facebook2

Kenapa Aku Pilih Niche Blog Travel | Dulu masa mula-mula aku start blogging aku tak tahu pun niche semua ni. Yang aku tahu aku taip je ikut perasaan aku. Kalau baca balik entri awal-awal dulu aku rasa macam nak terjun bangunan pun ada. Nampak sgt ayat budak2 pra matang.

Kini setelah 5 tahun aku blogging aku puas hati dengan niche yang aku pilih. Niche ni banyak membawa rezeki untuk aku dlm dunia travel ni.

Sebelum aku masuk ke dalam dunia travel ni dah macam-macam niche aku pilih. Antaranya adalah sukan dan juga hiburan. Namun dua2 menampakkan jalan buntu bagi aku.

Akhirnya niche travel juga yang melekat di hati. Niche travel ni pula boleh diselitkan dengan niche lifestyle dan juga gadget. Memang ketiga-tiga niche ni berkait antara satu sama lain.

Ni antara sebab lain kenapa aku pilih niche travel

  • Berkait rapat dengan gadget dan lifestyle
  • Minat
  • Peluang utk maju luas
  • Persaingan yang sihat

Tapi untuk jadi fulltime travel blogger memang agak mustahil memandangkan kerjaya aku sbg seorang jurutera agak pack. Namun aku seronok dengan kerjaya aku sekrang dan ada masa aku teruskan dengan travel blogger.

Ps: Next trip Europe dan Jepun!!!

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge