Review Hanbing Korean Dessert Cafe - Faizal Fredley

Review Hanbing Korean Dessert Cafe

IMG_3362

Hanbing Korean Desesrt Cafe

Review Hanbing Korean Dessert Cafe. Sebelum puasa hari aku sempat singgah kat cafe korean. Bagi yang suka makanan korean tu aku memang recommend korang untuk datang ke Hanbing Korean Dessert Cafe nih.

Kafe ni terletak ni Bangsar. Parking macam biasa amat limited ttapi berbaloilah dengan apa yang korang akan makan di Hanbing nanti.

Macam-macam desert ada kat sini. Dan bukan setakat dessert jer. Makanan korean yang famous mcm kimci, ramen, topokki, bagai tu semua ada kat sini.

Dan sempena bulan puasa Hanbing Korean Dessert Cafe ada menyediakan pakej berbuka puasa lagi.

Nak lagi best pakej ni korang boleh masak sendiri. Kira ala-ala steamboat gituh. Nak masak pun senang sebab ada disediakan cara-cara untuk memasak Topokki nih.

Hari tu aku sempat rasa beberapa jenis makanan dan desert. Memang puas hati.

Untuk Set TOPOKKI ni ada 3 jenis, iaitu Beef, Seafood dan Chicken. Sesuai untuk di makan 4 org.

IMG_3387

TOPOKKI (SEAFOOD) – RM159

IMG_3411

TOPOKKI (BEEF) – RM149

IMG_3419

CHEFF KAMI THAT DAY. CHEF RAZI DAN CHEF AFIQ

IMG_3421

TOPPOKKI DAH SIAP…NAMPAK SEDAP KAN

IMG_3390

ada nasi, seaweed, cili, telor ikan sbg perencah topokki

IMG_3407

yg ni pun dah termasuk utk set topokki

IMG_3389

Ayam masak merah, pun termasuk dalam set topokki

IMG_3386

Air ni pun masuk set jugak

IMG_3424

Yg ni nasi goreng cheese kot..haha lupa nama..yg penting ada cheese

IMG_3438

Shusi pun ada tau kat sini

Ok dah setel part makan berat2…perut masa ni pun masing2 dah kembung dah. Memang berbaloi kalau amik set sebab boleh makan ramai2. Now masuk part desert lak. Desert kat sini ada banyak jenis tapi aku sempat rasa 5 jenis desert jer. Sebab perut dah penuh dah masa tuh.

IMG_3483

Durian Musang King Bingsu Snow Ice – RM33

IMG_3528

Blue Berry dan Cheese Cake Binsu Snow Ice – RM26

IMG_3495

Manggo Bingsu Snow Ice – 24

Selain 3 jenis ni ada lagi Oreo Snow Ice (RM24), Injeolmi Red Bean Snow Ice (RM24),  Injeolmi Snow Ice (RM22), Green Tea Snow Ice (RM24). Tapi paling win pernah aku rasa adalah durian snow ice tuh.. Perghhh serius memanga ku akan repeat!!!

IMG_3413

Kalau korang berminat nak pergi boleh call dulu untuk buat reservation. Takut nanti penuh lak sb tempat di sgt limited.

Hanbing Korean Dessert Cafe

33 Jalan Telawi 3, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Malaysia

Operation Hours:

Mon-Thurs: 12:00-00:00

Fri-Sat: 12:00-01:00

Sun: 12:00-00:00

Website : hanbing.my

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

2 Comments

  1. Alysa

    March 6, 2017 at 3:25 PM

    Halalkn ?Toppoki tu yg utk 2pax xda ke??

  2. Afiq Halid

    June 13, 2016 at 8:40 PM

    Bingsu Durian Musang King sini win!!! Sedap gila. Haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge