Ketenangan di Pantai Sri Tujuh Tumpat Kelantan

Ketenangan di Pantai Sri Tujuh Tumpat Kelantan | Kelantan sebenarnya agak limited tempat yang mempunyai view scenary yang menarik. Namun jika korang singgah di kelantan jangan lupa lepak2 di Pantai Sri Tujuh Tumpat. View kat sini boleh tahan cantik. Terletak…
Backpacker Pra Honeymoon di Maldives

Backpacker Pra Honeymoon di Maldives | Alhamdulillah segalanya bejalan dengan baik sepanjang percutian secara backpacker pra honeymoon di Maldives. Walaupun hampir-hampir tak dapat fly pada awalnya dan hampir termiss flight semasa nak balik malaysia namun aku bersyukur kerana di beri…
Mood Bercuti di Maldives Alone

Mood Bercuti di Maldives Alone | Alhamdulillah selamat mendarat di Air Port Male Maldives jam 10 malam waktu maldives. Disebabkan aku transit di Colombo menyebabkan makan masa yang agak lama untuk sampai ke sini. Sampai kat air port pekerja hotel yang…
Susahnya Jadi Travel Blogger Separuh Masa

Susahnya Jadi Travel Blogger Separuh Masa | Kadang-kadang kita bila mengeluh ramai orang kata kita ni tak bersyukur dengan apa yang kita ada. Walhal niat dihati bukan tidak mensyukuri nikmat yang diberi namun hanya sekdar keluhan untuk melepaskan sedikit lelah…
Hampir 10K Trafik Dari Denaihati

Hampir 10K Trafik Dari Denaihati | Alhamdulillah walaupun sudah agak lama aku tidak berpeluang untuk menyertai sebarang aktiviti bersama team denaihati namun hubungan dunia maya tidak pernah terhenti. Bersesuaian dengan tagline “Hidupkan untuk Memberi” blog denaihati sentiasa memberi impak yang…
The Final Chapter | Hari-Hari Terakhir Dunia

The Final Chapter | Hari-Hari Terakhir Dunia. Semalam jalan-jalan di ECM tersinggah jap kat kedai buku. Nama apa aku tak ingat bukan Popular mahupun MPH. Seperti biasa bila singgah kedai buku ni aku akan ke bahagian buku motivasi. Selain Novel…
Gaji Dah Masuk, Masa Untuk Bayar Hutang

Gadi Dah Masuk, Masa Untuk Bayar Hutang | Macam biasa, dapat gaji hutang piutang semua kena setel dulu. selagi tak setel selagi tuh lah hidup x tenang. Adat org makan gaji. Lepas byr hutang itulah gaji sebenar kita. Huhu.. Sedey….
Malaysia Best Blog 2015

Malaysia Best Blog 2015 | Samakin hari semakin banyak blog yang tersenarai sebagai Malaysia Best Blog 2015 oleh blogger-blogger hebat di alam maya ini. Semua blog yang tersenarai memang mempunyai ciri-ciri blog yang hebat mengikut cita rasa individu itu sendiri. Bagi…