Berakhirnya Tahun Travel - Faizal Fredley

Berakhirnya Tahun Travel

travel3

Berakhirnya Tahun Travel. 2015 merupakan tahun travel aku. Yang mana aku target nak jelajah 15 buah negara. Walaupun tak kesampaian aku tetap bersyukur diberi kesihatan dan peluang untuk travel ke 12 buah negara.

Tahun 2016 aku rasa ramai sedia maklum ekonomi negara agak tegang sikit jadi bukan masanya untuk aku travel. Maybe tahun 2016 tahun untuk aku mencari rezeki lagi InshaAllah kalau ada peluang nak buat bisness sendiri.

Sepanjang tahun 2015 aku dah pun ke 12 buah negara.

  • Maldives – Februari
  • Lombok, Indonesia – April
  • Manchester, England – April
  • London, England – April
  • Paris, Perancis – April
  • Amsterdam, Netherlands – April
  • Frankfurt, Germany – April
  • Heidelberg, Germany – April
  • Brussel, Belgium – April
  • Zurich, Switzerland – April
  • Mt. Titlis – Switzerland – April
  • Tokyo, Japan -Mei
  • Yilan County, Taiwan – Jun
  • Siem Reap, Cambodia – Ogos
  • Perth, Australia – November

Sepatutnya ada lagi tapi disebabkan masalah cuti dan kesihatan so terpaksa di had kan. namun dapat ke 12 negara ni alhamdulillah aku dah bertuah sangat.

travel1travel2travel5travel4

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

Student Engineering dari dari azali lagi. Semua ayat dan perkataan main hentam je.

6 Comments

  1. FATIHAH FAZLIN

    January 12, 2016 at 8:12 AM

    bila agaknya boleh merasa ke luar negara ni..

  2. Uncle Zuan

    January 10, 2016 at 6:46 PM

    pergh terbaik beb! aku mula plan tau ni nak banyak travel gak, tapi di atas beberapa faktor kena hadkan travel ke luar, pusing2 dalam msia je taun ni
    Uncle Zuan recently posted..Rasa Umphhh… Mr Manshor Kopitiam PowerMy Profile

  3. pia

    January 8, 2016 at 4:14 PM

    tahniah

  4. titan

    January 8, 2016 at 1:03 AM

    pehh, merata hang berjalan yek.
    titan recently posted..Azam saya nak ada DUA kerja pada tahun ini.My Profile

  5. LuqmanZakaria

    January 8, 2016 at 1:03 AM

    12 negara tuh..bestnya..
    LuqmanZakaria recently posted..Netflix di Malaysia, Langganan bermula dari RM33 sebulanMy Profile

    • durrah

      January 8, 2016 at 3:27 PM

      tahniah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge