Melancong ke Jepun 2015 - Faizal Fredley

Melancong ke Jepun 2015

10846070_10203447981264144_4636386610565567155_n

Melancong ke Jepun 2015 | Alhamdulillah rezeki datang tanpa di duga. Memang tak disangka aku dapat peluang untuk melancong ke jepun 2015 nanti. Dalam hati asyik duk makan hati jer bila Air Asia bawak blogger melancong ke china. Dalam hati aku bila lagi?

Tapi tak mengapa mungkin air asia tak pandang blogger cikai macam aku tapi rezeki itu ada dimana-mana. Akhirnya aku berpeluang untuk melancong ke jepun.

Melancong kali ni agak seram jugak sebab aku akan ke sana sorang-sorang. Selama 5 hari aku kena survive kat sana. Semua tempat menarik di jepun aku kena cari sendiri dan transport disana pun kena cari sendiri.

InshaAllah semua akan ok. masa kat taiwan bulan julai lepas pun aku pergi sorang dan alhamdulillah masih hidup sampai ke hari ni.

Excited pun pun ada takut pun ada. Nasib baik aku pernah review tempat menarik di Okinawa jepun tahun lepas. Dapat jugak sedikit tips.

Kalau akwan-kawan yang pernah gi jepun tu silakanlah kongsi tips melancong ke jepun. Niat di hati nak tengok bunga sakura. Katanya awal april baru mekar.

Aku ni Graduant Engineering dari Tingkatan 4 sampai lah Diploma, Degree dan Master. PhD je belum tentu nak sambung ke tak. Jadi, jangan aspect ayat aku macam budak Masscom yang study benda2 macam ni....lagipun ni blog personal tak ada kaitan dengan sesiapa....

15 Comments

  1. sarah

    May 15, 2015 at 11:28 PM

    sape2 nak pegi jepun hujung may kiter sama..pegi 28hb landed kat kansai osaka. mana tau jumpa kan.

  2. zam

    April 13, 2015 at 7:14 AM

    Aku pernah duduk d japan 2008….atas urusan keja selama 3 bulan…d japan byk tempat cantik…org nya pulak lain perangai…jauh beza dgn malaysia….tp byk bencana alam….mungkin ada kesilapan…mereka pd pencipta….allah maha kuasa…..

  3. aida

    March 26, 2015 at 3:46 PM

    Bestnya. Suatu hari nanti harap dpt sampai ke jepun juga

  4. Nurul

    March 15, 2015 at 12:18 PM

    Same!dgn terlebih yakin sy Ann me Tokyo next week sorg diri. Enjoy your trip ūüėČ

  5. Mak Cik Imah

    March 3, 2015 at 12:37 PM

    Faizal kena belajar sikit tentang transportation di Jepun ni. Masa beli day pass nanti dia orang akan bagi peta. Ada aje orang jaga kat pintu masuk ke lane train tu, boleh aje bertanya dan tunjuk tempat kita nak pergi, mereka dgn berbesar hati akan tolong. No worry org muda pasti cepat faham dan cepat tangkap. Mak cik hari tu gi 3 orang perempuan, alhamdulillah, Dari Tokyo turun ke Gunung Fuji cover Kyoto dan akhir sekali cover Osaka. Best aje…

  6. yaya

    February 11, 2015 at 11:06 PM

    Saya pn nk ke jepun juga hujung bln may 2015.tp frust juga la tak sempat nk tengok sakura.1st time nk pergi jepun.mmg tak da pengalaman lgsg.blh x kongsi maklumat cikit tuk ke jepun.

  7. khairul

    January 30, 2015 at 2:38 PM

    bro, aku akan ke jepun juga tahun ni seorang diri. aku gerak may kot, boleh ambik nombor bro 0102280945 . sebab aku pergi lone ranger je , at least boleh kongsi info bila nak pergi sana ????????????

    • Faizal Fredley

      January 30, 2015 at 3:04 PM

      InshaAllah bro tapi aku gi mac nanti under jepun tourism….plan asal memang gi sensorang tapi last minit jepun tourism nak sponsor…nanti aku kongsi info ngn ko….

  8. Mohd Norzali

    December 12, 2014 at 4:14 PM

    Hebat bro pergi Jepun sorang-sorang. Enjoy your time there. Have a safe journey.

  9. ida

    December 9, 2014 at 7:46 PM

    okay lewtew ke jepun, ke china yang ida travel SB jekk huhuhuhuhu~
    ida recently posted..Percutian ke Koh Lipe PART 1My Profile

  10. Siti

    December 9, 2014 at 7:21 PM

    Kena belajar dulu cara naik train di Jepun, sebab sistemnya amatlah kompleks berbanding sistem lain kat dunia ni. New York pun tak sepayah Jepun. hehe

    Tapi 5 hari tu cukup ke? Apa kata tambah lagi 10 hari. Jepun ialah negara yang cukup besar dan terlalu banyak benda nak tengok, comel-comel, dan unik belaka.
    Siti recently posted..Giveaway dari NASA Florida, USAMy Profile

    • Faizal Fredley

      January 4, 2015 at 4:04 AM

      5 hari je kak dpt pergi sb balik dari jepun terus fly ke london 3 minggu utk europe trip lak…

  11. Nurul Fazreen Othman

    December 9, 2014 at 9:16 AM

    Beshnya dapat gi Jepun.. Semoga selamat pergi & selamat balik.

  12. Azra

    December 9, 2014 at 8:05 AM

    Selamat terbang ke jepun … negara yg sangat best utk jalan2 and sangat2 selamat..
    err tapi sakura hanye kembang 2 minggu saje in early april … early may dah takde pape kot.. unless u pegi tempat yg ke atas2 laa

    http://www.japan-guide.com/blog/sakura14/
    Azra recently posted..Autumn Trip 2014 : Day 7 – Namsan Tower & MyeongdongMy Profile

    • Faizal Fredley

      January 4, 2015 at 4:05 AM

      tu lah…saya dah tukar flight ke jepun awal april..huhu harap dpt tgk sakura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge