Tip Memilih Job Review di Blog. Tuhh dia macam banyak sangat job yang masuk kan…Hahah kalau benarlah maka pakcik kayoo dekkk… Untuk blog suam2 kuku jari kaki macam blog pakcik ni job pun malu2 nak singgah Tapi adalah sekali sekala cukup untuk bayar hosting setahun. Alhamdulillah!!

Ok pakcik sebenarnya bukan rajin sangat nak buat review ni melainkan job review yang pakcik dapat tu betol2 berbaloi. kalau zaman mula2 pakcik berblog dulu semua job pakcik kutik dek. Walaupun harga satu review tu 20 sen tetap amik.

Sekarang ni bila dah korja tetap ni hanya job2 tertentu je pakcik mampu buat. Kalau ikutkan hati ni memang nak amik semua je job tak kira kecik besar namun masa x mengizinkan.Terpaksa memilih. lagi pun job review sekarang ni bukan senang ye. Nak kena buat video lah nak kena buat itu lah ini lah…Macam-macam nak kena buat…

digital-fuel-review-app-splash

Ni sedikit tip memilih job review di blog bagi pakcik.

Job riban riban

(tgk bayaran memang mata hitam tu bertukar jadi RM (bukan Rosmah Mansor) tapi besar bayaran besar juga tanggungjawabnya. Ingt client senang2 nak bayar mahal?)

Job biasa2

(Job biasa2 ni pakcik amik bila pakcik pokai. hahaa ataupun bila pakcik byk masa free.

Job review barang2 yang pakcik suka.

Tak kisahlah x de bayaran pun janji dpt barang tu dan barang tu memang pakcik nak. tak payah susah2 nak beli.

Job dari company besar.

Biasanya company besar ni bayaran pun tinggi. Dan peluang utk bekerjasama dengan company besar memang idaman setiap blogger. Sebelum ni aku pernah bekerjasama dgn Lenovo, Samsung, Emirates Airline, Malindo Air, Sony, Digi, Bank Rakyat, Honda dan juga Hotel2 bertaraf 5 bintang.

Ok itu je. pakcik rasa tip2 ni ramai je blogger2 otai yang guna.

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge