Tekanan Bila Tak Dapat Travel. tekanan kerja merupakan salah satu penyiksaan jiwa dan raga namun bagi golongan marhain macam aku ni terpaksalah dikorbankan waktu percutian demi memenuhi tanggujawab kpd duniawi yang mencabar ini. Sepatutnya bulan Sept-Nov ni aku sedang menikmati…

Cara Hilangkan Tekanan Kerja Dengan Sony CAM.  Sejak kebelakangan ni tekanan kerja makin bertambah. Bila projek dah nak sampai dateline tapi projek masih lagi delay disebabkan masalah teknikal ni membuatkan org atas pun tak senang duduk. Jadi bila org atas…

Hobi Wajib Bagi Seorang Traveller. Bagi mana2 tarveller atau bukan tarvel tiap kali meninggalkan negara yang korang pergi mesti korang akan collect something kan… Aku kalau gi tarvel mana2 aku akan pastikan beberapa perkara aku akan beli sebagai koleksi peribadi.…

Keputusan UPSR Tak Penting Pun. OK sebelum aku teruskan dengan entry ni aku nak tegaskan bahawa keputusan UPSR ni bukan betul2 tak penting maksud aku. Ada something yang nak diceritakan.. Berbalik pada tahun 2002 iaitu 13 tahun dahulu dimana tahun…

Tempat Percutian Keluarga | A’famosa Resort Review. Bagi anda yang tengah mencari cari tempat untuk percutian keluarga dalam negara boleh mencuba A’famosa Resort Water Theme Park yang terletak di tidak jauh dari salah satu pintu masuk ke daerah Alor Gajah, Melaka iaitu…
Tempat Menarik di Perth Australia | 4D3N in Perth

Tempat Menarik di Perth Australia | 4D3N in Perth. Pertama kali dalam hidup aku bila aku buat keputusan drastik nak fly ke Perth Australia untuk percutian hujung minggu. So segala bagai persiapan aku buat last minit. Book Hotel, Book kereta sewa, book…

Kerjasama Kemenangan Antara Ambi Pur dan FC Barcelona. Bila jenama pewangi No 1 dunia dan pasukan bola sepak No 1 bergabung dalam kerjasama kemenagan tahun ini, Bertempat di Marble 8  Bar & Prive, Kuala Lumpur telah berlansungnya sidang akhbar sempena perjanjian…

Driving in Perth Australia | Apa yang Anda Perlu Tahu. 3 hari 2 malam aku berseorangan di perth Australia. Kali ni aku just nak cerita tentang cabaran dan keseronokan aku memandu di Australia ni. Part percutian dan tempat menarik di Perth…