Malaysia Best Blog 2015
Malaysia Best Blog 2015

Malaysia Best Blog 2015 | Samakin hari semakin banyak blog yang tersenarai sebagai Malaysia Best Blog 2015 oleh blogger-blogger hebat di alam maya ini. Semua blog yang tersenarai memang mempunyai ciri-ciri blog yang hebat mengikut cita rasa individu itu sendiri.

Bagi aku Malaysia Best Blog 2015 selayaknya diberi kepada blogger-blogger yang memberi sesuatu imput yang boleh mempengarui pembaca. Tak kira niche atau apa yang penting blog itu mempunyai aura dan identiti tersendiri.

Blog aku? So far secara individu belum cukup gah untuk tersenarai. Masih di jauh langkah perlu aku atur untuk mencapai gelaran Malaysia Best Blog 2015.

Secara jujurnya di Malaysia ni tak banyak blog yang layak untuk gelaran ni bagi aku. Tapi tak tahu lah sama ada aku terlepas pandang atau aku belum jumpa lagi blog yang layak. Namun untuk entri ini aku listkan beberapa blog yang bagi aku majority blogger yang buat entri Malaysia Best Blog 2015 akan senaraikan blog-blog ini sebagai Malaysia Best Blog 2015.

MALAYSIA BEST BLOG 2015

Aku tak mahu membebel panjang jom kita usha blog-blog yang menjadi inspirasi kepada aku untuk teruskan semangat berblog ni.

BENASHAARI.COM

  • Mamat ni kira otai lah dalam dunia blog ni. Diantara blogger lelaki paling popular kat Malaysia. Walaupun nampak macam berlagak tapi kalau kena gaya orangnya sangat sporting.

DENAIHATI.COM

  • Denaihati sebuah blog lifestyle yang penuh informasi dan tips blogging yang berguna buat blogger yang ingin menjana pendapatan melalui medium blog. Network Denaihati memang tak der sapa boleh cabar.

KUJIE2.COM

  • Dulu aku suka gila baca blog kak kujie ni. Gaya penulisan dari kak kujie ni memang berkesan untuk tackle pembaca. Kini aku bertambah suka nak baca blog kak kujie ni sejak kak kujie duk cerita kisah kucing2 dia. Aku ni dah lah minat kucing.

HAMIASRAFF.BLOGSPOT.COM

  • Mungkin bro Hami ni jarang update blog namun setiap kali dia update blog aku pasti akan baca. Setiap ayat yang digunakan memang terasa dekat di hati. Keindahan bahasa yang di pamerkan membuat ramai gadis tak keruan buat blogger bernama hami asraff ni. Baru-baru ni bro hami dah keluarkan buku sendiri bertajuk ” Telegraff Cinta USD” dan aku dah pun khatamkan nya.

KAKIBERANGAN.BLOGSPOT.COM

  • Bro kaki berangan ni aku tak pernah jumpa face to face maybe one day. Aku suka kisah travel beliau yang dikongsi kan di blog. Moga satu hari nanti aku dapat ikut jejak beliau.

OHDUIT.COM

  • Penganjur pertandiangan SEO Malaysia Best Blog 2015. Aku rasa aku pernah jumpa bro ni kat MSMW 2013. Member kepada Mohd Isa. Kalau tak silap saudara Khairol ni ex student UniMAP. Beliau merupakan seorang yg berjaya buat duit dengan program affiliate.

ARIFFSHAH.COM

  • Bukan setakat popular malah blog beliau sangat menarik untuk dijadikan rujukan. Juga mengetengahkan SEO sebagai kunci utama blog.

AMANZ.MY

  • Sampai sekarang masih lagi belum ada blog IT yang mampu mencabar kedudukan blog IT no 1 Malaysia ini.

EYRIQAZZ.COM

  • Sempoi dan tak sombong. Serus memang tak sombong gila ar brader ni. Kalau blogger lain tu sifat sombong tu ada nampak juga tapi brader eyriqazz ni memang seorang yg humble. Respect bro.

TIMETRAVELAFIF.BLOGSPOT.COM

  • Pemenang Best Travel Blog MSMW 2104. salah sorang blogger yang aku jadikan contoh dalam niche travel blog. Seorangyg suka travel macam aku tapi beliau bagai langit dan bumi jika dibandingkan dgn aku yg masih lagi hijau dalam dunia travel.

*********************

Kesemua blog yang aku senaraikan di atas aku tak perlu lagi aku perkenalkan. Nama-nama mereka semua cukup gah di dalam arena blogging ini. Ilmu blogging yang mereka ada cukup banyak. Dan yang penting secara personal mereka ini sangat profesional dan tidak lokek dengan ilmu utnuk dikongsikan.

Sememangnya mereka semua ini menjadi inspirasi kepada semua blogger-blogger baru seperti aku untuk menjadikan blog sebagai medium kerjaya dan dalam masa yang sama blogging kerana minat.

Semoga mereka terus berjaya dan terus menjadi inspirasi kepada semua blogger-blogger di luar sana.

Best of luck dan aku respect mereka semua…

“Mari menyertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dan anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit!! Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com.”

#TIPTRAVEL Walau dimanapun anda berada, MyMed akan sentiasa memberi matlumat tentang infomasi medical travel yang anda perlukan ketika anda betul-betul memerlukannya..

#TIPTRAVEL: Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum travell! Boleh kongsi ramai-ramai. Boleh pickup di KLIA/KLIA2. Ada 3 pilihan pocket wifi yang korang boleh cuba antaranya Samurai Wifi, TravelRecommends dan RoamingMan.

Perlukan Khidmat Translation untuk blog? Jom ke veqta.com semua bahasa boleh di translate. Bahasa Alien pun boleh!!.

16 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge