Hotel di Raub dan Kuala Lipis | 3 hari 2 Malam

Papantanda Lurah Bilut

Hotel di Raub dan Kuala Lipis | 3 hari 2 Malam. 3 hari 2 malam aku stay di Raub untuk tugasan luar. Mengambil masa selama lebih kurang 3 jam dari Kuantan. Ikutkan hati nak jer ulang alik dari kuantan ke raub dan kuala lipis namun rasa macam membazir masa pulak.

Jadi sepanjang 3 hari aku stay di raub dan kuala lipis aku adalah stay di 2 hotel bajet. Walaupun bajet namun keselesaan tu tip top orang kata. Sesuai dengan bajet below then RM100.

Untuk malam pertama aku stay di K-Design Hote. Harga bilik RM98 sahaja satu katil queen dan satu katil single. Kira OK lah untuk 3 orang.

Lokasi dekat dengan bandar raub. Bawah hotel ada kedai mamak dan depan hotel pun banyak kedai makan.

IMG-20130717-WA0008

K-Design Hotel Location

Operation Hours: 24 hours

Tel: (+6)09-3556655

43,tingkatan 1 & 2,
kallang budget hotel,
bandar raub perdana,
27600 raub pahang.
Malaysia

686604_14072510380020477178_800x600

Satu malam lagi aku stay di Seven Days Hotel Raub. Terletak di belakang K – Design Hotel. Hotel ni pun agak selesa. RM99 termasuk breakfast. Juga satu katil queen dan 1 katil single.

Lokasi

57, Bandar Raub Perdana, Jalan Lipis, 57, Bandar Raub Perdana, Jalan Lipis, 27600 Raub, Raub

Selain tu ada 2 lagi hotel bajet di raub yang aku recommended lah untuk korang stay. iaitu Hotel Jelai dan juga Grandview Hotel. Nampak macam menarik dan yang penting harga pun bajet.

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

6 thoughts on “Hotel di Raub dan Kuala Lipis | 3 hari 2 Malam

Post Comment

CommentLuv badge