Restoran Seafood Sedap KL | Crab Factory Brolly

DSC_0549 (1)

Brolly KL

Restoran Seafood Sedap di KL | Crab Factory Brolly. Mencari cari restoran seafood terbaik di sekitar KL? Haa ni aku ada satu restoran seafood untuk di kongsikan. Baru baru ni aku dan beberapa org blogger dari KELAB BLOGGER BEN ASHAARI berpeluang utk review Crab Factory Brolly yang terletak di Menara Felda Kuala Lumpur.

Brolly KL ni tak susah pun nak cari. Kalau sesiapa yg dah biasa dengan KL ni maybe tempat ni korang lalu hari-hari.

DSC_0553 (1)

Sinki yg unik

DSC_0550 (1)

deco dalaman

DSC_0626 (1)

im here

Dibuka setiap hari bermula jam 9 pagi sampai lewat malam, Brolly KL menyajikan perbagai masakan seafood dan juga western. So kalau korang yang tak makan seafood tu tapi nak bawa ahli keluarga korang makan seafood korang leh jer order western food.

Deco yang menarik membuatkan korang merasai kelainan bila makan di sini. Selain sesuai untuk keluarga Brolly KL juga merupakan tempat yang sesuai utk lepak bersama kawan2.

Ini antara menu yang di sediakan dan sempat masuk ke dalam perut aku.

Starters

  • Cencaluk Fried Chicken Wing
  • Beef Burger & Skewer
  • Ayam percik lunch Tray
  • Seafood Fried Rice Lunch Tray – Lunch Set
  • Beef burger set
  • Beef Yakiniku Omelette Curry Don
  • Lambogarlic Pizza

Main Course (ada 3 jenis sos)

  • Beef Sirloin with Black Pepper Sauce
  • Beef Ribeye with Mushroom Sauce

Sos

  • Signature Southern Bang Sauce
  • Spicy Plum Sauce
  • Garlic Butter Sauce

Desert

  • Tiramisu & Chunky Peanut Butter
  • Wafflle

DSC_0605 (1)

DSC_0577 (1)

DSC_0576 (1)

Cencaluk Fried Chicken Wing

DSC_0599 (1)

Lambogarlic Pizza

DSC_0585 (1)

Beef burger set

DSC_0615 (1)

DSC_0609 (1)

DSC_0608 (1)

Memang berbaloi baloi…Sampai kembung perut weh. Baru je niat nak diet. Bagi korang yang nak datang ke Brolly KL ni ada promosi untuk bulan mac ni.  Jadi korang apa tunggu lain moh ler kita serbu ramai2. Gerenti berbaloi.

DSC_0622 (1)

Wafflle

DSC_0620 (1)

Tiramisu & Chunky Peanut Butter

Dah habis melantak semua tu kami di hidangkan dengan 2 jenis pencuci mulut. Memang sedap.

DSC_0624 (1)

Brolly KL akan adakan promosi utk bulan march ni

Promosi Crab Factory @ Brolly

MARCH

  • Monthly Crazy Bag March – Spanner Crab dengan harga RM12 / 100 gram (Harga biasa RM17 / 100 gram)
  • Monthly Meal For Two Seafood Lovers March – 500 gram Yabbies-M dan 300 fram New Zealand Musseld dengan harga RM88 sahaja (Harga biasa RM115). *Percuma jagung, cendawan butang dan coleslaw

OPERATING HOURS

  • MON – FRI (11:00 AM till late)
  • SAT – SUN (09:00 AM till late)
  • (Main Kitchen closes at 10.30 PM)
  • (Snack Kitchen closes from 11.00 AM till late)

BROLLY KL

Menara Felda, Platinum Park, No. 11,
Persiaran KLCC,
50088 Wilayah Perseketuan Kuala Lumpur,
Kuala Lumpur

About Faizal Fredley

Winner of Favourite Travel Blog 2013 and Runner up Best Travel Blog 2014 in Malaysia Social Media Week (MSMW). A Telco Engineer by Profession. A Blogger and Traveler by Passion.

Comments

  1. sweet ending.. so sweet
    dkna abza recently posted..Kunyah-Kunyah Gula-Gula Cinta | Love CandyMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge