Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun

10343490_10203536305072184_2665144588154272076_n

Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun | Aku rasa selagi aku tak selesai kembara 30 hari aku tahun depan selagi tu aku akan update pasal melancong ke eropah dan jepun ni. Bukan apa jarang sekali dapat peluang sebegini rupa.

Bagi persediaan untuk part 1 ni aku baca buku tentang negera-negara eropah dan juga jepun. (Actually belum baca lagi). Bukan nak kata semangat tapi mana lah tahu kot-kot membantu aku nanti bila aku travel. Semua tempat-tempat yang menarik hendaklah di bookmark terlebih dahulu. Pastu jalan-jalan nak ke tempat2 tertentu kena lah tahu gak.

Bagi kat jepun cara-cara nak naik train kat sana orang kata berbeza jadi kena lah study sikit. Maklumlah pergi sorang-sorang nanti.

Apapun aku rasa macam berat je nak khatamkan semua buku2 nih…hehe sejak habis study ni rasa masa berkarat pun ada otak ni..hehehe

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
POWER BY:  
Malaysia Tourism, Korea Tourism Organization, Skyscanner, Wonderful Indonesia
.

READ  Kembara 10 Hari ke Canberra, Blue Mountains Dan Sydney, Australia
Winner of Favourite Travel Blog 2013 and Runner up Best Travel Blog 2014 in Malaysia Social Media Week (MSMW). A Telco Engineer by Profession. A Blogger and Traveler by Passion.

6 Comments

  1. Ghazali

    December 25, 2014 at 11:12 PM

    Klu travel sorang sorang, make sure check lonely planet. Sbb dia byk bagi tips pasal solo traveller nih.

    The best accommodation is hostel.

  2. Hanis Amanina

    December 24, 2014 at 6:00 AM

    boleh singgah Czech 🙂
    Hanis Amanina recently posted..Christmas Market in Prague, CzechMy Profile

  3. Ros

    December 23, 2014 at 9:55 PM

    Saya pun nak g Europe dengan famili nanti. Bawa anak tgk tempat Ummi dan Abi study. InsyaAllah.
    Ros recently posted..Tips Travel Bersama Bayi Demi Merealisasikan Impian Luqman Balik Kampung Naik BasMy Profile

  4. Muhammad Khairuddin Lim

    December 23, 2014 at 5:26 PM

    Saya baru balik dari Jepun…bangsa yang unik dan contoh yang baik.

  5. Siti

    December 23, 2014 at 4:26 PM

    Better tanya dalam group Malaysian Backpackers Club (MBC). Perbincangan di sana lebih ilmiah dan orangnya lebih membantu (ambo rasalah). hehe
    Siti recently posted..Pengalaman terbang dengan KLMMy Profile

  6. Haffizul Iskandar

    December 23, 2014 at 11:36 AM

    Japan! Terbaik! Hehehe.
    Haffizul Iskandar recently posted..Giveaway untuk Bloggers!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge