IMG_1004
Weekend Sweet Escape by Hotel Quickly Apps

Weekend Sweet Escape by HotelQuickly Apps. Weekend Minggu lepas sempat aku lari dari kesibukan kerja untuk releks kan minda dan tenang kan diri. Al maklumlah bila dah 5 hari bekerja duk mengadap laptop jer mata pun naik merah. Otak lagi nak macam dah tak betul dah. Jadi kena lah aku aku fix kan diri ni sikit. Apa salahnya kan sesekali manakan diri sendiri.

Memandangkan aku ni seorang yang busy bekerja so masa untuk merancang percutian singkat di hujung minggu ni x berapa nak ada. Nasib baik ada Apps @HotelQuickly ni.

Apps ni banyak membantu aku untuk memudahkan proses tempahan hotel.

Sebelum aku cerita lebih lanjut tentang meh aku cerita sikit tentang HotelQuickly Apps ni.

  • Apps untuk last minute hotel booking. Kini berada di ranking no 1 di Asia.
  • Sesuai untuk travellers, business travellers dan juga untuk persendirian.
  • Berkonsepkan booking last minute dalam versi telefon pintar
  • Mempunyai 6000 hotel di lebih dari 200 destinasi di seluruh dunia termasuk 15 negara di Asia Pacific termasuk Malaysia.
  • Semua hotel di pilih sendiri oleh pihak HotelQuickly berdasarkan rate yg terbaik termasuk hotel bertaraf 3*, 4* dah 5*
  • 30% lagi murah dari booking biasa
4
Hotel Quickly Apps

Dengan kata lain Hotel Quickly ni memang sesuai untuk sesiapa yang suka travel terutama pada hujung minggu. Kalau kata korang termiss flight ke atau delay ke nak cari hotel ASAP boleh terus book melalui apps ni. Memang sangat mudah, cepat dan pantas lagi pun harga murah.

Apps ni boleh di download di secara percuma di iOS dan Android devices.

“We travel not to escape life, but for life not to escape us…”

IMG_1085
Majestic Hotel for Dinner

Berbalik kepada cerita aku weekend lepas agak padat juga sebenarnya tapi best lah. Banyak aktiviti yang boleh merelekskan diri aku. Seperti belajar buat batek di Yayasan Seni.

Buat batik ni sebelum ni memang aku tak minat tapi bila aku cuba buat tu rasa mcm syok pulak. Seronok boleh mewarna rasa mcm zaman kanak2 dulu jer.

Habis je buat batik aku berpelung untuk manja kan diri di Mandara Spa di Sunway Hotel. Spa yang bertaraf 5 bintang ni memang menjadi pilihan warga kota sebab weekend lepas ramai juga customer kat sana.

Untuk malam sempat aku dinner di Majestic Hotel KL. Sebelum check in di Shangri La Hotel KL.

1
Menconteng Batik. Eh betul ke sebutan dia
2
Mandara SPA
3
Shangri La Hotel KL. Hotel ni aku book guna HotelQuicky Apps. X sampai 10 minit pun

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge