Berakhirnya Tahun Travel

travel3

Berakhirnya Tahun Travel. 2015 merupakan tahun travel aku. Yang mana aku target nak jelajah 15 buah negara. Walaupun tak kesampaian aku tetap bersyukur diberi kesihatan dan peluang untuk travel ke 12 buah negara.

Tahun 2016 aku rasa ramai sedia maklum ekonomi negara agak tegang sikit jadi bukan masanya untuk aku travel. Maybe tahun 2016 tahun untuk aku mencari rezeki lagi InshaAllah kalau ada peluang nak buat bisness sendiri.

Sepanjang tahun 2015 aku dah pun ke 12 buah negara.

  • Maldives – Februari
  • Lombok, Indonesia – April
  • Manchester, England – April
  • London, England – April
  • Paris, Perancis – April
  • Amsterdam, Netherlands – April
  • Frankfurt, Germany – April
  • Heidelberg, Germany – April
  • Brussel, Belgium – April
  • Zurich, Switzerland – April
  • Mt. Titlis – Switzerland – April
  • Tokyo, Japan -Mei
  • Yilan County, Taiwan – Jun
  • Siem Reap, Cambodia – Ogos
  • Perth, Australia – November

Sepatutnya ada lagi tapi disebabkan masalah cuti dan kesihatan so terpaksa di had kan. namun dapat ke 12 negara ni alhamdulillah aku dah bertuah sangat.

travel1 travel2 travel5 travel4

About Faizal Fredley

Winner of Favourite Travel Blog 2013 and Runner up Best Travel Blog 2014 in Malaysia Social Media Week (MSMW). A Telco Engineer by Profession. A Blogger and Traveler by Passion.

Comments

  1. bila agaknya boleh merasa ke luar negara ni..

  2. pergh terbaik beb! aku mula plan tau ni nak banyak travel gak, tapi di atas beberapa faktor kena hadkan travel ke luar, pusing2 dalam msia je taun ni
    Uncle Zuan recently posted..Rasa Umphhh… Mr Manshor Kopitiam PowerMy Profile

  3. tahniah

  4. pehh, merata hang berjalan yek.
    titan recently posted..Azam saya nak ada DUA kerja pada tahun ini.My Profile

  5. 12 negara tuh..bestnya..
    LuqmanZakaria recently posted..Netflix di Malaysia, Langganan bermula dari RM33 sebulanMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge