Tempat Percutian Keluarga | A’famosa Resort Review

IMG_5524

Bersama Blogger Shaila & Family, Blogger Yanie & Husband dan Uzu & Pakwe, Blogger Nina

Tempat Percutian Keluarga | A’famosa Resort Review. Bagi anda yang tengah mencari cari tempat untuk percutian keluarga dalam negara boleh mencuba A’famosa Resort Water Theme Park yang terletak di tidak jauh dari salah satu pintu masuk ke daerah Alor Gajah, Melaka iaitu melalui Persimpangan Plaza Tol Simpang Ampat, Lebuhraya Utara Selatan.

Cuti deepavali yang lepas aku sempat ke A’famosa Resort Water Theme Park bersama beberapa lagi blogger untuk mengalami sendiri keseronokan water theme park di A’famosa Resort ni. Selama 2 hari aku kat sana aku stay di Apartment yang mempunyai 2 bilik. Apartment ni sanagt2 luas memang sesuai untuk family. 

IMG_5113

Apartment 2 bilik

Selain Apartment A’famosa Resort Water Theme Park juga menyediakan Kondo, Hotel dan juga resort. So koarang boelh pilih ikut keselesaan korang untuk stay di mana.

  • Villa ( 3bilik , 4 bilik dan disediakan kolam renang)
  • Villa Suite ( jacuzzi pun ada) 
  • Condotel ( family studio, condo 2 bilik, condo 3 bilik)
  • Apartment 2 bilik
  • dan Bilik Hotel. 

Untuk water theme park pula korang boleh main macam2 jenis permainan sampai muntah. Hahha aku hari tu sempat main 5 jenis permainan tu pun dah ketat lutut kan. Nampak macam simple jer game dia tapi bila naik pergghhh memang ko akan rasa aku x nak naik dah..tobat x nak naik..haha sebab sangat mencabar okey. Tapi syok bila habis main terasa nak repete lagi. 

a famosa 8

seronok memasing. haha

Hari Pertama

Untuk hari pertama lepas check in kami terus ke water theme park. nak basahkan badan katanya. Water theme park di buka dari jam 9 pagi – 6 ptg. 

banyak game yg sempat aku try. paling best adalah high speed slide. nampak tinggi tapi memang tinggi pun. Hahaha memang betol2 speed yang nih.

SH-700x400

Ni lah big ice cream

yang paling mencabar bagi aku adalah BIG ICE CREAM. korang patut try walaupun sekali. Hahaha

widest ice-cream structures in South-East Asia, measuring 20.8m in height and 18.3m in diameter, as patrons slide across a total length of 108m at high speeds depending on individual body weight.

Selain tu ada:

  • windy lazy river
  • wave pool
  • big ice cream
  • high speed slide
  • inner tube slide

Di malam hari pula A’famosa Resort menyediakan show di Old West (Cowboy Town). kat sini macam fun fair lah. memang seronok. ada macam2 persembahan. 

Hari Kedua

Untuk hari kedua full day kami di safari wonderland. Kat sini macam2 binatang ada. yang lagi seronok ada show lagi. 

habis show ni korang ke safari park utk tgk binatang liar. Ada singa putih, harimau belalang, zirafah dan banyak lagi. Paling excited bila korang boleh tgk dari dekat singa putih. comel gila tapi sekali dia terkam mau kecut perut koo..

a famosa 7

antara binatang yg ada kat sini

So, bagi korang yang mencari cari A’famosa Resort Water Theme Park. Segalanya ada disini. lagi satu A’famosa Resort Water Theme Park ada banyak kemudahan yang disediakan. contoh masa aku ke sana ada atlet OKU. so diorang yang berkerusi roda pom boleh bermain2 di water theme park ni.

Tips ke A’famosa Resort Water Theme Park

  • Kanak2 bawah 3 tahun masuk adalah percuma
  • Nak masuk theme park wajib pakai pakaian mandi
  • Elakkan pakai high heels  

Theme Park Tickets

  • Package A: Ticket to Water Theme Park + Safari Wonderland for RM50 instead of RM102
  • Package B: Tickets to Water Theme Park + Old West (Cowboy Town) for RM50 instead of RM90
  • Package C: Tickets to Safari Wonderland + Old West (Cowboy Town) for RM50 instead of RM112

Opening hours

Water Theme Park

  • Weekdays: 11am – 7pm
  • Weekends: 9am – 8pm
  • Closed on Tuesdays (except for school and public holidays) 

Safari Wonderland

  • Open 9am – 5pm daily
  • Elephant Encounter: 10.15am and 4.30pm
  • Multi-animal Fun Show: 11.20am and 3pm
  • Color of the Bird: 12pm and 3.45pm
  • Wild Wild West show: 2.15pm 

Old West (Cowboy Town)

  • Open 6pm to midnight daily
  • Red Indian show: 8.30pm
  • Carnival: 9.15pm

Phone: 06-552 0888 ext. 88873 (Call Mon – Fri: 9am – 5pm)
Facebook: A’Famosa Resort
Twitter: @AFamosa
Business registration number: 336822-K

 Dah habis membebel jom layan gambar kami di sana

a famosa 6

Elephant show

a famosa 5

Show dekat old west

a famosa 4

Show dekat old west

a famosa 3

Show dekat old west

a famosa 9

Apartment 2 bilik

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting)Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
.

Former Engineer. A dreamer. Kacak & Awesome. Traveler.

7 Comments

  1. illazwritter

    November 25, 2015 at 2:16 PM

    haiiii…wahhhh nicw entry kipidap…hahaha

  2. zik

    November 17, 2015 at 6:30 PM

    singa putih? harimau belalang pun ada… pelik2..nih yang tertanya-tanya…
    zik recently posted..Malaysia vs UAE apa yang perlu diperbaiki??My Profile

  3. LM

    November 17, 2015 at 3:25 PM

    Big aiskrim tu baru ke? Mcm x pernah main je. Hihi

  4. Dkna Abza

    November 17, 2015 at 12:41 PM

    duk sorang dalam bilik tak takut ke? cepat2 la ..hehee
    Dkna Abza recently posted..Mee Goreng DinihariMy Profile

  5. Yanieyusuf

    November 17, 2015 at 11:41 AM

    memang best kan!! rasa nak gi holiday lagi ni hihih
    Yanieyusuf recently posted..Water Theme Park Afamosa Resort MelakaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge