Percutian ke UK (London) | Kembara Eropah 15 Hari 6 Negara

Percutian ke UK (London) | Kembara Eropah 15 Hari 6 Negara. Untuk episode kali ini merupakan sambungan daripada trip ke europe di manchester. Sebenarnya aku terlebih dahulu singgah di london setelah direct dari Air Port CDG Paris dengan Euro Star. Namun dari London aku terus ke Manchester untuk memulakan journey aku bermula dari Manchester.

Di London juga aku dah muka belajar menggunakan tube underground. Sebenarnya tak susah pun nak guna tube ni. Bila dah faham konsep dia InshaAllah korang boleh ke mana-mana hanya menggunakan train sahaja sangat senang sangat.

Setelah sampai ke London dari Manchester aku terus ke Heathrow terminal 2 untuk bersama geng lain dari selamatbercuti.com yang dinamakan Taste of Europe with Faiz Dicke.

IMG_2681

HYDE PARK LONDON

IMG_2557

dapat makan nasi sedap giler walaupun tawar sikit.heheh

IMG_2546

ibis hotel london. Kira selesa gak lah

IMG_2547

IBIS HOTEL LONDON EXCEL

IMG_2551

ROYAL VICTORIA DOCK

IMG_2552

ROYAL VICTORIA DOCK

IMG_2571

TOWER BRIDGE

Ok dari Heathrow kami terus di bawa ke ibis hotel london untuk check in, Dalam jam 6 petang kot sampai di ibis hotel. Then masing-masing free and easy. Waktu ni aku pilih untuk hirup udara petang di london memandangkan london masih lagi cerah jam 7 petang.Faiz Dicke korang mesti kenalkan. Trip ni khas untuk gila-gila bersama dengan faiz. Perwatakan dia di dalam ig gila-gila macam tu lah faiz di luar. Sangat happening. #gerobok.

Balik dalam jam 8 malam terus membuta sebab jet lag masih lagi belum hilang.

Hari kedua di London kami di bawa pusing2 kota london dan sepanjang trip ni kami di ketuai oleh tour guide dari london aku tak ingat nama dia.

IMG_2629

BUCKINGHAM PALACE

IMG_2594

TOWER BRIDGE

IMG_2621

OXFORD STREET LONDON

IMG_2649

BUCKINGHAM PALACE

IMG_2684

HYDE PARK

Di sana kami ke buckingham palace, tower brigde, Hyde Park dan lunch di sekitar marble arch station. Kat sini banyak makanan halal kalau korang nak cari.

Selain tu kami juga ke oxford street. Kat sini aku rasa aku tak shopping sangat kot. Tapi aku suka ke primark. Barang kat sana serius murah gila babi kot.

Sepanjang 2 hari kat london aku just pusing2 area dekat-dekat jer. Then keesokan hari nya kami terus bertolak ke Amsterdam via Brussel. Kali ni aku dapat merasa naik ferry dari london ke paris.

IMG_2686

HYDE PARK

IMG_2696

MARBLE ARCH

IMG_2697

MARBLE ARCH

IMG_2647

BUCKINGHAM PALACE

DCIM102GOPRO

Yang ni konon2 go pro kena sambar helang agaknya..haha style baru…

IMG_2702

masa nak balik hotel ternampak view ni cantik giler.

IMG_2754

Tower Bridge

IMG_2756

atas ferry ke paris dari london

IMG_2720

cuaca sejuk gila bai kat atas ni

IMG_2673

PIC WAJIB MASA DI LONDON

IMG_2566

WITH FAIZ DICKE DI IBIS HOTEL LONDON

Tempat Menarik di London Harus Dilawati

  • Hyde park
  • Buckingham Palace
  • Stanford Brigde
  • Tower Bridge
  • London Bridge
  • Primark
  • Oxford Street
  • Marble Arch (Tempat Makan Halal)
  • Edgware Road
  • The Square Mile London
  • Malaysia Hall London
  • British Museum
  • National Gallery dan National Portrait Gallery
  • London Eye
  • Tate Modern dan Tate Britain
  • Natural History Museum
  • Science Museum
  • Westminster Abbey dan Parliament Square
  • Tower of London
  • St Paul’s Cathedral

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
#TIPTRAVEL : GET YOUR VOUCHER CODE FOR HOTEL AT DISCOUNTCODEHK.COM 
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting)Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
.

 


Former Engineer. A dreamer. Kacak & Awesome. Traveler.

4 Comments

  1. Lan Careno

    May 25, 2015 at 3:58 PM

    Jelez tgk ko dpt bercuti tp knape tak puas tgk gmbr ni… we want more… hehehe

  2. blogger lelaki

    May 11, 2015 at 12:30 PM

    dalam masa 15 hari berada di 6 negara..memang terbaik bro
    blogger lelaki recently posted..Sakit LututMy Profile

  3. Muhammad Khairuddin Lim

    May 7, 2015 at 5:13 PM

    wah..boleh dijadikan panduan..

  4. Fadli

    May 7, 2015 at 4:23 AM

    InsyaAllah akan menjejakkan semula kaki di Eropah tahun hadapan dalam projek London-KL melalui jalan darat…

    Follow me at http://www.mytravellicious.com

Leave a Reply

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge