Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea

DSC_0517

Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea | Jika diikutkan jadual asal sudah pasti aku sudah pun merasai kenikmatan musim bunga sakura di jepun dan korea. Namun inilah perangcangan Ilahi. Belum rezeki aku lagi untuk merasai sakura di dua buah negara ini. Tiap kali ada peluang untuk ke sana ada sahaja halangan aku untuk fly ke sana.

Tapi tak mengapalah one day aku pasti akan kesana….

Untuk sesiapa yang ingin menikmati musim bunga sakura di jepun dan korea korang boleh merancang percutiaan korang pada hujung mac hingga awal mei untuk musim sakura di jepun.

Manakala musim bunga sakura di korea pula lebih kurang sama dengan jepun iaitu pada mac, april dan mei.

Teringin juga sesekali untuk bermain sakura di sana. Tentu indah lah. Mana tahu kot2 ada yang nak sponsor aku ke jepun atau korea sangat di alu alu kan…hehehe

Ni beberapa keping gambar bunga sakura hasil cariaan google. Memang tersangat indah dah menarik.

SPRING10 Cherry-blossom-in-japan new-york-botanical-garden2

Namun begitu jangan lupa pula di Malaysia sendiri pun ada musim bunga sakurau okey. Aku stay di perlis dulu pun memang banyak gila bunga ni. Depan hostel pun berlambak hingga kadang2 atas kereta tu penuh dengan bunga. Memang cantik.

Dibawah ni beberapa keping gambar musim bunga sakura di Malaysia juga dari internet .

musim-bunga-Malaysia-20145 musim-bunga-Malaysia-20144 musim-bunga-Malaysia-2014

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

10 thoughts on “Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea

Post Comment

CommentLuv badge