Lexis Hibiscus Port Dickson, Best Ker?

IMG_8782

Lexis Hibiscus Port Dickson, Best Ker?. Mula2 di buka dulu ni lah soalan yang bermain di minda aku. Teringin nak stay di Lexis Hibiscus. Bila tgk harga bilik satu malam wow..telan air liur jer…

Dan alhamdulillah awal januari ari tu aku ada rezeki lebih dapatlah menetap di Lexis Hibiscus 3 hari 2 malam. Walaupun harga bilik around RM850 satu malam tapi pejam mata je lah sebab teringin kan.

Untuk malam pertama aku stay di bilik Premium Pool Villa. Yang ni yang atas air tu. Tapi orang kata yang Sky Pool Villa  tu lagi best sebab boleh view laut. Dan dari segi harga yg Sky Pool Villa lagi mahal.

IMG_8396
releks dlm pool sambil layan sunset

Jenis Bilik dan Harga

  • Premium Pool Villa – Rm850++/night
  • Sky Pool Villa
  • Executive Pool Villa
  • Panorama Pool Villa – RM1500++/night (Harga sebenar x publish lagi)

Hari tu aku sempat rasa premium pool villa dengan panorama pool villa. Memang best gila lah. Sangat sesuai utk bawak family bercuti.

IMG_8771
Design kat luar agak unik

Ni antara komen yang dpt aku bagi sepanjang 3 hari aku kat sana

  • Staff yg friendly
  • Check in senang x perlu tunggu lama
  • Premium Pool Villa dan Panorama Pool Villa sangat cantik view dia
  • Private Swimming pool best
  • Bilik luas
  • Decoration bilik smart dan up to date
  • Flat screen tv panel
  • Ada sauna dalam bilik
  • Katil selesa
  • Buffet dinner x byk pilihan. kalau nak jimat better makan kat luar je.
  • Boleh sewa basikal utk pusing2 sekitar resort waktu petang

Overall Review dari aku

  • Sleep Quality 5/5
  • Location 4.5/5
  • Rooms 4.5/5
  • Service 4.5/5
  • Value 3/5
  • Cleanliness 4/5
  • Wifi 4/5

Kalau berpeluang aku akan stay lagi kat sini nak try yg Sky Pool Villa pulak. Memang releks dan tenang je kat sana….

Private Swimming Pool..
Lexis Hibiscus Port Dickson…

12647300_1037712139622444_4857093463452195521_n
Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
12644942_1037712289622429_2032263056603052269_n
Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
12644915_1037712239622434_3389524905248207844_n
Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
12642868_1037712196289105_7666915919705680328_n
Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
12573837_1037712262955765_215523489075325206_n
Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
12552982_1037712169622441_2138096327972972304_n
Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
12552917_1037712216289103_5618561581436382369_n
Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8786
Premium Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8785
Premium Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8772
Premium Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8783
Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8781
Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8779
Deco kat sini cantik. aku pun x tau kenpa aku amik pic ni…maybe tertarik dgn konsep dia kot.
IMG_8778
Bath tab. Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8777
Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8776
Flat Screen TV, Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8775
Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8774
Bilik Air. Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8773
Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8769
Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8767
Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8768
Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8770
Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…
IMG_8787
Ruang Makan
IMG_8788
aku suka lampu2 kat kawasan dia

Share this post

11 thoughts on “Lexis Hibiscus Port Dickson, Best Ker?

Post Comment

CommentLuv badge