Percutian Keluarga di LEGOLAND Malaysia Resort - Faizal Fredley

Percutian Keluarga di LEGOLAND Malaysia Resort

IMG_6416

Percutian Keluarga di LEGOLAND Malaysia Resort | Legoland Malaysia yang terletak di Selatan Malaysia iaitu Johor terdiri dari 2 Theme Park. Theme Park dan juga Water Park. .

Alhamdulillah setelah berbulan-bulan aku merancang untuk bawa family blogger aku ke legoland akhirnya tercapai juga. Walaupun banyak kali terpaksa pospone.

Percutian di legoland yang mengambil masa selama 2 hari ini memang agak pack namun ianya memberi makna yang cukup mendalam buat kami semua.

IMG_6386

Bagi Theme Park ianya di buka seawal jam 10 pagi sehingga jam 8 Malam. Manakala bagi Water Park pula dibuka pada jam 4 petang sehingga 6 petang.

Bagi korang yang ingin merasakan keduaa-dua theme park aku sarankan untuk mengambil tiket combo. Jadi korang boleh ulang alik antara theme park dan juga water park.

Terdapat pelbagai jenis permainan di kedua-dua theme park. Namun apa yang paling aku suka adalah jenis roller coaster. Tapi roller coaster kat Legoland ni tak der lah extreme sangat. Memang sesuai untuk santai-santai dan juga kanak-kanak. Kadang-kadang orang dewasa macam aku ni pun boleh menjerit bila naik roller coaster ni. Hahah

IMG_6187

Bagi Theme Park pula, apa yang paling menarik perhataian aku adalah decorasi lego yang terdapat di miniland. Dah macam mini malaysia jer. Terdapat banyak replika bangunan-bangunan yang terdapat di malaysia mahupun di asia.

Selain itu, di theme park ni ada juga LEGO Star Wars Miniland Model Display. Bagi yang layan movie star wars aku rasa tempat ni sangat sesuai untuk korang. nanti aku cerita dan kongsi gambar detail pasal LEGO Star Wars Miniland Model Display di next entri.

Satu lagi apa yang aku suka ada konsep kingdom di legoland. Dah rasa macam duk dalam filem epic zaman british pun ada. Ala-ala dalam peperangan dalam lord of the ring.

Water Park ni pula agak mencabar sikit. Bagi aku kat water park lagi enjoy sebenarnya. Orang dewasa pom sesuai kat water park ni.

Tips di Water Park Legoland Malaysia

  • Sila Pakai Baju swimming untuk bermain kat dlm water park legoland

 IMG_6409

Bagi korang yang datang ke legoland tu boleh cuba stay di Legoland Hotel.

Legoland Hotel

Legolad Hotel ni sangat sesuai untuk yang ada anak-anak sebab bilik kat legoaland ni agak besar dan ada ruangan bilik tidur yang di separate kan untuk anak-anak dan juga parent.

Dari segi deco bilik hotel di legoland juga agak unik sekali. Macam-macam tema ada. Aku hari tu stay dalam bilik jenis adventured bertemakan pirate. Dalam bilik tu juga ada macam-macam deco berasaskan lego.

Bagi budak-budak pom boleh cuba bermain lego di dalam bilik yang disediakan. Kalau nak lebih mencabar boleh selesaikan kotak treasure hunt yang disediakan dlaam bilik tu..Dalam tu ada harta karun tau.

Itulah sedikit pengalaman yang aku dpaat coretkan sepanjang aku dan geng #kelabbloggerbenashaari di Percutian Keluarga di LEGOLAND Malaysia Resort.

Legoland Malaysia Theme Park

IMG_6324

IMG_6455 IMG_6179 IMG_6154 IMG_6170 IMG_6148

IMG_6176

IMG_6196

IMG_6195

IMG_6194 IMG_6193 IMG_6191

IMG_6189 IMG_6187 IMG_6184

IMG_6208

IMG_6207

IMG_6206

IMG_6204

IMG_6201 IMG_6200 IMG_6199

Legoland Hotel

IMG_6228 IMG_6226 IMG_6224

IMG_6223 IMG_6222 IMG_6220

IMG_6396 IMG_6356 IMG_6347

IMG_6338 IMG_6381 IMG_6373 IMG_6379

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

9 Comments

  1. pakej legoland

    October 13, 2015 at 12:33 PM

    memang terbaik bro!
    idea percutian yang sangat menarik sebenarnya

  2. hafiz malek

    January 27, 2015 at 12:41 PM

    sangat menarik……….. klu ada rzki memang sampai nye nih…..

  3. Nurul Fazreen Othman

    January 19, 2015 at 9:29 AM

    wow…seronoknya…

  4. WaktuSolat

    January 14, 2015 at 12:21 AM

    Bila le boleh pergi…melihat kepada gambar yang ditunjukkan tentu seronok bawa anak-anak…

    Insyaallah kalau ada rezeki!!
    WaktuSolat recently posted..Kisah 37 tahun istiqamah solat berjemaah di Masjid NabawiMy Profile

  5. ayie

    January 13, 2015 at 10:17 PM

    Best sangat percutian nih…. hope dapat join lagi.. nk lg please….
    ayie recently posted..Outing Bersama Geng Blogger Yang Hebat | Coming SoonMy Profile

  6. adarain

    January 13, 2015 at 12:43 PM

    Naik roller coaster memang tak extrem sangat tapi ok lah. hehehe.
    adarain recently posted..Drama Korea Paling Best 2014My Profile

  7. Lan_careno

    January 13, 2015 at 9:28 AM

    Tak puas citer ko… nak lagi… nak lagi…
    Lan_careno recently posted..Hantar Kereta Dari Semenanjung Ke SarawakMy Profile

  8. diana

    January 12, 2015 at 11:51 PM

    Best nya pi legoland..lagi2 bila pergi dengan yang tersayang.ehem!
    Legoland rasa cam disneyland…giteewww…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge