Batman v Superman 2016 Mengecewakan | Review Filem

1192_908431219255907_5549129198227129273_n

Batman v Superman 2016 Mengecewakan | Review Filem.  Dah agak lama sebenarnya aku tak review filem ni. Tapi tak tahu malam ni rasa rajin pula nak review filem ni.

Aku rasa ramai yang excited tunggu filem ni. Aku pun excited gak. Dah alang2 member aku belanja tiket + dinner apa lagi go on jelah…

Filem Batman v Superman 2016 mengecewakan!!!

Sebab apa aku kata mengecewakan?

  • Plot permulaan cerita too boring. Meleret leret
  • Batman dan Superman lemah gila kot lagi2 batman
  • Kostum batman buruk gila
  • Boleh pulak berbaik sb nama mak sama iaitu Martha..WTF
  • batman bodoh kena tipu hidup2 kat lex
  • Superman ni asyik awek je dlm kepala otak dia…sikit2 awek..
  • Ending yg x best, superman mati!
  • Superman asyik x pakai baju jer…Seksi!!!

Hahah..overal boleh lah 6/10..Lagi best tgk Boboiboy….Sebab excited nak tgk citer ni aku beli siap beli baju Batman dan Superman lagi. Tak pasal2 melayang RM250 duit aku malam tu..

Share this post

12 thoughts on “Batman v Superman 2016 Mengecewakan | Review Filem

  1. Rasenya sape yang tengok ni cakap mengecewakan mesti xtaw jalan cerita sebenar batman n superman macam mana. Sebelum ni dah ada cerita pasal superman 1 movie. Batman punya cerita xde ag untuk yang baru ni msti la mula2 tu meleret2 sbb nak ceritakan balik asal batman camne die jd batman. Byk yg x tgk movie superman sblm ni g tgk batman vs superman trus mmg la xtaw jalan cerita ni camne. Dlm cerita ni ada diwujudkan watak wonderwoman, pastu ada sikit the flash n aquaman. Akhir cerita tu pn sebenarnya superman xmati ag. Last skali pun batman ada cakap kat wonderwoman untuk cari yang lain2 yg ada kuasa cam diorg. Untuk pengetahuan gak inilah permulaan kepada movie Justice League.

    Reply
  2. just nk kongsi skit pendapat n pencerahan dari review2 saudara..

    Plot permulaan cerita too boring. Meleret leret
    -filem durasi 2 jam stgh.. biasala klu leret dgn durasi lama mcm tu..

    Batman dan Superman lemah gila kot lagi2 batman
    -batman hanya manusia biasa, mmg patut lemah pun klu banding dgn superman.. superman pula makhluk alien yg ada kuasa, dia lemah bila terkena unsur batu krytonite sbb tu batman guna kebijaksaan buat tombak dan bom asap hasil dari batu kryptonite masa lawan.. dan klu tgk akhir pergaduhan mereka berdua, batman yg juara.. kalau lois tak dtg rasanya superman dh mati kena tikam dengan batman..

    Kostum batman buruk gila
    -kostum batman selain perisai tu mungkin nmpk biasa.. tapi baju perisai dia lawan sueprman terbaik.. kalau tgk dlm komik n katun mmg mcm tu baju perisai tu..

    Boleh pulak berbaik sb nama mak sama iaitu Martha..WTF
    -mmg sama pun.. dari dulu lg.. sejak zaman komik yg dh bertahun2 lalu.. martha wayne n martha kent..

    batman bodoh kena tipu hidup2 kat lex
    -rasanya tak kena tipu sgt banding superman.. dan penipuan lex pada batman juga tak bodoh.. lex hanya pergunakan mamat yg bruce wayne selamatkan masa awal2 cerita tu yg kaki kena tindih besi.. mamat yg kaki kudung tu.. lepas dia berkerusi roda, batman ada hantar cek bulan2 sbg kebajikan.. tapi lepas lex jumpa laki tu, lex amik dia jd wakil utk burukkan superman semasa perbicaraan (babak yg smua kena bomb tu).. masa babak tu batman tgk dari kaca tv, masa tu dia terkejut cek2 yg dia hantar tak smpai pada mamat tu, tetapi ditulis oleh lex ayat2 provoke bahawa superman punca kpd bruce wayne kt cek tu.. bruce wayne dah habis hilang sabar dan mula bergaduh dgn superman bila cek last tu tulis pasal kematian parents dia.. cerita ni superman yg lebih bnyk kena tipu dgn lex, sbb lex mmg musuh dia dlm cerita superman, bukan batman.. batman hanya marah kt superman sbb dh bnyk buat kematian org awam yg superman selamatkan, dan batman nmpk potensi superman boleh lenyapkan manusia dari muka bumi (babak mimpi2 batman)..

    Superman ni asyik awek je dlm kepala otak dia…sikit2 awek..
    -sejak dari dulu lg lois lane mmg kekasih superman.. so mmg patut superman asyik tringat pada lois.. dan mengikut timeline dlm movie ni, lois dah tau identiti superman, klu ikut pada cerita asal komik mereka dlm proses nk berkahwin (babak cincin pada akhir movie) dan mereka berkahwin secara sah selepas superman hidup semula (superman akan hidup balik nti tapi itu cerita lain)..

    Ending yg x best, superman mati!
    -dalam cerita asal komik, mmg superman mati di tangan doomsday.. makhkuk yg bunuh superman tu adalah doomsday..

    Superman asyik x pakai baju jer…Seksi!!!
    -yg ni no komen..

    kesimpulan.. smua movie superhero (DC @ MARVEL) asalnya adaptasi dari komik.. ramai tak minat sgt cerita hasil dari DC (syarikat yg buat hero2 ni), sbb tema mereka lebih kepada dark, suram, black comedy.. tak mcm MARVEL, colorful, penuh variety n unsur2 humor utk smua lapisan umur.. dan yang paling ketara ialah ramai yang tak baca komik n sejarah hero, tau2 cerita movie keluar tiba2 smua jd pakar. (google n wiki).. actually cerita ni adalah setting pada upcoming justice league, bakal gabungan hero2 lebih kurang mcm avengers.. sbb tu kalau prasan ada cyborg, flash n aquaman (babak wonder woman buka file lex di laptop)..

    Reply

Post Comment

CommentLuv badge