Apabila Nikmat Sihat di Tarik

4 comments

in LIFESTYLE

1505336_10205731408708403_6482650989095067761_n (1)

Apabila Nikmat Sihat di Tarik. Alkisah tahun baru. katanya sempena menyambut kedatangan 2016. Allah tarik sekejap nikmat sihat untuk hapuskan dosa2 lalu.

Walaupun tahun baru di hospital dalam keadaan yang kurang selesa namun sedikit pun aku tak mengeluh. Sudah cukup Allah kurniakan kesihatan selama ini untuk aku travel kali ini Dia nak bagi aku rest kejap.

InshaAllah sekrang dah beransur pulih. Maybe seminggu dua lagi baik lah ni. Dah boleh sambung kerja dan travel lagi. Dah dekat 2 minggu aku cuti kerja. Bosan pulak duk kat rumah. Hari ni dapat lagi MC seminggu. Doktor kata maybe kena tambah lagi MC bergantung kepada follow up minggu depan.

Bila dalam keadaan sakit teringat lagi Raihan “Demi Masa”

Ingat lima perkara

sebelum lima perkara

Sihat sebelum sakit

Muda sebelum tua

Kaya sebelum miskin

Lapang sebelum sempit

Hidup sebelum mati

{ 4 comments… read them below or add one }

titan January 6, 2016 at 10:17 PM

jaga makan dan badan beb..

badan ni nak pakai lama. lagi-lagi nak travel. badan kena kuat selalu.
titan recently posted..Masih adakah sinar keindahan TUJUH warna pelangi yang tidak pernah kehabisan cahayanya di ufuk timur?My Profile

Reply

Travelog Siti January 8, 2016 at 9:14 PM

Semoga cepat sembut. Pasni kena jaga kesihatan betul2
Travelog Siti recently posted..Akhirnya sampai juga ke Dolmabahce Palace, IstanbulMy Profile

Reply

Muhammad Khairuddin Lim January 6, 2016 at 8:19 PM

semoga sihat selalu…
Muhammad Khairuddin Lim recently posted..The Gap, South Head, SydneyMy Profile

Reply

sue izza January 5, 2016 at 9:41 AM

jaga diri jaga makan…

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: