Pengalaman Terbang Bersama Emirates Airlines. Dah lama sebenarnya aku simpan impian untuk terbang bersama flight Emirates Airline ni. Antara Airlines 5 bintang dan antara yang paling top di dunia. Alhamdulillah bulan april 2015 aku diberi peluang untuk fly bersama Emirates.

Masa tu memang excited gila. Aku rasa macam village people sangat. Semua benda dalam flight tu aku nak amik gambar. Tapi disebabkan masa aku fly tu flight aku malam waktu malaysia jadi kebanyakkan gambar yang aku amik banyak yang gelap.

Jika nak dibandingkan dengan Malasysia Airlines memang jauh beza sebenarnya jadi aku malas nak compared sangat.

IMG_2103 (1)
KLIA checking boarding time

So, sepanjang 8 jam perjalanan ke Dubai dan 8 Jam perjalanan ke Paris memang aku rasa sekejap jer. Selain ruang yang luas Emirates ada juga screen utk tgk movie. Sama je macam airlines lain kot.

Overall aku memang puas hatilah dengan Emirates Airlines nih.

Rate:

  • Ruang/Space – 4* (Luas dan selesa)
  • Services – 4* (ok laaa)
  • Makanan – 4* (sedap jugak laa)
  • Value – 4*(harga reasonable)
  • Seat Quality – 4.5* (boleh tido nyenyak)
  • Cleanliness – 4.5* (ok bersih)
  • Wifi (A380) – 3*

Dalam perjalanan dari KUL ke Dubai aku naik Boeing 777. X besar sangat. Dan dari Dubai ke Paris aku naik A380. Yang ni 2 tingkat. Untuk first class tingkat atas dan utk standard tingkat bawah. A380 juga ada wifi ok. 30 minit pertama free. Lepas tu kena bayar 1 dolar 1 jam kot. Kelajuaan biasa-biasa jer. Tapi boleh lah setakatnak whatsapp dengan update Facebook secara live dari atas awan.

IMG_2096 (1)
settel checkin ready to fly
IMG_2110 (1)
Dinner dari KUL ke Dubai
IMG_2111 (1)
Berlepas dr KUL ke Dubai
Emirates_777_Economy_seats
Economy Class on the Boeing 777-300ER
IMG_2129 (1)
Dalam A380
IMG_2130 (1)
Benda ni lah boleh wak hilang boring selama 16 jam dalam flight
IMG_2132 (1)
Berlepas daru Dubai ke Paris
Processed with VSCOcam with c1 preset
Breakfast. Sedap!!!
IMG_2150 (1)
Lunch. Boleh laaaa

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge