Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea - Faizal Fredley

Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea

DSC_0517

Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea | Jika diikutkan jadual asal sudah pasti aku sudah pun merasai kenikmatan musim bunga sakura di jepun dan korea. Namun inilah perangcangan Ilahi. Belum rezeki aku lagi untuk merasai sakura di dua buah negara ini. Tiap kali ada peluang untuk ke sana ada sahaja halangan aku untuk fly ke sana.

Tapi tak mengapalah one day aku pasti akan kesana….

Untuk sesiapa yang ingin menikmati musim bunga sakura di jepun dan korea korang boleh merancang percutiaan korang pada hujung mac hingga awal mei untuk musim sakura di jepun.

Manakala musim bunga sakura di korea pula lebih kurang sama dengan jepun iaitu pada mac, april dan mei.

Teringin juga sesekali untuk bermain sakura di sana. Tentu indah lah. Mana tahu kot2 ada yang nak sponsor aku ke jepun atau korea sangat di alu alu kan…hehehe

Ni beberapa keping gambar bunga sakura hasil cariaan google. Memang tersangat indah dah menarik.

SPRING10 Cherry-blossom-in-japan new-york-botanical-garden2

Namun begitu jangan lupa pula di Malaysia sendiri pun ada musim bunga sakurau okey. Aku stay di perlis dulu pun memang banyak gila bunga ni. Depan hostel pun berlambak hingga kadang2 atas kereta tu penuh dengan bunga. Memang cantik.

Dibawah ni beberapa keping gambar musim bunga sakura di Malaysia juga dari internet .

musim-bunga-Malaysia-20145 musim-bunga-Malaysia-20144 musim-bunga-Malaysia-2014

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

10 Comments

  1. dini

    November 17, 2015 at 1:12 PM

    jom gi jepun faizal !:)

  2. muliani

    April 28, 2015 at 11:51 AM

    skrang musim bunga di terengganu.. hihi

  3. Toji Ali

    March 24, 2015 at 4:33 PM

    Bestnya klau dapat menikmati keindahan bunga sakura di bumi anime..

  4. Noriza Rahman

    March 13, 2015 at 2:30 PM

    Memang cantik tengok bunga sakura ni, sedap mata memandang,kalau musim luruh lagi best pemandangannya kan!

  5. Muhammad Khairuddin Lim

    March 12, 2015 at 2:54 PM

    kita pun tengah musim bunga,….

  6. blogger lelaki

    March 11, 2015 at 9:02 PM

    memang cantik la pemandangannya…inilah bukti kekuasaan ciptaan tuhan
    blogger lelaki recently posted..Petua dan Herba KongsibersamanoraMy Profile

  7. adarain

    March 11, 2015 at 3:58 PM

    cantikk tapi kalau dah berteraburr penat gak nak kemas. hahaha
    adarain recently posted..Restaurant Manhattan Fish MarketMy Profile

  8. Jie Susanos

    March 11, 2015 at 12:54 PM

    ooo kalau gitu musim bunga la kat sana…
    Jie Susanos recently posted..Ahli Movie ClubMy Profile

  9. Azra

    March 11, 2015 at 8:06 AM

    alahai, tak jadik ke plan ke jepun aritu? takde rezeki lagik nampaknye.. bertabahlah

  10. titan

    March 11, 2015 at 2:15 AM

    fuhh..sana-sini pink.

    leh la hang jumpa salji nanti kan.
    titan recently posted..Contest Petua dan Herba KongsibersamanoraMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge