Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun - Faizal Fredley

Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun

10343490_10203536305072184_2665144588154272076_n

Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun | Aku rasa selagi aku tak selesai kembara 30 hari aku tahun depan selagi tu aku akan update pasal melancong ke eropah dan jepun ni. Bukan apa jarang sekali dapat peluang sebegini rupa.

Bagi persediaan untuk part 1 ni aku baca buku tentang negera-negara eropah dan juga jepun. (Actually belum baca lagi). Bukan nak kata semangat tapi mana lah tahu kot-kot membantu aku nanti bila aku travel. Semua tempat-tempat yang menarik hendaklah di bookmark terlebih dahulu. Pastu jalan-jalan nak ke tempat2 tertentu kena lah tahu gak.

Bagi kat jepun cara-cara nak naik train kat sana orang kata berbeza jadi kena lah study sikit. Maklumlah pergi sorang-sorang nanti.

Apapun aku rasa macam berat je nak khatamkan semua buku2 nih…hehe sejak habis study ni rasa masa berkarat pun ada otak ni..hehehe

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

6 Comments

  1. Ghazali

    December 25, 2014 at 11:12 PM

    Klu travel sorang sorang, make sure check lonely planet. Sbb dia byk bagi tips pasal solo traveller nih.

    The best accommodation is hostel.

  2. Hanis Amanina

    December 24, 2014 at 6:00 AM

    boleh singgah Czech ūüôā
    Hanis Amanina recently posted..Christmas Market in Prague, CzechMy Profile

  3. Ros

    December 23, 2014 at 9:55 PM

    Saya pun nak g Europe dengan famili nanti. Bawa anak tgk tempat Ummi dan Abi study. InsyaAllah.
    Ros recently posted..Tips Travel Bersama Bayi Demi Merealisasikan Impian Luqman Balik Kampung Naik BasMy Profile

  4. Muhammad Khairuddin Lim

    December 23, 2014 at 5:26 PM

    Saya baru balik dari Jepun…bangsa yang unik dan contoh yang baik.

  5. Siti

    December 23, 2014 at 4:26 PM

    Better tanya dalam group Malaysian Backpackers Club (MBC). Perbincangan di sana lebih ilmiah dan orangnya lebih membantu (ambo rasalah). hehe
    Siti recently posted..Pengalaman terbang dengan KLMMy Profile

  6. Haffizul Iskandar

    December 23, 2014 at 11:36 AM

    Japan! Terbaik! Hehehe.
    Haffizul Iskandar recently posted..Giveaway untuk Bloggers!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge