Review Hanbing Korean Dessert Cafe

IMG_3362
Hanbing Korean Desesrt Cafe

Review Hanbing Korean Dessert Cafe. Sebelum puasa hari aku sempat singgah kat cafe korean. Bagi yang suka makanan korean tu aku memang recommend korang untuk datang ke Hanbing Korean Dessert Cafe nih.

Kafe ni terletak ni Bangsar. Parking macam biasa amat limited ttapi berbaloilah dengan apa yang korang akan makan di Hanbing nanti.

Macam-macam desert ada kat sini. Dan bukan setakat dessert jer. Makanan korean yang famous mcm kimci, ramen, topokki, bagai tu semua ada kat sini.

Dan sempena bulan puasa Hanbing Korean Dessert Cafe ada menyediakan pakej berbuka puasa lagi.

Nak lagi best pakej ni korang boleh masak sendiri. Kira ala-ala steamboat gituh. Nak masak pun senang sebab ada disediakan cara-cara untuk memasak Topokki nih.

Hari tu aku sempat rasa beberapa jenis makanan dan desert. Memang puas hati.

Untuk Set TOPOKKI ni ada 3 jenis, iaitu Beef, Seafood dan Chicken. Sesuai untuk di makan 4 org.

IMG_3387
TOPOKKI (SEAFOOD) – RM159
IMG_3411
TOPOKKI (BEEF) – RM149
IMG_3419
CHEFF KAMI THAT DAY. CHEF RAZI DAN CHEF AFIQ
IMG_3421
TOPPOKKI DAH SIAP…NAMPAK SEDAP KAN
IMG_3390
ada nasi, seaweed, cili, telor ikan sbg perencah topokki
IMG_3407
yg ni pun dah termasuk utk set topokki
IMG_3389
Ayam masak merah, pun termasuk dalam set topokki
IMG_3386
Air ni pun masuk set jugak
IMG_3424
Yg ni nasi goreng cheese kot..haha lupa nama..yg penting ada cheese
IMG_3438
Shusi pun ada tau kat sini

Ok dah setel part makan berat2…perut masa ni pun masing2 dah kembung dah. Memang berbaloi kalau amik set sebab boleh makan ramai2. Now masuk part desert lak. Desert kat sini ada banyak jenis tapi aku sempat rasa 5 jenis desert jer. Sebab perut dah penuh dah masa tuh.

IMG_3483
Durian Musang King Bingsu Snow Ice – RM33
IMG_3528
Blue Berry dan Cheese Cake Binsu Snow Ice – RM26
IMG_3495
Manggo Bingsu Snow Ice – 24

Selain 3 jenis ni ada lagi Oreo Snow Ice (RM24), Injeolmi Red Bean Snow Ice (RM24),  Injeolmi Snow Ice (RM22), Green Tea Snow Ice (RM24). Tapi paling win pernah aku rasa adalah durian snow ice tuh.. Perghhh serius memanga ku akan repeat!!!

IMG_3413

Kalau korang berminat nak pergi boleh call dulu untuk buat reservation. Takut nanti penuh lak sb tempat di sgt limited.

Hanbing Korean Dessert Cafe

33 Jalan Telawi 3, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Malaysia

Operation Hours:

Mon-Thurs: 12:00-00:00

Fri-Sat: 12:00-01:00

Sun: 12:00-00:00

Website : hanbing.my

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

One thought on “Review Hanbing Korean Dessert Cafe

Post Comment

CommentLuv badge