SHARE

Papantanda Lurah Bilut

Hotel di Raub dan Kuala Lipis | 3 hari 2 Malam. 3 hari 2 malam aku stay di Raub untuk tugasan luar. Mengambil masa selama lebih kurang 3 jam dari Kuantan. Ikutkan hati nak jer ulang alik dari kuantan ke raub dan kuala lipis namun rasa macam membazir masa pulak.

Jadi sepanjang 3 hari aku stay di raub dan kuala lipis aku adalah stay di 2 hotel bajet. Walaupun bajet namun keselesaan tu tip top orang kata. Sesuai dengan bajet below then RM100.

Untuk malam pertama aku stay di K-Design Hote. Harga bilik RM98 sahaja satu katil queen dan satu katil single. Kira OK lah untuk 3 orang.

Lokasi dekat dengan bandar raub. Bawah hotel ada kedai mamak dan depan hotel pun banyak kedai makan.

IMG-20130717-WA0008

K-Design Hotel Location

Operation Hours: 24 hours

Tel: (+6)09-3556655

43,tingkatan 1 & 2,
kallang budget hotel,
bandar raub perdana,
27600 raub pahang.
Malaysia

686604_14072510380020477178_800x600

Satu malam lagi aku stay di Seven Days Hotel Raub. Terletak di belakang K – Design Hotel. Hotel ni pun agak selesa. RM99 termasuk breakfast. Juga satu katil queen dan 1 katil single.

Lokasi

57, Bandar Raub Perdana, Jalan Lipis, 57, Bandar Raub Perdana, Jalan Lipis, 27600 Raub, Raub

Selain tu ada 2 lagi hotel bajet di raub yang aku recommended lah untuk korang stay. iaitu Hotel Jelai dan juga Grandview Hotel. Nampak macam menarik dan yang penting harga pun bajet.

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

6 COMMENTS

  1. Admin tumpang sekejap yer…
    Mana -mana individu yang berminat melanjutkan pengajian di Kolej Komuniti Temerloh, Pahang dalam program ‘Furniture Design’ boleh hubungi sms/wassup di 0148004302 -mohd, Yuran semester yang murah dan dapat elaun(bukan pinjaman) lagi
    elaun : rm1200/sem
    yuran : rm200/sem
    https://www.facebook.com/PerabotKKtemerloh

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge