Apabila Nikmat Sihat di Tarik

#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI

1505336_10205731408708403_6482650989095067761_n (1)

Apabila Nikmat Sihat di Tarik. Alkisah tahun baru. katanya sempena menyambut kedatangan 2016. Allah tarik sekejap nikmat sihat untuk hapuskan dosa2 lalu.

Walaupun tahun baru di hospital dalam keadaan yang kurang selesa namun sedikit pun aku tak mengeluh. Sudah cukup Allah kurniakan kesihatan selama ini untuk aku travel kali ini Dia nak bagi aku rest kejap.

InshaAllah sekrang dah beransur pulih. Maybe seminggu dua lagi baik lah ni. Dah boleh sambung kerja dan travel lagi. Dah dekat 2 minggu aku cuti kerja. Bosan pulak duk kat rumah. Hari ni dapat lagi MC seminggu. Doktor kata maybe kena tambah lagi MC bergantung kepada follow up minggu depan.

Bila dalam keadaan sakit teringat lagi Raihan “Demi Masa”

Ingat lima perkara

sebelum lima perkara

Sihat sebelum sakit

Muda sebelum tua

Kaya sebelum miskin

Lapang sebelum sempit

Hidup sebelum mati

THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting)Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
POWER BY:  
Malaysia Tourism, Korea Tourism Organization, Skyscanner, Wonderful Indonesia

READ  DAFTAR MUET ONLINE | CARA DAFTAR MUET ONLINE
Winner of Favourite Travel Blog 2013 and Runner up Best Travel Blog 2014 in Malaysia Social Media Week (MSMW). A Telco Engineer by Profession. A Blogger and Traveler by Passion.

4 Comments

  1. titan

    January 6, 2016 at 10:17 PM

    jaga makan dan badan beb..

    badan ni nak pakai lama. lagi-lagi nak travel. badan kena kuat selalu.
    titan recently posted..Masih adakah sinar keindahan TUJUH warna pelangi yang tidak pernah kehabisan cahayanya di ufuk timur?My Profile

  2. Muhammad Khairuddin Lim

    January 6, 2016 at 8:19 PM

    semoga sihat selalu…
    Muhammad Khairuddin Lim recently posted..The Gap, South Head, SydneyMy Profile

  3. sue izza

    January 5, 2016 at 9:41 AM

    jaga diri jaga makan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge