MacBook Baru 2015 dari Apple Memang Awesome! - Faizal Fredley

MacBook Baru 2015 dari Apple Memang Awesome!

Screen-Shot-2015-03-10-at-3.18.43-AM-1024x509

MacBook Baru Dari Apple Memang Awesome! | Sekali lagi apple telah berjaya menggegarkan keinginan aku untuk memiliki satu lagi macbook untuk menggantikan MacBook Air 13 inci aku yang di beli pada tahun 2012.

Dengan keluaran macbook baru dari apple ni juga telah membuatkan duit dalam pket dan bank aku bergegar. hehe. Tapiii bila dan barangan apple ni bukan perkaran mudah untuk mendapatkannya terutama bagi golongan miskin bandar macam aku ni.

Buat masa sekrang hanya mampu melihat sahaja. Lagi pun macbook air 2012 aku ni masih lagi berfungsi dengan elok cuma part bateri jer makin drop.

Apple sekarang menawarkan Macbook dalam tiga warna pilihan sama ada gold, silver dan space grey, dengan ciri Retina Display, papan kekunci yang di buat semula, dan trackpad yang dikemaskini bukan sahaja mengesan pergerakan tapi juga mengesan jumlah tekanan yang diberikan ke atas trackpad. Force Touch trackpad ini membolehkan pengguna melihat wikipedia, lokasi Google Maps dan beberapa statistik hanya dengan menggunakan jari telunjuk.

Nak lagi ohsem?

  • Macbook baru ni hanya seberat 900 gram sahaja, model baru ini juga 24 peratus lebih nipis daripada MacBook Air yang diperkenalkan sebelum ini.
  • Kekunci pada papan kekunci juga lebih besar dan diterangi dari belakang dengan LED serta mempunyai paparan Retina 12-inci.
  • Trackpad Force Touch membolehkan kawalan berdasarkan daya sentuhan.
  • Dibina tanpa kipas sekaligus boleh beroperasi dengan lebih senyap.
  • MacBook baru ini juga menggunakan satu port teknologi baru, USB-C untuk mengecas bateri, hubung kepada skrin serta aksesori lain.
  • Harga MacBook bermulada pada AS$1,299 (RM4,781).

Jom layan beberapa gambar macbook baru 2015 dari apple. memang menggoda…

2Q__-1.0

9k_-1.0

Z.0

2Q__-2.0

2Q__.0

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

4 Comments

  1. Niza

    July 31, 2015 at 11:50 PM

    Camne nak install ms office kat mac book ye?

  2. Noriza Rahman

    March 14, 2015 at 7:55 AM

    sangat menggoda dan memang sangat awesome!
    Noriza Rahman recently posted..Bahaya Kandungan OverdueMy Profile

  3. amirul

    March 12, 2015 at 5:28 AM

    fuhh.. nipis baq hang huhu

  4. blogger lelaki

    March 10, 2015 at 9:29 PM

    perghh..memang nipis tu
    blogger lelaki recently posted..Petua dan Herba KongsibersamanoraMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge