SHARE

10343490_10203536305072184_2665144588154272076_n

Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun | Aku rasa selagi aku tak selesai kembara 30 hari aku tahun depan selagi tu aku akan update pasal melancong ke eropah dan jepun ni. Bukan apa jarang sekali dapat peluang sebegini rupa.

Bagi persediaan untuk part 1 ni aku baca buku tentang negera-negara eropah dan juga jepun. (Actually belum baca lagi). Bukan nak kata semangat tapi mana lah tahu kot-kot membantu aku nanti bila aku travel. Semua tempat-tempat yang menarik hendaklah di bookmark terlebih dahulu. Pastu jalan-jalan nak ke tempat2 tertentu kena lah tahu gak.

Bagi kat jepun cara-cara nak naik train kat sana orang kata berbeza jadi kena lah study sikit. Maklumlah pergi sorang-sorang nanti.

Apapun aku rasa macam berat je nak khatamkan semua buku2 nih…hehe sejak habis study ni rasa masa berkarat pun ada otak ni..hehehe

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge