SHARE

20d68c77a63c018bc59df097b24f59ad_large

Bye Bye Malaysia Welcome Paris |  Alhamdulillah finally aku keluar juga dari zon travel aku yang selesa. Kali ini destinasi aku adalah Europe. Flight Emirates EK343 dari KLIA ke Paris transit Dubai akan fly malam ni 13 april 2015 jam 2 pagi.

Fly ini akan mengambil masa lebih kurang 7 jam dar KLIA ke Dubai then lagi 7 jam ke Charles De Gaulle Paris.

18692_10204271605334231_6884416465921986616_n
beli snow cap dgn mufly utk pakai di swiss

Semoga semuanya selamat. Actually aku masih lagi penat lepas hiking waterfall di Lombok 3 hari lepas. Baru balik dari Lombok aku stay in KL untuk buat sedikit preparation europe trip 2015.

Destinasi europe 2015 akan bermula di Paris then aku akan terus naik bus maybe ke London. Dari London aku naik bas or train ke manchester.

Ini merupakan kali pertama aku ke europe dan aku all alone there. So its make feel some nervous and maybe some scary. heheh

Screen Shot 2015-04-12 at 8.03.29 PM

Fuhh #KembaraFF2015 kali ini agak tuff bagi aku…Seharian aku buat preparation untuk trip kali ini.

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

11 COMMENTS

  1. Salam,
    Sorry nak mencelah disini. Saya pernah pergi Paris 3 kali, 2 kali masa tahun 90an (masa time belajar), dan kali terakhir tahun 2013. Masa tahun 90an, Paris ni saya rasa sgt menarik dan takde concern pasal keselamatan, selepas 16 tahun, saya menjejak kaki semula ke Paris, dan keadaan sudah berubah.
    Saya rasa tak selamat nak gi mana2, sbb saya dtg as familyman. Bau busuk hancing merata2, sampai rasa jijik nak keluar dari hotel. Lebih memeritkan lagi, isteri saya kena pick pocket, kena curi purse dia.

    The only thing yang rasa best adalah Eurodisney. Tu saja yg kami sekeluarga enjoy. Yang lain2, cukup menakutkan. Kalau saya nak gi Paris lagi di masa hadapan, hanya Disneyland saya nak pergi. Dari Paris, baik pergi ke kota London. Lebih selamat, senang dapat makanan melayu dan bersih. Plus senang berkomunikasi dlm bahasa inggeris.

    Sekian, terima kasih. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge