Apabila Nikmat Sihat di Tarik

1505336_10205731408708403_6482650989095067761_n (1)

Apabila Nikmat Sihat di Tarik. Alkisah tahun baru. katanya sempena menyambut kedatangan 2016. Allah tarik sekejap nikmat sihat untuk hapuskan dosa2 lalu.

Walaupun tahun baru di hospital dalam keadaan yang kurang selesa namun sedikit pun aku tak mengeluh. Sudah cukup Allah kurniakan kesihatan selama ini untuk aku travel kali ini Dia nak bagi aku rest kejap.

InshaAllah sekrang dah beransur pulih. Maybe seminggu dua lagi baik lah ni. Dah boleh sambung kerja dan travel lagi. Dah dekat 2 minggu aku cuti kerja. Bosan pulak duk kat rumah. Hari ni dapat lagi MC seminggu. Doktor kata maybe kena tambah lagi MC bergantung kepada follow up minggu depan.

Bila dalam keadaan sakit teringat lagi Raihan “Demi Masa”

Ingat lima perkara

sebelum lima perkara

Sihat sebelum sakit

Muda sebelum tua

Kaya sebelum miskin

Lapang sebelum sempit

Hidup sebelum mati

4 thoughts on “Apabila Nikmat Sihat di Tarik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge