Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok

kila-senggigi-lombok

Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok

Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok. Lagi kurang lebih 2 minggu sebelum aku sambung maraton percutian aku pada tahun travel 2015. Dimulakan dengan Maldives dan diikuti oleh Lombok seterusnya Europe, Jepun dan Taiwan pada April dan Mei.

Untuk percutian selama 4 hari 3 malam di lombok indonesia semuanya sudah siap dan haya tunggu masa untuk fly jer. Semua tiket flight dan hotel sudah pun siap di tempah.

Kali ini aku pilih untuk stay di Kila Senggigi Beach Lombok selama 4 hari 3 malam. Biasanya aku akan stay at least 2 hari tapi disebabkan aku baca review tentang Kila Senggigi Beach Lombok agak positif so aku teruskanlah untuk malam ketiga.

3084792_17_z

Aku bukan apa sebab lepas ke lombok ni aku ada banyak lagi tempat nak travel so aku nak jimatkan tenaga sikit dan releks2 di resort. Malas pulak nak tukar tukar hotel penat.

Tentang Kila Senggigi Beach Lombok ni bagi aku mungkin bagus kot. Maybe lepas stay sana baru aku boleh buat full review tentang hotel ni.

Menurut komen-komen di laman web trip advisor majoriti komen banyak yang positif. Ni salah satu cara yang aku guna untuk booking hotel jika aku travel ke mana mana tempat.

3084792_20_z

Dari segi harga pun masih di dalam bajet lagi. Tak der lah mahal sangat hanya sekitar RM250++.

So siapa yang pernah stay kat Kila Senggigi Beach Lombok boleh berkongsi pengalamab kot….hehe

Screen Shot 2015-03-25 at 6.44.01 PM

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
POWER BY:  
Malaysia Tourism, Korea Tourism Organization, Skyscanner, Wonderful Indonesia
.

READ  Mungkin FaizalFredley.Com Bukan Lagi Blog Travel
Winner of Favourite Travel Blog 2013 and Runner up Best Travel Blog 2014 in Malaysia Social Media Week (MSMW). A Telco Engineer by Profession. A Blogger and Traveler by Passion.

3 Comments

  1. muliani

    April 28, 2015 at 11:07 AM

    wahh cantiknyaa hotel kat sana..

  2. blogger lelaki

    March 28, 2015 at 9:56 PM

    dah 300 lebih review positif tu bro..memang okey la tu kot..gua tunggu lu review je la nanti..hahaha
    blogger lelaki recently posted..40 Faktor Penting SEO Ranking Tinggi di SERP (Part 1)My Profile

  3. Muhammad Khairuddin Lim

    March 27, 2015 at 4:44 PM

    wah..nice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge