MG_2307-Edit-2

Susahnya Jadi Travel Blogger Separuh Masa | Kadang-kadang kita bila mengeluh ramai orang kata kita ni tak bersyukur dengan apa yang kita ada. Walhal niat dihati bukan tidak mensyukuri nikmat yang diberi namun hanya sekdar keluhan untuk melepaskan sedikit lelah setelah mengharungi hari-hari yang tuff.

Kadang-kadang dengan sedikit keluhan ianya boleh menghilangkan sedikit rasa resah dihati.

Berbalik kepada cerita sebagai travel blogger. Ianya sesuatu yang sukar untuk dilakukan andai korang bukanlah seorang blogger yang sepenuh masa.

CUTI adalah salah satu perkara paling merunsingkan buat travel blogger yang mempunyai kerja tetap macam aku.

travel-writer

Tiap-tiap bulan nak mintak cuti serius aku rasa bersalah gila nak emailkan form cuti yang telah siap sedia diisi.

Untuk next trip aku yang telah pun dirancang setelah sekian lama makin menampakkan jalan yang kabur untuk diharungi. Kabus-kabus kerja mula menebal menutupi jalan-jalan perancangan travel aku tahun 2015.

Ohhh sedihnya hati ini kurasakan…Impian aku untuk travel around the world macam terpaksa ditangguhkan lagi. Huhu

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

7 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge