Tip Penjagaan Muka dan Kesihatan Dengan Aloe Vera

12799321_899183976847298_8720996145047555453_n

Aloe in a bottle

Tip Penjagaan Muka dan Kesihatan Dengan Aloe Vera. Al kisahnya baru baru ni ada sorang awek ni bagi satu produk untuk aku. Suruh review katanya. Produk ni elok untuk kesihatan dan muka khususnya. Banyak pulak khasiatnya. Produknya adalah based on Aloe Vera.

Aloe Vera ni dalam bahasa melayunya Lidah Buaya. Zaman kecik2 dulu aku tanam pokok ni sebab aku suka amik daun dia letak kat muka sebelum tido. Sejuk jer rasanya.

Lagi satu lidah buaya ni elok untuk bisul. heheh Zaman2 kecik dulu memang selalu gak naik bisul dan Alhamdulillah dengan kuasanyaNya lepas letak lidah buaya ni surut bisul tu.

Nampak tak betapa banyaknya khasiat lidah buaya nih.

Kini lidah buaya letak di modenkan. Tak payah susah susah tanam. Nak2 kat KL ni jenis tanah x de. Beli je Aloe In a Bottle. Boleh di minum dan boleh di sapu kat muka buay mask.

12803148_899183916847304_4830762027222320598_n

penggambilan di waktu pagi

CARA PENGGUNAAN

Setiap pagi sebelum kerja campur jer sesudu aloe dalam 100ml air suam. Then minum. Tak rasa apapun tapi effect dia boleh bagi korang tenaga sepanjang hari dan juga boleh membaiki sistem dalaman korang.

Belah malam pula korang leh pakai buat mask. InshaAllah lembut je rasa muka bila bangun pagi.

Selain tu Aloe in a bottle ni banyak lagi khasiatnya

  • Merendahkan kadar kolesterol
  • Memperbaiki sel darah
  • Menambah oksigen di dalam darah
  • Menghalang penyakit ” KIDNEY STONE ” dan kesan kafein dari kopi dan teh
  • Memberi keseimbangan asid / alkali di dalam badan
  • Menyembuhkan penyakit ulser, dan system penghadaman
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi dengan merawat punca
  • Menambah mineral, vitamin, enzim dan nutrient dalam badan
  • Mempercepatkan sembur dari kesan melecur dan terbakar
  • Sebagai pelincir salur perkumuhan
  • Menghilangkan buasir
  • Meneutralkan gula di dalam darah
  • Memelihara buah pinggang dari penyakit
  • Memelihara Muka, kulit dan membaiki sel yang rosak
  • Menyihatkan dan mencantikkan kulit
  • Mengeringkan JERAWAT dgn menyapukan sebagai lotion
  • Melembutkan dan mencantikkan rambut apabila di sapu
  • Penawar gatal dan mengurangkan pendarahan malah mempercepatkan proses penyembuhan
  • Memudarkan Kesan Parut yang baru
  • Membantu masalah CIRIT BIRIT dan merawat percernaan serta pedih ulu hati.
  • Menurunkan berat badan

12802778_899183946847301_1919144711300592580_n

See!!!

Tak rugi pun pakai benda alah ni. Terbukti banyak khasiat. Dan aloe vera ni di gunakan secara meluas dalam bidang kosmetik dan perubatan.

Utuk info dan matlumat lanjut boleh ke laman web diorang. Ada testimoni pengguna juga dalam tu

About Faizal Fredley

Winner of Favourite Travel Blog 2013 and Runner up Best Travel Blog 2014 in Malaysia Social Media Week (MSMW). A Telco Engineer by Profession. A Blogger and Traveler by Passion.

Comments

  1. thank you for tips, aloe vera memang cocok untuk muka
    wooclip @Download streaming free recently posted..Martian (2015)My Profile

  2. boleh lah nanti aku try juga

  3. patut la dia makin comey. eh hahahaha

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge