10423649_10153161825226309_300145978723234365_n
Tip Penampilan Diri di Style Workshop Bersama Wawa Idris

Tip Penampilan Diri di Style Workshop Bersama Wawa Idris. Baru-baru ni aku sempat join satu workshop untuk penampilan diri supaya nampak lebih kemas dan menarik terutama untuk berdepan dengan orang ramai. Workshop ini hasil kerjasama antara kelab blogger ben ashaari dengan Wawa Idris untuk memastikan blogger blogger dari kelab ini tampil penuh yakin di setiap event2 yang di hadiri.

Wawa Idris ni bukan adik beradik wawa zainal ye. Wawa idris merupakan imej consultant yang berjaya. Kalau tak caya korang cuba lah goolge wawa idris.

Ok berbalik kpd Tip Penampilan Diri dari Wawa Idris tempoh hari. Mula-mula aku masuk dewan pun first impression aku pasal wawa hanyalah satu “Wow” She really what we call imej consultant. Dari cara pemakaian dia hinggalah cara berkomunikasi beliau memang membuatkan kita rasa “kan best kalau aku pun boleh jadi mcm tuh“.

11992309_10203370860792602_455739462_n
Photographer, Wawa Idris dan Ben Ashaari

Workshop yg berlansung di De Palma Hotel Ampang bermula dari jam 9 pagi sampai 4 ptg. Walaupun masa yang singkat namun kami byk diberikan tip2 tentang penampilan diri dari Wawa untuk menjadi seorang yang berpenampilan menarik satu hari nanti InshaAllah.

Dari segi penyampaian yang cukup sporting membuatkan para blogger rasa begitu bersahaja dalam menyedut segala ilmu yang diberikan. Serius rasa macam sekejap je masa berlalu.

Antara beberapa tip yang di berikan oleh Wawa Idris:

Selfie

  • S- Stop comparing yourself
  • E- External perspective
  • L- List your awesome traits
  • F- Focus on achievements
  • I- Inner self
  • E- Embrace yourself

TOP

  • T- Time  = Waktu yang sesuai
  • O- Occasion  = Bentuk sesebuah majlis atau program
  • P- Place  = Tempat yang ingin dituju

Ni antara 2 tip yang agak penting bagi aku untuk permulaan dalam memperbaiki diri untuk tampil lebih menarik sebab dalam setiap apa yang kita buat haruskan mempunyai tujuaan dan sebab kan.

So better kenal pasti tujuan dan sebab kita menghadiri sesuatu event. Jangan pula event review restoren kita pakai pakaian mcm nak review swimming pool yer.. *Ni contoh….

Ok tu antara tip yang diberi oleh Wawa. Kalaunak tau lebih apa kata korang join workshop dia jugak pasni. Matlumat lanjut boleh terus ke:

11953096_10205164904546153_6927119688648413009_n
Ada sijil u oll….

Last but not least jutaan terima kasih pada para penaja seperti Uncle Kay Photography, Kaio Creative Studio , Butik Chemboja , Salees Food , MBH SPA , EyeMaster , Ratu Jannah dan Raja Jannah ! Terbaik !!

Kepada EyeMaster aku ucapkan terima kasih secara personal untuk tajaan sun glass yang aku dapat untuk Lucky Draw..Hahah walaupun hakikatnya bukan aku yang dapat lucky draw itu namun aku cukup lucky utk mendapatkan sun glass ituuu

Fakta

80% pakaian dalam wardrobe kita tak kan pakai. Hanya 20% sahaja pakaian yg ada dalam tu kita akan pakai.

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge