Lexis Hibiscus Port Dickson Review - Faizal Fredley

Lexis Hibiscus Port Dickson Review

IMG_8782

Lexis Hibiscus Port Dickson Review. Mula2 di buka dulu ni lah soalan yang bermain di minda aku. Teringin nak stay di Lexis Hibiscus. Bila tgk harga bilik satu malam wow..telan air liur jer…

Dan alhamdulillah awal januari ari tu aku ada rezeki lebih dapatlah menetap di Lexis Hibiscus 3 hari 2 malam. Walaupun harga bilik around RM850 satu malam tapi pejam mata je lah sebab teringin kan.

Untuk malam pertama aku stay di bilik Premium Pool Villa. Yang ni yang atas air tu. Tapi orang kata yang Sky Pool Villa  tu lagi best sebab boleh view laut. Dan dari segi harga yg Sky Pool Villa lagi mahal.

IMG_8396

releks dlm pool sambil layan sunset

Jenis Bilik dan Harga

  • Premium Pool Villa – Rm850++/night
  • Sky Pool Villa
  • Executive Pool Villa
  • Panorama Pool Villa – RM1500++/night (Harga sebenar x publish lagi)

Hari tu aku sempat rasa premium pool villa dengan panorama pool villa. Memang best gila lah. Sangat sesuai utk bawak family bercuti.

IMG_8771

Design kat luar agak unik

Ni antara komen yang dpt aku bagi sepanjang 3 hari aku kat sana

  • Staff yg friendly
  • Check in senang x perlu tunggu lama
  • Premium Pool Villa dan Panorama Pool Villa sangat cantik view dia
  • Private Swimming pool best
  • Bilik luas
  • Decoration bilik smart dan up to date
  • Flat screen tv panel
  • Ada sauna dalam bilik
  • Katil selesa
  • Buffet dinner x byk pilihan. kalau nak jimat better makan kat luar je.
  • Boleh sewa basikal utk pusing2 sekitar resort waktu petang

Overall Review dari aku

  • Sleep Quality 5/5
  • Location 4.5/5
  • Rooms 4.5/5
  • Service 4.5/5
  • Value 3/5
  • Cleanliness 4/5
  • Wifi 4/5

Kalau berpeluang aku akan stay lagi kat sini nak try yg Sky Pool Villa pulak. Memang releks dan tenang je kat sana….

Private Swimming Pool..
Lexis Hibiscus Port Dickson…

12647300_1037712139622444_4857093463452195521_n

Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

12644942_1037712289622429_2032263056603052269_n

Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

12644915_1037712239622434_3389524905248207844_n

Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

12642868_1037712196289105_7666915919705680328_n

Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

12573837_1037712262955765_215523489075325206_n

Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

12552982_1037712169622441_2138096327972972304_n

Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

12552917_1037712216289103_5618561581436382369_n

Private Swimming Pool.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8786

Premium Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8785

Premium Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8772

Premium Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8783

Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8781

Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8779

Deco kat sini cantik. aku pun x tau kenpa aku amik pic ni…maybe tertarik dgn konsep dia kot.

IMG_8778

Bath tab. Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8777

Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8776

Flat Screen TV, Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8775

Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8774

Bilik Air. Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8773

Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8769

Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8767

Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8768

Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8770

Panorama Pool Villa.. Lexis Hibiscus Port Dickson…

IMG_8787

Ruang Makan

IMG_8788

aku suka lampu2 kat kawasan dia

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

13 Comments

  1. Dalila

    July 8, 2017 at 10:32 AM

    Salam.blh advice tak antara panorama dengan premium mana better? Dari segi bilik dan kemudahan buggy utk pickup..saya risau kalau pilih panorama terlalu jauh dan perlu tggu lama utk buggy pickup..kalau seaview panaroma mmg blh nampak sunset ker? Thanks.

  2. Rahasimah

    February 24, 2017 at 11:13 AM

    menarik info yang diberi dan sangat-sangat membantu macam saya yang sedang nak pergi bercuti disini.
    Macam nak cuba sky pool villa pulak.TQ

  3. Fyda Noh

    February 17, 2016 at 7:38 AM

    Pengsan tengok harga, tapi berbaloila kot tengok cantik tempat dia.. Duit boleh dicari
    Fyda Noh recently posted..Ketahui Status Talasemia, Elak Wariskan Penyakit Penyebab KematianMy Profile

  4. Fyda Noh

    February 17, 2016 at 7:38 AM

    Pengsan tengok harga, tapi berbaloila kot tengok cantik tempat dia.. Duit boleh dicari
    Fyda Noh recently posted..Ketahui Status Talasemia, Elak Wariskan Penyakit Penyebab KematianMy Profile

  5. Khamsi Abdullah

    February 16, 2016 at 4:08 PM

    Cantik. Saya pernah stay Grand Lexis kat sebelah tu. Under company sama.. pon terbaik.
    Khamsi Abdullah recently posted..Sate Sri Subang; Kuang, Sg. Buloh, SelangorMy Profile

  6. Datin Tyka

    February 11, 2016 at 11:15 AM

    pengsan tengok harga nya
    Datin Tyka recently posted..Mula Balik Dari BawahMy Profile

  7. zul

    February 8, 2016 at 6:43 PM

    perghh.. sdap duduk ore loni.. g bcuti x ajok..
    zul recently posted..DIET SONGSANG, AWAS!! IBU BAPA SEKALIAN.My Profile

  8. Amir

    February 7, 2016 at 12:08 PM

    rm850..kena bisnes rajin-rajin lagi.
    baru leh try stay semalaman 🙂
    Amir recently posted..Nak bisnes online di Instagram tapi tak kena strategiMy Profile

  9. semak saman

    February 3, 2016 at 6:20 PM

    pergh..serupa macam pergi maldives..kalau bagithu ni kat maldives pun orang percaya ni..cantik sangat.
    semak saman recently posted..Semak Saman JPJ Secara OnlineMy Profile

  10. muhammad nizam

    January 31, 2016 at 1:43 AM

    syoknyoooooo….
    muhammad nizam recently posted..BARU KENA SETEGUK DAH TAK SAKIT KEPALAMy Profile

  11. pia

    January 29, 2016 at 12:20 PM

    best la,harga je xbest hehe
    pia recently posted..Gerua – Shah Rukh Khan | Kajol | DilwaleMy Profile

  12. PCL

    January 29, 2016 at 8:47 AM

    gila mewah ni FF, teringin nak bawak family nginap kat pool villa tu..cantik !
    PCL recently posted..Bila musim mencandat sotong 2016 datang ..My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge