Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok

kila-senggigi-lombok
Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok

Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok. Lagi kurang lebih 2 minggu sebelum aku sambung maraton percutian aku pada tahun travel 2015. Dimulakan dengan Maldives dan diikuti oleh Lombok seterusnya Europe, Jepun dan Taiwan pada April dan Mei.

Untuk percutian selama 4 hari 3 malam di lombok indonesia semuanya sudah siap dan haya tunggu masa untuk fly jer. Semua tiket flight dan hotel sudah pun siap di tempah.

Kali ini aku pilih untuk stay di Kila Senggigi Beach Lombok selama 4 hari 3 malam. Biasanya aku akan stay at least 2 hari tapi disebabkan aku baca review tentang Kila Senggigi Beach Lombok agak positif so aku teruskanlah untuk malam ketiga.

3084792_17_z

Aku bukan apa sebab lepas ke lombok ni aku ada banyak lagi tempat nak travel so aku nak jimatkan tenaga sikit dan releks2 di resort. Malas pulak nak tukar tukar hotel penat.

Tentang Kila Senggigi Beach Lombok ni bagi aku mungkin bagus kot. Maybe lepas stay sana baru aku boleh buat full review tentang hotel ni.

Menurut komen-komen di laman web trip advisor majoriti komen banyak yang positif. Ni salah satu cara yang aku guna untuk booking hotel jika aku travel ke mana mana tempat.

3084792_20_z

Dari segi harga pun masih di dalam bajet lagi. Tak der lah mahal sangat hanya sekitar RM250++.

So siapa yang pernah stay kat Kila Senggigi Beach Lombok boleh berkongsi pengalamab kot….hehe

Screen Shot 2015-03-25 at 6.44.01 PM

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

3 thoughts on “Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok

Post Comment

CommentLuv badge