Mood Bercuti di Maldives Alone

10330467_10203951920182302_7290303480555715668_n

Jalan2 di pantai maldives

Mood Bercuti di Maldives Alone | Alhamdulillah selamat mendarat di Air Port Male Maldives jam 10 malam waktu maldives. Disebabkan aku transit di Colombo menyebabkan makan masa yang agak lama untuk sampai ke sini.

Sampai kat air port pekerja hotel yang aku dah booking dalam agoda sedia menunggu aku untuk dibawa ke hotel.

Kurang lebih 15 minit dari airport. Hotel yang aku amik ni tak de lah hebat sangat. biaslaah maldives ni agak mahal sikit jadi costing untuk hotel dah terpaksa di cut cost dah. lagipom bukan sepanjang masa nak stay dalam bilik. Cukuplah untuk tidur.

Dekat hotel masa nak check in kena bayar dlm USD15 untuk upah amik dr hotel kot.

Masuk je dalam bilik terus landing. Haha x sempat nak survey tempat untuk jalan-jalan keesokan hari. Maklumlah terasa juga jetleg ni. masa di sini memang masih awal namun aku dari malaysia kira dan dekat jam 1 pagi dah masa check in.

Tapi tadi sempat lah jeling2 pakej yang hotel tawarkan. nampak macam best. nnti aku update lagi pasal pakej ni. malas pulak aku nak update blog panjang3 ni masa bercuti…

11000662_10203951945742941_8450995627983599572_n

fefeling nak update blog

ENJOY MY MOMENT HERE….HUHU

.
#TravelTip: Untuk Jimatkan belanja boleh sewa pocket wifi siap-siap dari Malaysia. Jimat & boleh kongsi ramai-ramai. Boleh sewa pocket wifi di Samurai Wifi. Untuk jimat apabila stay di Hotel boleh dapatkan Voucher Hotel dan diskaun di DiscountCodeHK.com. Apabila travel di musim sejuk boleh juga beli kelengkapan baju2 sejuk murah di PakaianMusimSejuk.com.
.
THIS WEBSITE SPONSORED & SUPPORT BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & #kelabbloggerbenashaari
.
“Every travel is a journey and every journey is a travel. No matter where you go, what you’re up to is a journey. Enjoy life, live with it and make peace of it. Our journey in life will end but not with our soul. Go beyond the journey and discover what life has to offer.”~Eacel Janubas~

11 Comments

  1. mal berkat

    December 5, 2015 at 1:02 PM

    Airport bas – U inn = mvr20 = usd1.50 je 😀

    Airport shuttle pun Harga sama
    mal berkat recently posted..Bajet gila kat Maldives 3 hari 2 malamMy Profile

  2. kakmahh

    April 27, 2015 at 10:14 AM

    Untung kamu,muda-muda dah jauh merantau.
    kakmahh recently posted..Selamat tinggal SarajevoMy Profile

  3. Muhammad Khairuddin Lim

    February 23, 2015 at 5:57 PM

    selamat bercuti….

  4. Adeaja

    February 23, 2015 at 1:30 PM

    Ingin rasanya jalan-jalan seperti kamu, tapi rasanya uang saya tidak cukup 😀
    Adeaja recently posted..Penyebab Telinga Yang Sakit Seperti DitusukMy Profile

  5. titan

    February 23, 2015 at 11:02 AM

    pehh..

    rajin hang berjalan sensorang yek.
    titan recently posted..Nes VGS Energy Drink BAGUS untuk ibu mengandungMy Profile

  6. nikkhazami

    February 22, 2015 at 1:19 PM

    Teringin jugak nak ke maldives. Pantai memang cantik
    nikkhazami recently posted..Malaysia Best Blog 2015My Profile

  7. akmal rusydi

    February 22, 2015 at 11:57 AM

    hmm..bestnya boleh bercuti ke luar negara..Maldives memang tempat yang menarik untuk bercuti..
    akmal rusydi recently posted..Cara Hilangkan Jerawat Dan Parut Dengan Berkesan Tanpa Kesan Sampingan Yang MenakutkanMy Profile

  8. adarain

    February 21, 2015 at 9:32 PM

    Tak ajak membe sorang g berjalan2x ke?. semoga percutian berjalan lancar
    adarain recently posted..Fenomena Sungai Muar Berwarna BiruMy Profile

  9. Mai

    February 21, 2015 at 8:47 PM

    Enjoyyyy disana…
    Mai recently posted..PTPTN 2015 masuk lambat?My Profile

  10. Nuha

    February 21, 2015 at 3:56 PM

    Hai.. salam perkenalan. you cool man. sy pon suka travel. tapi jarang dah travel lani.
    Nuha recently posted..Produk Review: Saya dah Boleh Main Bola..!My Profile

  11. Jie Susanos

    February 21, 2015 at 1:18 AM

    ooo cool bro travel sorg2..igtkan dh xjdi..
    Jie Susanos recently posted..Bihun Sup, Memang SedapMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge