Hotel di Kuantan | Hyatt Regancy Hotel Review

IMG_4269

Hotel di Kuantan | Hyatt Regancy Hotel Review. Hujung-hujung minggu ni biasalah kalau aku cuti dari kerja tetap aku, aku akan cuba penuhi mana-mana invitation review pasal blog ni. Tak kisahlah hotel ke makan ke apa ker. Janji aku free masa tu boleh lah aku buat kerja part blogging ni. Daripada aku duk melangut jer kat rumah baik aku kerja sikit. dapat juga token boleh kumpul untuk kahwin nanti.

Berbicara mengenai hotel review kali ini aku berpeluang untuk merasai Hyatt Regancy Hotel yang terletak di teluk cempedak kuantan. Jarak daribanda kuantan hanya 15 minit sahaja kalau drive. Kalau dari rumah aku 10 minit sampai dah kat Hyatt Regancy Hotel.

Alang-alang dah dekat rumah apa salah nya aku stay kat sana kan. Boleh jugak hirup udara pantai yang awesome tu.

Permandangan petang-petang tak yah cakap lah memang terbaik. Malam dan pagi pula tersangat lah indah dan tenang jer suasana.

stay di Hyatt Regancy Hotel boleh dikatakan not bad lah jugak lah. Aku suka suasa dia yang tenang tu lagipun Hyatt Regancy Hotel ni banyak kemudahan yang disediakan.

Antaranya:

  • Tempat parking kereta yang banyak
  • Ada 2 swimming pool outdoor
  • View dari bilik hotel memang terbaik
  • Terdapat banyak kedai makan sekitar Hyatt Regancy Hotel
  • Weekend Themed Buffet
  • Family-fun
  • Water Sports
  • Pool
  • Fitness Centre
  • Bayou Spa, Kuantan
  • Nightlife at Hotel

Ini antara beberapa shoot dari iphone 6 plus yang sempat aku rakam sekitar Hyatt Regancy Hotel.

IMG_4368 IMG_4353 IMG_4291 IMG_4276 IMG_4275
IMG_4253 IMG_4252 IMG_4251 IMG_4250 IMG_4249 IMG_4247 IMG_4233

Harga tu standard lah harga taraf hotel 5 bintang. Bilik yang aku stay semalam harga RM400 ++

Untuk matlumat lebih lanjut boleh ke laman web rasmi Hyatt Regancy

Hyatt Regency Kuantan Resort

Telok Chempedak, 25050 Kuantan

Pahang,  Malaysia 

Tel: +60 (9) 518 1234

Fax: +60 (9) 567 7577

Email: [email protected]

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

4 thoughts on “Hotel di Kuantan | Hyatt Regancy Hotel Review

Post Comment

CommentLuv badge