya ka ,o iya aku mau recomendasiin nih ka buat kaka yang lagi bingung buat penginapan hostel yang tempatnya nyaman ,strategis murah dan berkualitas di bandung ke zbackpacker aja ka nih kunjungin aja websitenya langsung tunggu apalagi di http://zbackpacker.com lagi promo loh ka

  12. podomoroo transport bandung

    March 30, 2017 at 11:55 AM

    Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.

    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih…

  13. dhani tour bandung

    March 29, 2017 at 3:10 PM

    Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : http://www.paketpelanconganbandung.com dan http://www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan…Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja… Wassalam dan Terima Kasih…

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

  14. dhani tour bandung

    March 27, 2017 at 11:40 AM

    Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : http://www.paketpelanconganbandung.com
    : http://www.dhanitourbandung.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan…Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja… Wassalam dan Terima Kasih…

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

  15. Ina

    March 26, 2017 at 1:54 PM

    Saya Dari Team Nilza Tour menawarkan pakej ke Bandung,Indonesia…Harga Bajet iaitu RM 500/pax…pakej termasuk penginapan ,makan 3 Kali dan pengangkutan…untuk keterangan lanjut hubungi saya ina 012-2747791

  16. podomoroo

    March 22, 2017 at 8:19 PM

    Salam sejahtera Tuan / Puan, semoga Tuan / Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki (Amiin)… Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung / Jakarta. Buat Tuan / Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung / Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…
    Kami pun menyediakan Pakej Transport dan Hotel
    Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
    3D2N
    2 Pax = 330 Rm / Pax
    3 Pax = 300 Rm / Pax
    4 Pax = 230 Rm / Pax
    5 Pax = 230 Rm / Pax
    6 Pax = 200 Rm / Pax

    Van Short
    3D2N
    7 Pax = 250 Rm / Pax
    8 Pax = 220 Rm / Pax
    9 Pax = 220 Rm / Pax
    10 Pax = 200 Rm / Pax

    Van Long, Toyota Hiace Commuter
    3D2N
    11 Pax = 220 Rm / Pax
    12 Pax = 200 Rm / Pax
    13 Pax = 200 Rm / Pax
    14 Pax = 190 Rm / Pax
    15 Pax = 190 Rm / Pax

    Pakej Transport dan Hotel 4D3N
    Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
    4D3N
    2 Pax = 460 Rm / Pax
    3 Pax = 430 Rm / Pax
    4 Pax = 320 Rm / Pax
    5 Pax = 330 Rm / Pax
    6 Pax = 280 Rm / Pax

    Van Short
    4D3N
    7 Pax = 350 Rm / Pax
    8 Pax = 310 Rm / Pax
    9 Pax = 310 Rm / Pax
    10 Pax = 280 Rm / Pax

    Van Long, Toyota Hiace Commuter
    4D3N
    11 Pax = 310 Rm / Pax
    12 Pax = 280 Rm / Pax
    13 Pax = 290 Rm / Pax
    14 Pax = 270 Rm / Pax
    15 Pax = 280 Rm / Pax

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.

    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih…

  17. reihan

    March 2, 2017 at 3:53 PM

    Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.

    JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^

    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan… 😉

    Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Harga Sewa Kereta ;

    Rate Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)

    Rate: IDR 380.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)

    Rate: IDR 520.000 or RM 157

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)

    Rate: IDR 620.000 or RM 182

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)

    Rate: IDR 840.000 or RM 242

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)

    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)

    *Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol

    Contact Person :

    Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223

    WhatsApp : +6281323761223

    Email : mohdreihan98@gmail.com

    Reihan Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..

    Wassalam..wr.wb..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap REIHAN BANDUNG TRANSPORT (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH 🙂

  18. ridhwan

    February 14, 2017 at 4:23 AM

    Assalamualaikum ..
    ABIM TRANSPORT Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..
    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:
    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)
    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food
    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones café
    Package Rate :
    -pakej transport+hotel (2pax)
    *3D2N = RM 260/pax
    *4D3N = RM 375/pax
    *5D4N = RM 480/pax
    -pakej transport+hotel (4pax)
    *3D2N = RM180/pax
    *4D3N = RM 260/pax
    *5D4N = RM 330/pax
    -Pakej transport+hotel (6pax)
    *3D2N = RM 150/pax
    *4D3N = RM 215/pax
    *5D4N = RM 285/pax
    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking
    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain
    Sekiranya anda berminat menyertai percutian
    Sila hubungi :
    WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
    http://abimtransport.blogspot.co.id/
    http://pakejhoneymoonbandung.blogspot.co.id/
    http://transportmurahkatbandung.blogspot.co.id/
    http://pakejsuperjimat.blogspot.co.id/
    http://pakejmurahgilerbandung.blogspot.co.id/
    https://www.facebook.com/Abim-tour-and-rent-car-237179009806143/

  19. agus priyo

    February 1, 2017 at 2:44 PM

    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera bagi kita semuanya
    pembekal perkhidmatan kami yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema FREE AND EASY kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung,, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung

    address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
    Phone : +6282216910022
    Whatsapp : +6282216910022
    Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
    Website : http://www.Baladewatour.com
    http://www.tourmalaysiabandung.com

    #Pakej dikekalkan sampai 2017 🙂
    Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
    Termasuk Hotel/guest house & Transport

    1). Budget pakej Full Board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 215/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 245/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 345/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 2
    -Brekfes
    -Privat transport
    -Pemandu pelancong

    2). Star Pakej Full board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 295/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 345/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..430/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 3
    -Brekfes
    -Privat transport
    -Pemandu pelancong

    Itinerary tour
    1). Hari pertama (pick up airport)
    Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

    2). Hari kedua (jom shoping belah belah)
    Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

    3). Hari ke tiga (jom cari peranginan)
    Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

    4). Hari ke empat (sayonara)
    Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

    1). Transport
    > IDR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 180 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
    Phone : +6282216910022
    Whatsapp : +6282216910022
    Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
    Website : http://www.Baladewatour.com
    http://www.tourmalaysiabandung.com

    Terima Kasih

    BaladewaTour Agus Priyo Utomo
    Marketing director Baladewa car tour & travel

  20. apiew_ridhwan

    December 29, 2016 at 1:44 AM

    Assalamualaikum ..
    ABIM TRANSPORT Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..
    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:
    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)
    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food
    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones café
    Package Rate :
    -pakej transport+hotel (2pax)
    *3D2N = RM 260/pax
    *4D3N = RM 375/pax
    *5D4N = RM 480/pax
    -pakej transport+hotel (4pax)
    *3D2N = RM180/pax
    *4D3N = RM 260/pax
    *5D4N = RM 330/pax
    -Pakej transport+hotel (6pax)
    *3D2N = RM 150/pax
    *4D3N = RM 215/pax
    *5D4N = RM 285/pax
    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking
    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain
    Sekiranya anda berminat menyertai percutian
    Sila hubungi :
    WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
    http://abimtransport.blogspot.co.id/
    http://pakejhoneymoonbandung.blogspot.co.id/
    http://transportmurahkatbandung.blogspot.co.id/
    http://pakejsuperjimat.blogspot.co.id/
    http://pakejmurahgilerbandung.blogspot.co.id/
    https://www.facebook.com/Abim-tour-and-rent-car-237179009806143/

    Read more: http://dwaty85.blogspot.com/2016/03/tips-bercuti-ke-jakarta-bandung.html#ixzz4U9gZHEJC

  21. Ummi Harraz

    November 8, 2016 at 1:19 PM

    Rp 2,380,000 ni cover utk semua ke?

  22. omegajaya

    October 27, 2016 at 1:08 PM

    Salam
    Pakej BAJET MURAH BANDUNG hanya rm220 (included bilik hotel,buffet breakfast and transport).

    butiran perjalanan (boleh tukar)
    Day 1
    >Pasar Baru
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and Dago

    Day 2
    >Tangkuban Parahu Crater
    >floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    day 3
    >kawah putih crater
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >masjid agung bandung, alun2 area and braga area
    >paris van java shopping mall

    Day4
    > Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
    >Airport transfer

    *rate per person :
    RM370 per person if 2 person
    RM295 per person if 3 person
    RM260 per person if 4 person
    RM235 per person if 5 person
    RM230 per person if 6 person
    RM220 pdr person if 7 person

    *rate included
    ~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room at new hotel berbintang at bandar dimuat 2 person
    ~buffet breakfast

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / TELEGRAM

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

  23. Jie Susanos

    August 15, 2016 at 3:17 PM

    nice info bro..

    nak pergi boleh dijadikan rujukan..
    Jie Susanos recently posted..Pendapatan Dari BlogMy Profile

Leave a Reply

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge