Faizal Fredley on Kosmo | Alatan Sesuai dibawa Bercuti

Cerita lama, baru teringat nak buat entry. hahhaha…dah berlumut dah!!! Jom baca sikit apa yang kosmo tulis pasal aku. KEHIDUPAN penulis blog, Mohamad Faizal Kamarulzaman berubah dalam sekelip mata sebaik dia memiliki tablet, Samsung Galaxy Tab 4 pada bulan Ogos…
Sudah Sudahlah TV3 Suku Weh

Sudah Sudahlah TV3 Suku Weh. Tadi lepas berbuka puasa sempat lah aku tengok tv kejap. aku sejak masuk universiti sampai lah kerja nak tgk tv memang jarang sekrang. Bukan tak nak tgk tapi kebanyakkan rancangan tv sekrang x mendatangkan menfaat…
Pencuci Muka Untuk Lelaki | SK-II Men’s

Pencuci Muka Untuk Lelaki | SK-II Men’s. Lelaki zaman sekrang bukan macam dulu, Kalau tengok almari sesetengah lelaki tu mengalahkan perempuan contohnya aku, mcam-macam jenama dan jenis set penjagaan kulit. Bukan nak kulit muka halus mulus tapi kalau boleh nak…
Dalam Dilema | Tawaran Sambung Belajar di UK

Dalam Dilema | Tawaran Sambung Belajar di UK. Bukan senang rupanya nak ambik sesuatu tindakan secara drastik dalam kehidupan ni. Terlampau banyak persoalan yang timbul di fikiran. Seolah oleh semuanya perlukan jawapan pada waktu ni jugak. Mengenai tawaran sambung belajar…
Homestay at Yilan Taiwan | Farmland BNB

Homestay at Yilan Taiwan | Farmland BNB. Sebelum ni aku ada cerita yang aku telah secara tak sengajanya maybe terinvited untuk ke Ynilan sponsor by Yilan County Government dan juga Creative Industry Centre of Chinese Culture University in Taiwan. Aku sangat-sangat berbesar…
Regenerate Your Soul in Yilan City Taiwan

Regenerate Your Soul in Yilan City Taiwan.  Alhamdulliah akhirnya sampai juga aku ke destinasi terakhir untuk kembara 2015 fasa 1. Lepas ni ada lagi ke tak tu belum pasti lagi. Harap-harap lepas ni ada lagi peluang nak fly. Kali ni…
Setelah 7 Hari Berlalu, Akhirnya…

Setelah 7 Hari Berlalu, Akhirnya…akhirnya…terupdate juga blog nih. Hahha entah kenapa mood menulis susah sangat nak datang ni padahal banyak je cerita yang aku KENA tulis, Banyak event yang nak aku cover dan banyak juga cerita travel yang aku tak…