Melancong ke Jepun 2015

10846070_10203447981264144_4636386610565567155_n

Melancong ke Jepun 2015 | Alhamdulillah rezeki datang tanpa di duga. Memang tak disangka aku dapat peluang untuk melancong ke jepun 2015 nanti. Dalam hati asyik duk makan hati jer bila Air Asia bawak blogger melancong ke china. Dalam hati aku bila lagi?

Tapi tak mengapa mungkin air asia tak pandang blogger cikai macam aku tapi rezeki itu ada dimana-mana. Akhirnya aku berpeluang untuk melancong ke jepun.

Melancong kali ni agak seram jugak sebab aku akan ke sana sorang-sorang. Selama 5 hari aku kena survive kat sana. Semua tempat menarik di jepun aku kena cari sendiri dan transport disana pun kena cari sendiri.

InshaAllah semua akan ok. masa kat taiwan bulan julai lepas pun aku pergi sorang dan alhamdulillah masih hidup sampai ke hari ni.

Excited pun pun ada takut pun ada. Nasib baik aku pernah review tempat menarik di Okinawa jepun tahun lepas. Dapat jugak sedikit tips.

Kalau akwan-kawan yang pernah gi jepun tu silakanlah kongsi tips melancong ke jepun. Niat di hati nak tengok bunga sakura. Katanya awal april baru mekar.

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

15 thoughts on “Melancong ke Jepun 2015

  1. Aku pernah duduk d japan 2008….atas urusan keja selama 3 bulan…d japan byk tempat cantik…org nya pulak lain perangai…jauh beza dgn malaysia….tp byk bencana alam….mungkin ada kesilapan…mereka pd pencipta….allah maha kuasa…..

    Reply
  2. Faizal kena belajar sikit tentang transportation di Jepun ni. Masa beli day pass nanti dia orang akan bagi peta. Ada aje orang jaga kat pintu masuk ke lane train tu, boleh aje bertanya dan tunjuk tempat kita nak pergi, mereka dgn berbesar hati akan tolong. No worry org muda pasti cepat faham dan cepat tangkap. Mak cik hari tu gi 3 orang perempuan, alhamdulillah, Dari Tokyo turun ke Gunung Fuji cover Kyoto dan akhir sekali cover Osaka. Best aje…

    Reply
  3. Saya pn nk ke jepun juga hujung bln may 2015.tp frust juga la tak sempat nk tengok sakura.1st time nk pergi jepun.mmg tak da pengalaman lgsg.blh x kongsi maklumat cikit tuk ke jepun.

    Reply
  4. bro, aku akan ke jepun juga tahun ni seorang diri. aku gerak may kot, boleh ambik nombor bro 0102280945 . sebab aku pergi lone ranger je , at least boleh kongsi info bila nak pergi sana ????????????

    Reply
  5. Kena belajar dulu cara naik train di Jepun, sebab sistemnya amatlah kompleks berbanding sistem lain kat dunia ni. New York pun tak sepayah Jepun. hehe

    Tapi 5 hari tu cukup ke? Apa kata tambah lagi 10 hari. Jepun ialah negara yang cukup besar dan terlalu banyak benda nak tengok, comel-comel, dan unik belaka.
    Siti recently posted..Giveaway dari NASA Florida, USAMy Profile

    Reply

Post Comment

CommentLuv badge