Hotel di Kuantan | Hyatt Regancy Hotel Review

IMG_4269

Hotel di Kuantan | Hyatt Regancy Hotel Review. Hujung-hujung minggu ni biasalah kalau aku cuti dari kerja tetap aku, aku akan cuba penuhi mana-mana invitation review pasal blog ni. Tak kisahlah hotel ke makan ke apa ker. Janji aku free masa tu boleh lah aku buat kerja part blogging ni. Daripada aku duk melangut jer kat rumah baik aku kerja sikit. dapat juga token boleh kumpul untuk kahwin nanti.

Berbicara mengenai hotel review kali ini aku berpeluang untuk merasai Hyatt Regancy Hotel yang terletak di teluk cempedak kuantan. Jarak daribanda kuantan hanya 15 minit sahaja kalau drive. Kalau dari rumah aku 10 minit sampai dah kat Hyatt Regancy Hotel.

Alang-alang dah dekat rumah apa salah nya aku stay kat sana kan. Boleh jugak hirup udara pantai yang awesome tu.

Permandangan petang-petang tak yah cakap lah memang terbaik. Malam dan pagi pula tersangat lah indah dan tenang jer suasana.

stay di Hyatt Regancy Hotel boleh dikatakan not bad lah jugak lah. Aku suka suasa dia yang tenang tu lagipun Hyatt Regancy Hotel ni banyak kemudahan yang disediakan.

Antaranya:

  • Tempat parking kereta yang banyak
  • Ada 2 swimming pool outdoor
  • View dari bilik hotel memang terbaik
  • Terdapat banyak kedai makan sekitar Hyatt Regancy Hotel
  • Weekend Themed Buffet
  • Family-fun
  • Water Sports
  • Pool
  • Fitness Centre
  • Bayou Spa, Kuantan
  • Nightlife at Hotel

Ini antara beberapa shoot dari iphone 6 plus yang sempat aku rakam sekitar Hyatt Regancy Hotel.

IMG_4368 IMG_4353 IMG_4291 IMG_4276 IMG_4275
IMG_4253 IMG_4252 IMG_4251 IMG_4250 IMG_4249 IMG_4247 IMG_4233

Harga tu standard lah harga taraf hotel 5 bintang. Bilik yang aku stay semalam harga RM400 ++

Untuk matlumat lebih lanjut boleh ke laman web rasmi Hyatt Regancy

Hyatt Regency Kuantan Resort

Telok Chempedak, 25050 Kuantan

Pahang,  Malaysia 

Tel: +60 (9) 518 1234

Fax: +60 (9) 567 7577

Email: kuantan.regency@hyatt.com

.
#TIPTRAVEL: SEWA POCKET WIFI SEBELUM FLY!!! BOLEH SEWA POCKET WIFI DI SINI
#TIPTRAVEL : GET YOUR VOUCHER CODE FOR HOTEL AT DISCOUNTCODEHK.COM 
THIS WEBSITE SPONSORED BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting)Samurai Wifi
SUPPORT BY:
#kelabbloggerbenashaari
.

 


Former Engineer. A dreamer. Kacak & Awesome. Traveler.

4 Comments

  1. oh kiji khasiat teh

    February 1, 2015 at 4:00 PM

    menarik betul hotel ni,cantik sbb berada di tepi pantai..terima kasih faizal sebab bagi review..
    oh kiji khasiat teh recently posted..Servis buat aplikasi android untuk blog dan laman sosial andaMy Profile

  2. Muhammad khairuddin lim

    December 15, 2014 at 10:05 PM

    Tahniah.,, byk review..,

  3. yoorin

    December 15, 2014 at 4:29 PM

    tak pernah lg menginap kat sini.. tp pernah tolong my mom book hotel ni jerk.. btw diorg puas hati.. sebb nak cari hotel yg ada swimming pool ni payah kott..
    yoorin recently posted..Boat Noodle @ Ikon Connaught MallMy Profile

  4. titan

    December 15, 2014 at 3:18 PM

    Fuhh..banyak lagi hotel aku tak gi kat pahang ni..
    titan recently posted..IKR Gathering 2014.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge