Apabila Nikmat Sihat di Tarik

1505336_10205731408708403_6482650989095067761_n (1)

Apabila Nikmat Sihat di Tarik. Alkisah tahun baru. katanya sempena menyambut kedatangan 2016. Allah tarik sekejap nikmat sihat untuk hapuskan dosa2 lalu.

Walaupun tahun baru di hospital dalam keadaan yang kurang selesa namun sedikit pun aku tak mengeluh. Sudah cukup Allah kurniakan kesihatan selama ini untuk aku travel kali ini Dia nak bagi aku rest kejap.

InshaAllah sekrang dah beransur pulih. Maybe seminggu dua lagi baik lah ni. Dah boleh sambung kerja dan travel lagi. Dah dekat 2 minggu aku cuti kerja. Bosan pulak duk kat rumah. Hari ni dapat lagi MC seminggu. Doktor kata maybe kena tambah lagi MC bergantung kepada follow up minggu depan.

Bila dalam keadaan sakit teringat lagi Raihan “Demi Masa”

Ingat lima perkara

sebelum lima perkara

Sihat sebelum sakit

Muda sebelum tua

Kaya sebelum miskin

Lapang sebelum sempit

Hidup sebelum mati

.
#TravelTip: Untuk Jimatkan belanja boleh sewa pocket wifi siap-siap dari Malaysia. Jimat & boleh kongsi ramai-ramai. Boleh sewa pocket wifi di Samurai Wifi. Untuk jimat apabila stay di Hotel boleh dapatkan Voucher Hotel dan diskaun di DiscountCodeHK.com. Apabila travel di musim sejuk boleh juga beli kelengkapan baju2 sejuk murah di PakaianMusimSejuk.com.
.
THIS WEBSITE SPONSORED & SUPPORT BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & #kelabbloggerbenashaari
.
“Every travel is a journey and every journey is a travel. No matter where you go, what you’re up to is a journey. Enjoy life, live with it and make peace of it. Our journey in life will end but not with our soul. Go beyond the journey and discover what life has to offer.”~Eacel Janubas~

4 Comments

  1. titan

    January 6, 2016 at 10:17 PM

    jaga makan dan badan beb..

    badan ni nak pakai lama. lagi-lagi nak travel. badan kena kuat selalu.
    titan recently posted..Masih adakah sinar keindahan TUJUH warna pelangi yang tidak pernah kehabisan cahayanya di ufuk timur?My Profile

  2. Muhammad Khairuddin Lim

    January 6, 2016 at 8:19 PM

    semoga sihat selalu…
    Muhammad Khairuddin Lim recently posted..The Gap, South Head, SydneyMy Profile

  3. sue izza

    January 5, 2016 at 9:41 AM

    jaga diri jaga makan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge